Kustannusosakeyhtiö Otava

Anna Rimpelän uutuusromaanissa pohditaan huumorin keinoin, mitä meille tapahtuu kun vanhenemme

Jaa
Naisasianainen ja mummohuumorin ykkösnimi Aino Ritari naurattaa, mutta Rimpelä käsittelee romaanisarjassaan myös omia huoliaan vanhuudesta.

Aino Ritarilla pitää kiirettä: hän valmistautuu Hiippolan ensimmäiseen pridekulkueeseen ja pitää huolta naapurin tapaturma-alttiista rouvasta.

Kaiken lisäksi einesbisnes on ajanut Ainon pojan Saulin burnoutiin. Reippaana eläkeläisenä Aino muuttaa poikansa luo ja järjestää erilaisia terapiakokeiluja apurinaan naapurin Seppo Miekk’oja, jonka elämässä tosin riittäisi myllerrystä ilman Ainon tempauksiakin.

Ainon hoitokeinoja enemmän viisikymppistä Saulia kiinnostaa kuitenkin isänsä kohtalo. Sauli on Ainon ja kreikkalaisen Giorgoksen rakkauden hedelmä, mutta isäänsä poika ei ole varhaislapsuuden jälkeen tavannut. Löytyykö isäukko telkkariohjelman avulla?

 Olen aina etsinyt mummu-kavereita, Anna Rimpelä sanoo.

– Jo 12-vuotiaana tutustuin Raakel-nimiseen mummuun ja kävin hänen luonaan kylässä, ja tutustutin äitinikin häneen!

 Etsin vanhoista ihmisistä kontaktia, olen kiinnostunut heidän elämänviisauksistaan ja ihailen heidän huumoriaan. He ovat ovat kokeneet niin paljon, että osaavat nauraa itselleen ja hahmottavat maailman erityisellä tavalla. Etsin yhteyttä, joka meillä olisi, vaikka kokemusten määrä ja laatu ovat erit, Rimpelä sanoo.

Vanhenemisesta vitsailu voi kuitenkin olla vaikeaa, ja Rimpeläkin on joutunut vastaamaan kysymyksiin, saako vanhuudelle nauraa.

 Huumori on aina riski, siinä seilataan koko ajan hyvän ja huonon maun rajoilla. Onkin hyvä, että nykyään keskustellaan siitä, mille saa nauraa. Rimpelä sanoo.

 Aino Ritari -sarjassa pohdin, mitä meille tapahtuu, kun olemme vanhoja. Käsittelen siinä omia huoliani vanhuudesta ja kuolemasta.

Anna Rimpelä (s. 1978) on pohjalaistaustainen helsinkiläinen näyttelijä-koomikko. Hän haaveilee rikosetsivän ammatista ja on alati huolissaan omista hautajaisjärjestelyistään. Päin perhettä, Aino Ritari on Aino Ritarista kertovan kirjasarjan kolmas osa.

Haastattelupyynnöt ja pdf-vedokset: jenni.heiti@otava.fi

Sähköiset ja fyysiset arvostelukappaleet: arvostelukappale@otava.fi

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Anu Patrakan Arvoton vie Portugalin pimeille kujille – uuden dekkarisarjan tapahtumat pohjaavat todellisiin rikoksiin21.3.2023 13:56:39 EET | Tiedote

Arvoton kertoo ”kahden kerroksen” maahanmuuttajista. – Viime vuosina Portugalissa on tullut toistuvasti ilmi tapauksia, joissa ulkomaalaista syntyperää olevia ihmisiä on pidetty käytännössä orjina tai heitä on muutoin riistetty. Työnvälittäjät ovat useimmiten itsekin ulkomaalaisia, ja kun kaksi näin eriarvoisessa asemassa olevaa ihmistä kohtaa, se johtaa helposti konfliktiin, Patrakka sanoo.

Perinteitä, skandaaleja ja riemua: 100. promootion kunniaksi julkaistava tietokirja kokoaa ainutlaatuisen akateemisen perinteen historian yksiin kansiin20.3.2023 14:07:00 EET | Tiedote

Tiesitkö, että Suomessa on järjestetty promootioita jo 1600-luvulta asti katkeamattomana perinteenä? Tai että Suomi on yksi ainoita maita maailmassa, jossa promovoidaan myös maistereita? Tero Halosen kirjoittama "Promootio – Elävän yliopistoperinteen historiaa" on runsaasti kuvitettu historiateos eurooppalaisesta promootioperinteestä ja Helsingin yliopiston promootioista. Sen julkaisu on osa Helsingin yliopiston 100. promootion kunniaksi vietettävää riemuvuotta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme