Kiinteistömaailma

Asuntokaupan padossa murtumia - Kiinteistömaailman kauppamäärä kasvoi helmikuussa 38 % edellisestä kuusta

Jaa
Kiinteistömaailma Pulssi 2.3.2023

Kiinteistömaailma-ketju välitti juuri päättyneessä helmikuussa yhteensä 887 kohdetta. Niistä 649 oli käytettyjen myynnissä olleiden kohteiden välitystä, 10 uudiskohteiden välitystä ja 228 vuokrakotien välitystä. Käytettyjen asuntojen kaupassa nähtiin merkittävä 38 prosentin kasvu edelliskuukauteen nähden. ”Suomi on vajonnut taantumaan, mutta vahvasti tarveperusteinen ja monin paikoin pahastikin patoutumaan päässyt asuntokauppa näytti helmikuussa ensimmäisiä purkautumisen merkkejä ja ylsi paikoin jopa edellisvuosien tasolle. Valtakunnallisesti tavanomaisista helmikuisista kauppamääristä ollaan edelleen selvästi jäljessä, mutta positiivisia viestejä kuuluu esimerkiksi pk-seudulta,” sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

Vuosi sitten helmikuussa Kiinteistömaailma-ketjun välittämien asuntojen ja kiinteistöjen kauppamäärä oli 978 kappaletta, ja päälle tuli vielä vuokravälityksen 221 välitettyä kotia. Siihen peilattuna matkaa vilkkaisiin asuntokauppakuukausiin vielä on, mutta suunta on nyt positiivinen.

Erityisesti käytettyjen asuntojen kauppa lähti juuri päättyneessä helmikuussa selviin kasvulukuihin: edelliskuussa (tammikuu 2023) käytettyjen asuntojen kauppamäärä oli 470 kappaletta ja joulukuussa 2022 yhteensä 502 kappaletta, kun määräksi muodostui nyt siis 649 kappaletta. Uudiskohdekauppa sen sijaan jatkui edelliskuukausien tapaan poikkeuksellisen vaatimattomana. Vuokravälitys jatkoi samoilla vahvoilla tasoillaan, joilla palvelua on kysytty läpi viime aikojen.

Lisätiedot:

Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800
Tony Korkala, analyytikko, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 3070361
Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0504240045
Kiinteistömaailman kuvapankki https://www.kiinteistomaailma.fi/kuvapankki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma
Kiinteistömaailma
Unioninkatu 30
00100 HELSINKI

info@kiinteistomaailma.fihttps://www.kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Myös kiinteistökaupan voi tehdä sähköisesti DIAS-järjestelmän avulla – asunto-osakkeissa digikauppojen osuus Kiinteistömaailmassa jo kaksi kolmesta27.4.2023 07:40:00 EEST | Tiedote

Kiinteistömaailman asiakkaat ovat jo useiden vuosien ajan voineet hoitaa asunto-osakekauppansa sähköisesti, ilman ostajan, myyjän ja kiinteistönvälittäjän samanaikaista kokoontumista pankkiin. Myös kiinteistökaupat voi nyt hoitaa sähköisesti DIAS-järjestelmässä merkittävässä osassa kiinteistökauppatilanteita kaikkien Kiinteistömaailma-ketjun asuntomyymälöiden välittämissä kiinteistökaupoissa.

Kiinteistömaailma Mikkeli ostaa paikallisen Kotijoukkueen liiketoiminnan19.4.2023 18:00:00 EEST | Tiedote

Pertti Oravan ja Sisko Koobaksen luotsaama Kiinteistömaailma Mikkeli (Asuntoporras Oy) on ostanut Merja Kaustolta Mikkelin Kotijoukkueen (Kaikki Kotona Oy) liiketoiminnan. Kausto ja koko Mikkelin Kotijoukkueen henkilöstö siirtyy osaksi Kiinteistömaailman paikallista välitystiimiä, jossa asiakkaiden palvelu ja toimeksiantojen hoito jatkuvat saumattomasti tuttujen välitysammattilaisten kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme