HUS

Ändringar i provtagningsställen för coronavirus fr.o.m. 1 januari 2022

Dela

HUS har konkurrensutsatt coronavirusprovtagningen för år 2022. Ändringarna i provtagningsställen för coronavirus gäller särskilt huvudstadsregionen.

I huvudstadsregionen vann Terveystalo konkurrensutsättningen och i Nyland 9Lives. Tjänsteproducenterna ansvarar i genomsnitt för 5000 provtagningar per dygn. HUS Diagnostikcentrum producerar dessutom provtagningstjänster vid sina egna verksamhetsställen.
 
”Ändringarna kan vara kopplade till olika praktiska problem och det kan uppstå längre köer till provtagningen än tidigare. Vi arbetar hårt för att överföringen ska vara smidig", säger Lasse Lehtonen, direktör för diagnostik.
 
Tidsbokningen förblir oförändrad även om det sker många förändringar i antalet ställen för coronavirusprovtagning. När provtagningsnätverket blir glesare försöker man säkerställa att den regionala täckningen ändå är tillräcklig.
 
"Vi planerar platserna för coronavirusprovtagning i samarbete med HUS. De ordnas på de mest centrala ställena så att det också i fortsättningen är lätt att komma till provtagningen ", säger Ville Salmi, affärsdirektören för offentliga tjänster vid Terveystalo.
 
Invånarna i Nyland kan själva boka tid för coronavirusprovtagning i Coronaguiden: koronabotti.hus.fi/sv.

Mera information för media: 

Kontaktuppgifter till HUS medietjänst 

Kontakter

Lasse Lehtonen, diagnostiikkajohtaja, HUS Diagnostikcentrum
050 427 2468, lasse.lehtonen@hus.fi

Ilona Sammaljärvi, kommunikationschef, Terveystalo
044 596 5549, ilona.sammaljarvi@terveystalo.com

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum