Alko Oy

Asiakaskäyttäytyminen erilaistuu: Alko muuttaa tammikuussa 32 myymälänsä aukioloaikoja

Jaa

Alko muuttaa 2.1.2020 alkaen 32 myymälänsä aukioloaikoja. Myymälät avataan tuntia nykyistä myöhemmin tai suljetaan tuntia aikaisemmin.

Maaliskuussa 2018 Alko pidensi kaikkien myymälöidensä aukioloaikaa uuden alkoholilain sen mahdollistaessa. Uudet aukioloajat ovat olleet käytössä puolentoista vuoden ajan, jonka aikana Alkossa on seurattu erityisesti ensimmäisen ja viimeisen tunnin asiakasmääriä. Koko Alkon asiakasmäärästä neljä prosenttia asiakkaista asioi arkisin kello 20 jälkeen.

Pääkaupunkiseudulla asiakaskysyntä painottuu iltaan ja lähes 70 prosenttia asiakkaista asioi klo 14 jälkeen.

Kohti myymäläkohtaisia aukioloaikoja asiakaskäyttäytymisen mukaan

Alko muuttaa tammikuussa 32 myymälänsä aukioloaikoja ja kohdentaa näin asiakaspalveluaan niihin hetkiin, kun myymälöissä käy asiakkaita. Myymälät avataan tuntia nykyistä myöhemmin tai suljetaan tuntia aikaisemmin.

”Asiakaskäyttäytyminen on erilaista eri puolilla Suomea. Pienten paikkakuntien viimeiset aukiolotunnit ovat hiljaisia, kun taas kaupungeissa asiointi painottuu enemmän iltaan ja aamut käynnistyvät verkkaisemmin. Haluamme tarjota asiantuntevaa ja vastuullista asiakaspalveluamme niinä ajankohtina, kun asiakkaat ovat liikkeellä”, sanoo Alkon myymäläketjusta vastaava liiketoimintajohtaja Kari Pennanen.

Myymälöiden aukioloajat voi tarkistaa Alkon asiakaspalvelusta, Alkon mobiilisovelluksesta tai alko.fi-sivuilta

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Varpu Göös
viestintäjohtaja Maritta Iso-Aho
Alkon mediapuhelin 020 711 5123 (arkisin klo 8-17), viestinta@alko.fi

Kuvat

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Alko Oy
Arkadiankatu 2
00101 Helsinki

020 711 11http://www.alko.fi

Alko haluaa tarjota asiakkailleen maailmanluokan palvelua. Monipuolinen ja uudistuva valikoima mahdollistaa nojatuolimatkat ympäri maailmaa asiakkaan omassa olohuoneessa. Tarjoamme niin 360 myymälässämme kuin digitaalisissa kanavissamme erinomaista ja asiantuntevaa palvelua sekä kiinnostavia tuotteita Hangosta Nuorgamiin. Asiakkaitamme palvelee noin 2500 alkolaista. Vuosittain meillä asioi reilut 55 miljoonaa asiakasta. Vuonna 2018 Alkon liikevaihto oli 1,2 miljardia euroa.

Vastuullisuus on meille sydämen asia. Arjessamme se tarkoittaa muun muassa tinkimätöntä myynninvalvontaa, hankinnan läpinäkyvyyden kehittämistä, pakkausmateriaalien kierrätystä, tuoteturvallisuutta sekä hyvinvointia edistäviä hankkeita.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Alko Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme