Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Ansiopäivärahakulujen kasvu jatkui kesäkuussa

Jaa

Ansiopäivärahakulut kasvoivat kesäkuussa 140 % vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna. Etuuskulut ovat yli kaksinkertaistuneet 13 työttömyyskassassa. Lähes kaikkien työttömyyskassojen etuuskulut ovat kasvaneet usealla kymmenellä prosentilla.

Päivärahaa maksettiin kesäkuussa 209 000 henkilölle. Saajien määrä kasvoi kesäkuussa 118 % viime vuoden kesäkuuhun nähden. Saajista 109 000 sai ansiopäivärahaa lomautuksen ajalta. Lomautettuja oli kesäkuussa 14-kertainen määrä vuoden takaiseen tilanteeseen nähden. 90 % saajien määrän kasvusta selittyykin lomautusten lisääntymisellä.

Ansiopäivärahahakemusten määrä kasvoi kesäkuussa 115 % viime vuoden kesäkuuhun nähden. Hakemusten määrä lisääntyi myös huhti- ja toukokuusta. Uusia lomautus- tai työttömyysjaksoja koskevien hakemusten määrä kuitenkin laski huhti- ja toukokuusta.

Ansiopäivärahahakemukset käsiteltiin huhti-kesäkuussa keskimäärin 14,5 päivässä. Puolet hakemuksista käsiteltiin 9 päivässä.

Tarkemmat tilastot TYJ:n sivuilla

Tarkat tiedot etuuskulujen ja saajien määrän kehityksestä sekä alakohtaisista muutoksista löytyvät Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön tilastosivuilta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Kumpulantie 3
00520 Helsinki

http://www.tyj.fi

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry (TYJ) on työttömyyskassojen edunvalvonta- ja koulutusjärjestö sekä yhteistoimintaelin. TYJ kehittää työttömyysturvaa ja kassojen toimintaa sekä ylläpitää niiden tietotaitoa. Kaikki Suomessa toimivat 21 työttömyyskassaa ovat jäseninä TYJ:ssä. Kassoissa on jäseninä noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Maksettujen ansiopäivärahojen määrä laski kesäkuussa alimmalle tasolleen vuoteen4.8.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Työttömyyskassojen maksamien ansiopäivärahojen määrä on laskenut maaliskuun jälkeen joka kuukausi suhteessa edelliseen kuuhun. Kesäkuussa ansiopäivärahaa maksettiin vähemmän kuin kertaakaan viime vuoden huhtikuun jälkeen. Myös ansiopäivärahan hakemusmäärät ovat laskussa. Alkavia työttömyys- ja lomautusjaksoja koskevien hakemusten määrä alitti kesäkuussa jo kriisiä edeltävän tason.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme