DIMECC OyDIMECC Oy

”Askel kohti eurooppalaista johtoasemaa” - Suomen älykkään huipputeollisuuden yhteistyö vahvistuu ja monipuolistuu: Elisa Smart Factory ja Innofactor mukaan Intelligent Industry -ekosysteemiin

Jaa
Suomalaisen teollisuuden kärkiyritysten yhteistyö ottaa merkittävän loikan. ”Elisa Smart Factory ja Innofactor Oyj tuovat roiman annoksen olennaista ICT- ja dataosaamista ekosysteemiimme. Tämä on askel kohti eurooppalaista johtoasemaa digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntämisessä”, arvioi Konecranesin teknologiajohtaja Juha Pankakoski, Intelligent Industry -ekosysteemin puheenjohtaja. Intelligent Industry kokoaa Suomen teollisuuden yhteen jalostamaan datasta uusia tuotteita ja palveluita.
Intelligent Industry -ekosysteemi kokoaa yhteen Suomen teollisuuden kärkiyritykset jalostamaan datasta uusia tuotteita ja palveluita.
Intelligent Industry -ekosysteemi kokoaa yhteen Suomen teollisuuden kärkiyritykset jalostamaan datasta uusia tuotteita ja palveluita.

Lehdistötiedote 27.2.2019 klo 10

”Joukkomme on ensiluokkainen. Intelligent Industry on onnistunut luomaan vetovoiman, joka tuo yhä uusia huippuyrityksiä mukaan. Elisa Smart Factory ja Innofactor vahvistavat vielä hienosti ekosysteemin digitaalista osaamista, joten näkymät ovat erittäin lupaavat”, iloitsee Antti Karjaluoto, Intelligent Industry -ekosysteemin vetäjä.

Intelligent Industryn avaintoimijat edustavat tahoillaan kaikki alansa ehdotonta huippua: Cargotec älykkään lastinkäsittelyn kehittäjänä, Fastems robotisaation ratkaisutoimittajana, HT Laser komponenttivalmistuksen edelläkävijänä, Konecranes logistisen lisäarvon luojana, Nokia kommunikaatiopalvelujen kehittäjänä, Ponsse puunkorjuuratkaisujen teknologiajohtajana, Prima Power levyntyöstöteknologian innovoijana, Raute puutuotteiden teknologiajohtajana, SSAB terästuotannon digitalisoijana ja Tieto datapalvelujen tarjoajana.

Elisan Smart Factory -ratkaisusta vastaava johtaja Kari Terho on tyytyväinen.

”Tähän joukkoon on ilo liittyä. Olemme hakeneet johtavia kumppaneita ja nyt olemme oikeaan seuraan päässeet. Meillä on itsellämme ainutlaatuista osaamista jopa koko Euroopan tasolla siitä, miten tuotantolinjan tapahtumia ennakoidaan ja optimoidaan. Uskomme, että uudet Intelligent Industry -kumppanimme voivat hyötyä meistä merkittävästi ja hyöty meille itsellemme on varmuudella suuri. Win-win, niin kuin yhteistyössä pitääkin”, toteaa Terho.

Elisa Smart Factory on hyvässä vauhdissa Saksan Aachenissa, jossa koko tehtaan kattava 3D-malli siivittää sähköautojen tuotantoprosessin laatua ja tehokkuutta.

”Olemme uudistamassa eurooppalaisen teollisuuden tulevaisuutta tekoälyllä, 3D:llä ja lisätyllä todellisuudella. Kun tämä yhdistetään Intelligent Industryn huimiin kyvykkyyksiin valmistavassa teollisuudessa, yhtälö todellakin merkitsee loikkaa koko Euroopan eturintamaan”, summaa Terho.

Intelligent Industryn potentiaali on kaikilla mittareilla kärkiluokkaa. Business Finland rahoittaa ekosysteemin toimintaa yhdessä yritysten itsensä kanssa.

Älykkäitä parannuksia älykkäin menetelmin

Innofactor tuo ekosysteemiin omanlaistaan älykästä huippuosaamista. Erilaiset IoT-ratkaisut ja koneoppiminen ovat Innofactorin vahvoja valtteja teollisuuden älykkääseen kehittämiseen.

”Meille tämä tarkoittaa ennen muuta kolmea asiaa. Ensinnäkin valmistava teollisuus nousee nyt omaan fokukseemme. Toiseksi meillä on paljon opittavaa Intelligent Industryn perustaneilta yrityksiltä. Kolmanneksi tulee sitten oma panoksemme, uskomme että meillä on todella paljon annettavaa koko ekosysteemin nousulle Euroopan huipulle”, tiivistää Mikko Myllys, Innofactorin tuotteistettujen ratkaisujen johtaja.

”Kokemuspajassamme voimme simuloida asiakkaillemme erilaisia toimintamalleja vaikkapa työturvallisuuden kehittämiseksi niin todentuntuisesti kuin mahdollista. Microsoftin HoloLens -virtuaalilasit silmillä asiantuntija pystyy näkemään esimerkiksi huoltotarpeet tehtaalla, vaikka itse olisi fyysisesti toisella puolella maailmaa. Pystymme juoksuttamaan dataa niin, että siitä saadaan maksimaalinen hyöty irti konkreettisiin parannuksiin”, kuvailee Myllys Microsoft-pohjaiseen ratkaisumaailmaan kehitettyjä työkaluja.

Intelligent Industry on ajan hermolla

Intelligent Industryn kiinnostavuus valmistavan ja digitaalisen teollisuuden avainyrityksille on kaikkea muuta kuin sattumaa.

”Intelligent Industry näyttää nyt suuntaa ei vain suomalaiselle vaan myös eurooppalaiselle teollisuudelle. DIMECC on ollut jo yli kymmenen vuotta suomalaisen teollisuuden keskeinen innovaatioalusta, mutta Intelligent Industry on keskittynyt hyödyntämään datan teollisia mahdollisuuksia, niin ajan hermolla kuin mahdollista. Intelligent Industryn kautta syntyvä useiden miljardien lisäarvo on Suomelle kansallisestikin todella tärkeää”, toteaa ekosysteemin puheenjohtaja Pankakoski.

Lisätietoja:

Antti Karjaluoto, Disruptive Renewal Officer, DIMECC Oy, 040 772 5440 antti.karjaluoto@dimecc.com

Mikko Myllys, Vice President, Productized Solutions, Innofactor Oyj, 050 414 3283, mikko.myllys@innofactor.com

Kari Terho, General Manager, Smart Factory at Elisa, 050 506 5777, kari.terho@elisa.fi

Avainsanat

Kuvat

Intelligent Industry -ekosysteemi kokoaa yhteen Suomen teollisuuden kärkiyritykset jalostamaan datasta uusia tuotteita ja palveluita.
Intelligent Industry -ekosysteemi kokoaa yhteen Suomen teollisuuden kärkiyritykset jalostamaan datasta uusia tuotteita ja palveluita.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

DIMECC Oy
DIMECC Oy
Åkerlundinkatu 8
33100 Tampere

http://www.dimecc.com/

DIMECC Oy on innovaatioalusta, joka yhdistää parhaan osaamisen teollisuudesta ja tutkimuksesta. Yritysten arvioiden mukaan yksi DIMECCin ohjelmiin sijoitettu euro on tuottanut itsensä takaisin keskimäärin yli 20-kertaisesti. Se on ainutlaatuisen korkea luku maailmassa. Ylivertaisen tuottavuuden luo yli 400 organisaation ja 2000 ihmisen osaaminen, jotka DIMECC kokoaa yhteen Suomen hyväksi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta DIMECC Oy

Pole Position of Data Economy at Sight for Manufacturing Companies - The Intelligent Industry Ecosystem to Create the World's Smartest Industrial System7.1.2020 11:00:00 EET | Press release

The Intelligent Industry Ecosystem of top Finnish companies intends to make Finland the global leader of intelligent industrial solutions. Cooperation is the foundation for solutions since no single company alone can deliver top results at the system level. Intelligent Industry aims to create the world's most advanced intelligent autonomous systems, amongst other top objectives, with new joint financing from the participating companies and Business Finland.

Suomea ajetaan datatalouden paalupaikalle: Intelligent Industry -ekosysteemin tavoitteena maailman älykkäin teollisuusjärjestelmä20.12.2019 10:24:20 EET | Tiedote

Suomalaisten kärkiyritysten Intelligent Industry -ekosysteemi aikoo tehdä Suomesta globaalin johtajan älykkäiden teollisten ratkaisujen kehittäjänä. Ratkaisut syntyvät ekosysteemityönä, koska mikään yksittäinen yritys ei yksin pysty huipputuloksiin järjestelmätasolla. Intelligent Industry tähtää mm. maailman edistyksellisimpiin älykkäisiin autonomisiin järjestelmiin yritysten ja Business Finlandin uudella yhteisellä rahoituksella.

Finland’s Top Industry Strives to be the Global Leader in Utilizing Data10.9.2019 16:45:03 EEST | Press release

The Intelligent Industry Ecosystem of top Finnish companies pursues growth through better utilization of data and AI, leading to tens of thousands of new jobs. Nokia, Konecranes, Cargotec, Tieto and SSAB, among others, launched today the new InDEx Programme, financed by Business Finland and the companies themselves. Opportunities for SME’s and startups are huge, assesses the Programme Facilitator, DIMECC Ltd.

Suomen teollisuus tähtää datan hyödyntämisessä maailman kärkeen – syntymässä jopa 65 000 työpaikkaa10.9.2019 09:00:00 EEST | Tiedote

Suomalaisten huippuyritysten Intelligent Industry -ekosysteemi tavoittelee kymmeniin tuhansiin uusiin työpaikkoihin johtavaa kasvua datan ja tekoälyn hyödyntämisellä. Mm. Nokia, Konecranes, Cargotec, Tieto ja SSAB käynnistävät tänään Business Finlandin ja yritysten itsensä rahoittaman InDEx-ohjelman. InDExin mahdollisuudet pk-yrityksille ja startupeille ovat valtavat, arvioi ohjelmaa johtava DIMECC Oy.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme