Kiinteistömaailma

Arjen kallistuminen rauhoitti asuntokauppaa - Kiinteistömaailma teki silti kesäkuussa yli 1000 kaupan kuukauden

Jaa
Kiinteistömaailman Pulssi 4.7.2022

Kauppamäärillä mitattuna Suomen suurin kiinteistönvälittäjä Kiinteistömaailma teki kesäkuussa 2022 yhteensä 1001 käytettyjen ja uusien asuntojen sekä kiinteistöjen kauppaa. Yli puolet vakituiseen asumiseen tarkoitettujen kotien kaupoista on koronaa edeltävän ajan tavoin kerrostaloasuntojen kauppoja, mitä voi pitää jossain määrin yllättävänäkin havaintona jo pitkään kestäneessä perheasuntobuumissa.

Kiinteistömaailman asuntomyymälät tekivät juuri päättyneessä kesäkuussa 961 käytettyjen ja 40 uusien asuntojen ja kiinteistöjen kauppaa, yhteensä siis 1001 kauppakappaletta. Vuotta aiemmin kesäkuussa määrä oli 1099 kauppaa, mikä kertoo kauppa-aktiivisuuden hienoisesta rauhoittumisesta viime vuoden vastaavaan ajankohtaan nähden.

”Arki-inflaatio puree, ja se näkyy kaupan hidastumisena. Asuntoja myydään edelleen vakaasti – tuhatta kauppaa kuukaudessa voi pitää varsin tavanomaisena määränä – mutta korona-ajan kiivas meno on tasoittunut”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

Omakoti- ja rivitalokotien jo pitkään jatkuneesta vahvasta kysynnästä huolimatta kerrostalojen suhteellinen osuus vakituiseen asumiseen tarkoitettujen kotien kaupoista on pysytellyt koronaa edeltävällä tasolla. Juuri päättyneessä kesäkuussa 55 prosenttia kotien kaupoista oli kerrostalokotien kauppoja, mikä on samalla tasolla verrattuna viimeiseen koronaa edeltävään kesäkuuhun eli vuoteen 2019. Toinen puolikas kaupoista jakaantuu varsin tasan omakotitalojen ja rivitalojen välillä.

Kerrostalo-, rivitalo- ja omakotitalokotien lisäksi Kiinteistömaailma välittää myös vapaa-ajanasuntoja, metsätiloja, tontteja sekä toimisto- ja muita toimi- ja hallitiloja.

”Vaikka perheasuntobuumista ja omapihaisten kotien isosta kysynnästä on puhuttu paljon, vaihtavat tilastojen valossa myös kerrostalokodit omistajaa samassa suhteessa kuin ennenkin. Kiinnostuneiden ostajien määrä yhtä kotia kohden voi olla vähentynyt, mikä näkyy hintakilpailujen maltillistumisena, mutta kauppoja syntyy kuitenkin eri asuntotyypeistä hyvin tasaisesti”, Kyhälä lisää.

Lisätiedot:

Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800

Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 4240045

Kiinteistömaailman kuvapankkihttps://www.kiinteistomaailma.fi/kuvapankki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma
Kiinteistömaailma
Unioninkatu 30
00100 HELSINKI

info@kiinteistomaailma.fihttps://www.kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Katso muuttunut tilanne 10 suurimmalla paikkakunnalla: Väliraha isompaan kotiin muuttavilla pienentynyt Helsingissä jopa noin 100 000 euroa, osassa maakuntakaupunkeja tilanne taas suosii pienempään muuttavaa6.6.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Asuntojen hintojen lasku alkuvuonna on saanut monen kodinvaihtajan ottamaan aikalisän ja jäämään tarkkailemaan tilannetta. Jos kodinvaihdossa suunta on pienemmästä isompaan, on tilanne kuitenkin nyt merkittävästi suotuisampi useimmissa isoissa kaupungeissa kuin kaksi vuotta sitten, Helsingissä jopa lähes 100 000 euron verran. Vaikka vanhasta kodista saatava hinta olisikin laskenut, on sama ilmiö myös uudessa ostettavassa kodissa. Päinvastainen tilanne on puolestaan isoista kaupungeista Oulussa ja Porissa, joissa tilanne on kahden vuoden takaiseen verrattuna nyt suosiollisempi isosta pienempään kotiin muuttavilla. Kiinteistömaailma teki tilastokeskiarvoihin pohjautuvan laskelman 10 isoimmalle paikkakunnalle.

Myös kiinteistökaupan voi tehdä sähköisesti DIAS-järjestelmän avulla – asunto-osakkeissa digikauppojen osuus Kiinteistömaailmassa jo kaksi kolmesta27.4.2023 07:40:00 EEST | Tiedote

Kiinteistömaailman asiakkaat ovat jo useiden vuosien ajan voineet hoitaa asunto-osakekauppansa sähköisesti, ilman ostajan, myyjän ja kiinteistönvälittäjän samanaikaista kokoontumista pankkiin. Myös kiinteistökaupat voi nyt hoitaa sähköisesti DIAS-järjestelmässä merkittävässä osassa kiinteistökauppatilanteita kaikkien Kiinteistömaailma-ketjun asuntomyymälöiden välittämissä kiinteistökaupoissa.

Kiinteistömaailma Mikkeli ostaa paikallisen Kotijoukkueen liiketoiminnan19.4.2023 18:00:00 EEST | Tiedote

Pertti Oravan ja Sisko Koobaksen luotsaama Kiinteistömaailma Mikkeli (Asuntoporras Oy) on ostanut Merja Kaustolta Mikkelin Kotijoukkueen (Kaikki Kotona Oy) liiketoiminnan. Kausto ja koko Mikkelin Kotijoukkueen henkilöstö siirtyy osaksi Kiinteistömaailman paikallista välitystiimiä, jossa asiakkaiden palvelu ja toimeksiantojen hoito jatkuvat saumattomasti tuttujen välitysammattilaisten kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme