Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Ansiopäivärahakulujen kasvu jatkuu

Jaa

Koronaviruksen vaikutukset eivät vielä näy työttömyyskassojen ansiopäivärahatilastoissa.

Työttömyyskassojen ansiopäivärahamenot nousivat helmikuussa 8 % viime vuoteen nähden. Kulut ovat kasvaneet joulukuusta alkaen.

Kasvu on voimakkainta teollisuusalalla ja Teollisuusalan työttömyyskassan kulut kasvoivat helmikuussa neljänneksellä. Euromääräisesti mitattuna suurin etuuskulujen kasvu oli Yleisessä työttömyyskassassa.

Viime kuukausina erityisesti lomautettujen määrä on kasvanut. Nopeat muutokset työmarkkinoilla näkyvätkin usein ensimmäisenä lomautettujen määrässä.

Myös koronaviruksesta voi seurata lomautuksia. Ansiopäivärahaa haetaan jälkikäteen, joten koronaviruksen vaikutukset näkyvät työttömyyskassojen maksamissa päivärahoissa aikaisintaan maalis- tai huhtikuussa.

Tarkemmat tilastot TYJ:n sivuilla

Tarkat tiedot etuuskulujen ja saajien määrän kehityksestä sekä alakohtaisista muutoksista löytyvät Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön tilastosivuilta.

Hyödyllisiä linkkejä lomautetuille

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö
Kumpulantie 3
00520 Helsinki

http://www.tyj.fi

Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry (TYJ) on työttömyyskassojen edunvalvonta- ja koulutusjärjestö sekä yhteistoimintaelin. TYJ kehittää työttömyysturvaa ja kassojen toimintaa sekä ylläpitää niiden tietotaitoa. Kaikki Suomessa toimivat 21 työttömyyskassaa ovat jäseninä TYJ:ssä. Kassoissa on jäseninä noin kaksi miljoonaa palkansaajaa ja yrittäjää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö

Maksettujen ansiopäivärahojen määrä laski kesäkuussa alimmalle tasolleen vuoteen4.8.2021 07:00:00 EEST | Tiedote

Työttömyyskassojen maksamien ansiopäivärahojen määrä on laskenut maaliskuun jälkeen joka kuukausi suhteessa edelliseen kuuhun. Kesäkuussa ansiopäivärahaa maksettiin vähemmän kuin kertaakaan viime vuoden huhtikuun jälkeen. Myös ansiopäivärahan hakemusmäärät ovat laskussa. Alkavia työttömyys- ja lomautusjaksoja koskevien hakemusten määrä alitti kesäkuussa jo kriisiä edeltävän tason.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme