Finnboat

Anders Kurtén Venealan Keskusliiton puheenjohtajaksi, Jouko Hujusta kunniajäsen

Jaa

Venealan Keskusliitto Finnboat ry:n uudeksi hallituksen puheenjohtajaksi on valittu Buster, Yamarin ja Cross-veneitä valmistavan Inhan Tehtaat Oy Ab:n tuotekehitysjohtaja Anders Kurtén. Hän seuraa tehtävästä vuoden lopussa luopuvaa Jouko Hujua, joka on kutsuttu Finnboatin kunniajäseneksi tunnustuksena hänen 21 vuoden esimerkillisestä työstään liiton toimitusjohtajana sekä 16 vuoden ansiokkaasta työpanoksesta alan kansainvälisen kattojärjestön ICOMIAn hallituksessa.

Jouko Hujun rooli ja suomalaisen veneteollisuuden näkyvyys on ollut kansainvälisesti merkittävä, sillä Huju toimi neljä vuotta ICOMIAn puheenjohtajana. 

Suomessa veneala on myös merkittävä työllistäjä: suoraan alan yrityksissä työskentelee 3500 henkilöä ja työllisyysvaikutus on kaikkiaan 4000–6000 henkilöä. Muista Pohjoismaista poiketen Suomessa on vahvaa omaa tuotantoa, viennin osuus kokonaistuotannosta oli viime vuonna peräti 73 prosenttia. 

Finnboatin 1. varapuheenjohtajana jatkaa komponentti- ja tarviketoimittaja Oy Maritim Ab:n toimitusjohtaja Kim Tigerstedt. 2. varapuheenjohtajaksi valittiin kontiolahtelaisen venevalmistaja AMT-Veneet Oy:n toimitusjohtaja Mikael Winqvist.

Hallituksen muut jäsenet ovat Johan Carpelan (Targa-veneet / Oy Botnia Marin Ab), Ben Fagerström (Oy Marino Ab), Markku Hämäläinen (Oy Brandt Ab), Kim Koskinen (Vetus Oy), Joni Leeve (Leevene Oy), Terho Liukkonen (Suvi-Veneet Oy), Jari Löfroos (Finnmaster Boats Oy), Risto Paronen (Lahden Bike Marine Oy), Juha Pulli (Nordec Nautic Oy), Thomas Sarin (Sargo-veneet / Ab Sarins Båtar Oy), Jani Snell (Faster-veneet / Juha Snell Oy) ja Raimo Sonninen (Bella, Flipper, Aquador ja Falcon-veneet /Bella-Veneet Oy). 

Suomen Veneteollisuusyhdistyksen johtokunnan puheenjohtajaksi on valittu Mikael Winqvist, Venealan Osatoimittajat ry:njohtokunnan puheenjohtajana jatkaa Kim Koskinen, Venealan Kauppiaat -yhdistyksen puheenjohtaja vuonna 2019 on Juha Pulli ja Venealan Telakka- ja korjaamoyhdistyksen puheenjohtajana vuonna 2019 jatkaa Joni Leeve. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Jouko Huju
Jouko Huju
Lataa
Anders Kurtén
Anders Kurtén
Lataa
Mikael Winqvist
Mikael Winqvist
Lataa
Kim Tigerstedt
Kim Tigerstedt
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finnboat
Finnboat
Käenkuja 8 A 47
00500 Helsinki

http://www.finnboat.fi/

Finnboat on maamme venealan teollisuuden ja kaupan toimialajärjestö. Finnboatin jäsenkunta vastaa lähes sataprosenttisesti alan kotimaan liikevaihdosta ja Suomen veneviennistä. Sivulta www.suomiveneilee.fi löydät nopeasti ajan tasalla olevat tiedot jäsenyritysten uusista ja käytetyistä veneistä ja moottoreista sekä tarvikkeista ja muista palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finnboat

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme