Attendo

Anna Lehtiranta johtamaan Attendon sidosryhmäsuhteita ja yhteiskuntavastuuta

Jaa

Attendo Oy on nimittänyt Anna Lehtirannan johtajaksi, jonka vastuulla on yhtiön sidosryhmäsuhteet ja yhteiskuntavastuu. Lehtiranta on aloittanut Attendon palveluksessa 25.2.2019.

”Muutoksen johtaminen on tällä hetkellä toimintamme keskiössä. Vuoden vaihteessa Attendon terveydenhuollon palvelut siirtyivät Terveystalolle ja nyt keskitymme hoivapalveluihin. Käynnissä on useita toimenpiteitä, joilla varmistamme laadukkaan hoivan ja tuemme henkilöstön hyvinvointia. Kehitämme myös yhteistyötä palvelujamme hankkivien kuntien, viranomaisten ja monien muiden sidosryhmien kanssa. Olen oikein tyytyväinen, että löysimme rakennemuutoksessa avoimeksi jääneeseen tehtävään henkilön, jolla on tarvittava kokemus, näkemys ja asenne tehdä tätä työtä kanssamme”, sanoo Attendon toimitusjohtaja Pertti Karjalainen.

Aiemmin Anna Lehtiranta työskenteli yhdeksän vuotta vastaavissa johtotehtävissä Teollisuuden Voimassa, joka tuottaa sähköä Olkiluodon ydinvoimalaitoksessa.

”Käyn innolla uusiin tehtäviini Attendossa. Kyseessä on rakkaus lajiin: minulle on tärkeää, että saan tehdä merkityksellistä ja yhteiskunnan hyvinvointiin vaikuttavaa työtä. Tähän tehtävään kietoutuu monta äärimmäisen tärkeää yhteiskunnallista ulottuvuutta ja useita keskeisiä sidosryhmiä. Missioni on, että hoivakotiemme asukkaat, heidän omaisensa ja kaikki muutkin sidosryhmät voivat luottaa Attendon hoivatyön ja toiminnan vastuullisuuteen”, Lehtiranta sanoo.

Attendo tarjoaa kodinomaisia hoiva- ja asumispalveluita ikäihmisille, mielenterveyskuntoutujille, kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä tuottaa lastensuojelun palveluita. Yhtiö on merkittävä asumispalvelujen tuottaja kunnille ja kuntayhtymille. Asukaspaikkoja on yli 10 000 n. 400:ssa yksikössä. Attendo tuottaa itse asukkaiden ateriapalvelut kotimaisin raaka-ainein n. 200 omavalmistuskeittiössä.
Yhtiö investoi hoivakotikiinteistöihin n. 200 miljoonaa euroa vuosittain. Rakennuksissa on asukkaiden erityistarpeiden lisäksi toteutettu korkeatasoiset, ilmastoa ja ympäristöä vaalivat talotekniset ratkaisut.
Attendo Suomen liikevaihto on yli 500 miljoonaa euroa ja se maksoi yhteisöveroja Suomeen yli 10 miljoonaa euroa (2017). Attendo AB -konsernin liikevoitto vuonna 2018 (EBIT) oli 5.2% ja nettovoitto 2.9%. Attendo Suomi työllistää kuukausittain n. 10 000 hoitajaa ja tukipalveluhenkilöä.
Attendo AB on Tukholman pörssissä noteerattu julkinen yhtiö, jonka suurin omistaja on Axel and Margret Ax:n Johnson -säätiön sijoitusyhtiö Nordstjernan. Attendolla on myös noin tuhat työntekijäomistajaa, ja konsernin omistuksesta n. 23% on suomalaista ja 57 % ruotsalaista.
Attendo on järjestäytynyt työnantaja, joka kuuluu Hyvinvointialan liittoon (HALI ry).
Attendon arvopohjana on osaaminen, sitoutuminen ja välittäminen. Yhtiö on sitoutunut noudattamaan Hyvinvointialan Liiton vastuullisen liiketoiminnan periaatteita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna Lehtiranta
Johtaja, sidosryhmäsuhteet ja yhteiskuntavastuu
p. 050 597 4820
anna.lehtiranta@attendo.fi

Ilona Sammaljärvi
Viestintäpäällikkö
p. 044 596 5549
ilona.sammaljarvi@attendo.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa.  Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Meillä on yli 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä yli 200 kunnassa Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme