Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Apinarokkorokotetta tarjotaan ajanvarauksella Kalasatamassa

Jaa
Rokotetta tarjotaan ajanvarauksella Kalasatamassa 18 vuotta täyttäneille, joilla on suurin riski saada apinarokkotartunta.

Rokotuspaikka

Kalasataman terveys- ja hyvinvointikeskus, Työpajankatu 14 A, varaa aika osoitteessa maisa.fi, Maisa-sovelluksessa tai soittamalla numeroon 09 310 76751 (arkisin klo 9–15). Samasta numerosta saa myös neuvontaa rokotteesta.

Rokotteena käytetään Jynneos-valmistetta. Rokotussarjaan kuuluu kaksi annosta, jotka annetaan vähintään neljän viikon välein. Rokotukset ovat maksuttomia.

Rokotetta tarjotaan seuraaville ryhmille

Apinarokkorokotetta tarjotaan kaikille miehille, joilla on seksiä miesten kanssa ja ollut useita satunnaisia seksikumppaneita edellisen 6 kuukauden aikana.

Lisäksi rokotuksia suositellaan HIV:n ennaltaehkäisevää lääkitystä eli prep-lääkitystä käyttäville miehille, joilla on seksiä miesten kanssa sekä prep-hoitoon pääsyyn jonottaville miehille, joilla on seksiä miesten kanssa.

Rokotetta tarjotaan THL:n uuden linjauksen mukaan. Katso THL:n tiedote aiheesta täältä.

Rokotteen saa henkilöllisyystodistuksella

Varauduthan todistamaan henkilöllisyytesi esimerkiksi henkilö- tai Kela-kortilla, ja ota se esille odottaessasi. Ilmoittaudu saapuessasi 1. kerroksen ilmoittautumisautomaateilla. Rokotuksen jälkeen tulee jäädä seurantaan 15 minuutiksi.

Ethän tule rokotukseen, jos sinulla on apinarokkotartuntaan sopivia oireita.

Lisätietoa

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala
Toinen linja 4A
PL 6000 00099 Helsingin kaupunki

09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sotepe

Hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta helsinkiläisille yhteistyöllä ja vahvalla osaamisella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali-, terveys- ja pelastustoimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme