Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Ansiopäivärahakulujen kasvu hidastui heinäkuussa

Jaa

Ansiopäivärahakulut kasvoivat heinäkuussa 113 % vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Kulujen kasvu kuitenkin taittui hieman kesäkuusta. Kesäkuussa ansiopäivärahakulut kasvoivat 140 % viime vuoden kesäkuuhun nähden.

Päivärahaa maksettiin heinäkuussa 218 000 henkilölle. Saajien määrä kasvoi 109 % viime vuoden heinäkuuhun nähden. Saajista 104 000 henkilöä sai ansiopäivärahaa lomautuksen ajalta. Sekä lomautettujen että saajien määrän kasvu hidastui heinäkuussa.

Ansiopäivärahahakemusten määrä kasvoi heinäkuussa 69 % viime vuoden heinäkuuhun nähden. Hakemuksia kuitenkin saapui vähemmän kuin kesäkuussa. Uusia lomautus- tai työttömyysjaksoja koskevien hakemusten määrä on laskenut huhtikuun jälkeen joka kuukausi suhteessa edelliseen kuukauteen.

Tarkemmat tilastot TYJ:n sivuilla

Tarkat tiedot etuuskulujen ja saajien määrän kehityksestä sekä alakohtaisista muutoksista löytyvät Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön tilastosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Kumpulantie 3
00520 Helsinki

http://www.tyj.fi

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry (TYJ) on työttömyyskassojen edunvalvonta- ja koulutusjärjestö sekä yhteistoimintaelin. TYJ kehittää työttömyysturvaa ja kassojen toimintaa sekä ylläpitää niiden tietotaitoa. Kaikki Suomessa toimivat 21 työttömyyskassaa ovat jäseninä TYJ:ssä. Kassoissa on jäseninä noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Maksettujen ansiopäivärahojen määrä laski kesäkuussa alimmalle tasolleen vuoteen4.8.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Työttömyyskassojen maksamien ansiopäivärahojen määrä on laskenut maaliskuun jälkeen joka kuukausi suhteessa edelliseen kuuhun. Kesäkuussa ansiopäivärahaa maksettiin vähemmän kuin kertaakaan viime vuoden huhtikuun jälkeen. Myös ansiopäivärahan hakemusmäärät ovat laskussa. Alkavia työttömyys- ja lomautusjaksoja koskevien hakemusten määrä alitti kesäkuussa jo kriisiä edeltävän tason.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme