Kiinteistömaailma

Asuntokaupan padossa murtumia - Kiinteistömaailman kauppamäärä kasvoi helmikuussa 38 % edellisestä kuusta

Jaa
Kiinteistömaailma Pulssi 2.3.2023

Kiinteistömaailma-ketju välitti juuri päättyneessä helmikuussa yhteensä 887 kohdetta. Niistä 649 oli käytettyjen myynnissä olleiden kohteiden välitystä, 10 uudiskohteiden välitystä ja 228 vuokrakotien välitystä. Käytettyjen asuntojen kaupassa nähtiin merkittävä 38 prosentin kasvu edelliskuukauteen nähden. ”Suomi on vajonnut taantumaan, mutta vahvasti tarveperusteinen ja monin paikoin pahastikin patoutumaan päässyt asuntokauppa näytti helmikuussa ensimmäisiä purkautumisen merkkejä ja ylsi paikoin jopa edellisvuosien tasolle. Valtakunnallisesti tavanomaisista helmikuisista kauppamääristä ollaan edelleen selvästi jäljessä, mutta positiivisia viestejä kuuluu esimerkiksi pk-seudulta,” sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

Vuosi sitten helmikuussa Kiinteistömaailma-ketjun välittämien asuntojen ja kiinteistöjen kauppamäärä oli 978 kappaletta, ja päälle tuli vielä vuokravälityksen 221 välitettyä kotia. Siihen peilattuna matkaa vilkkaisiin asuntokauppakuukausiin vielä on, mutta suunta on nyt positiivinen.

Erityisesti käytettyjen asuntojen kauppa lähti juuri päättyneessä helmikuussa selviin kasvulukuihin: edelliskuussa (tammikuu 2023) käytettyjen asuntojen kauppamäärä oli 470 kappaletta ja joulukuussa 2022 yhteensä 502 kappaletta, kun määräksi muodostui nyt siis 649 kappaletta. Uudiskohdekauppa sen sijaan jatkui edelliskuukausien tapaan poikkeuksellisen vaatimattomana. Vuokravälitys jatkoi samoilla vahvoilla tasoillaan, joilla palvelua on kysytty läpi viime aikojen.

Lisätiedot:

Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800
Tony Korkala, analyytikko, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 3070361
Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0504240045
Kiinteistömaailman kuvapankki https://www.kiinteistomaailma.fi/kuvapankki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma
Kiinteistömaailma
Unioninkatu 30
00100 HELSINKI

info@kiinteistomaailma.fihttps://www.kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman vuosi 2022 ja näkymät keväälle 2023: Kriisivuosi mullisti asuntokaupan – vuokravälitys ja arviointipalvelut kasvoivat poikkeusolojenkin keskellä20.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Kiinteistömaailma-ketjuun ja -konserniin kuuluvat yhtiöt tekivät vuonna 2022 Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa yhteensä 62 miljoonan euron liikevaihdon hoitamalla yhteensä 14 300 välitystoimeksiantoa. Niiden lisäksi Baltiassa tehtiin 19 000 arviointitoimeksiantoa, joiden määrä kasvoi myös Suomessa. Suomen liiketoiminnoissa Kiinteistömaailman välittämien myyntikohteiden määrä ylsi alkuvuonna yli viiden vuoden keskiarvon, mutta asuntomarkkinan merkittävän hiljentymisen myötä asunto- ja kiinteistökaupan loppuvuosi muodostui vaatimattomaksi, ja koko vuoden volyymit jäivät noin viidenneksen viime vuotta pienemmiksi. Vuokravälitysliiketoiminta kuitenkin kasvoi myös Suomessa. Baltiassa Kiinteistömaailman tytäryhtiön Ober-Hausin välitys- ja arviointiliiketoiminta kasvoivat selvästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme