Kiinteistömaailma

Asuntokaupassa hiljainen joulukuu – vuokravälitys puolestaan kasvoi

Jaa
Kiinteistömaailman Pulssi 3.1.2023

Kiinteistömaailma-ketju välitti juuri päättyneessä joulukuussa yhteensä 753 kohdetta. Näistä 502 oli käytettyjen myynnissä olleiden kohteiden välitystä, 15 uudiskohteiden välitystä ja 236 vuokrakotien välitystä. Asuntokaupan tavanomaista hiljaisemman joulukuun valopilkku oli siten vuokravälitys, jossa yllettiin reilusti yli edellisvuoden joulukuun lukujen, noin 20 prosentin kasvuun.

Suomalaiset pitävät tyypillisesti joululomaa kodinostohankkeistaan joulunaluspäivät. Tänä vuonna tämä näkyi erityisen selvästi, ja kuukauden asunto- ja kiinteistökauppamäärä jäi noin kahteen kolmasosaan tavanomaisesta joulukuun kauppamäärästä. Ero on vielä suurempi edellisvuoden joulukuuhun, jolloin Kiinteistömaailman teki yli 30-vuotisen historiansa parhaan joulukuun käytettyjen kohteiden kaupassa. Silloin ketju teki 940 käytettyjen ja 49 uusien asuntojen ja kiinteistöjen kauppaa.

Vuokravälityksessä sen sijaan aktiviteetti ylitti selkeästi viime vuoden vertailukuukauden. Joulukuussa Kiinteistömaailma-ketjun toimipaikat välittivät 236 vuokrakotia, kun määrä jäi edellisvuoden joulukuussa alle 200:n.

”Lokakuussa alkanutta tilannetta voi kuvata siten, että tarvevetoiset asunto- ja kiinteistökaupat tehdään, samoin kuin vuokrakodin vaihdot, mutta erityisesti sijoitusasuntokauppa on vaisua. Tuhannen taalan kysymys on, milloin otollisempaa hetkeä odottavia kauppojen kasvava patouma alkaa purkautua. Tavanomaisiin aikoihin verrattuna meillä alkaa olla maassa tuhansiin nouseva tekemättömien kauppojen odotustila, joka väistämättä lähtee liikkeelle jossain vaiheessa”, sanoo Kiinteistömaailma Oy:n toimitusjohtaja Risto Kyhälä.

”Patoumasta kertoo myös se, että asuntoportaaleissa kävijöitä oli joulukuussa lähes saman verran kuin vuosi sittenkin. Kiinnostusta ja tarvetta on, mutta ratas odottaa pyörähtämistään”, Kyhälä lisää.

Kiinteistömaailma julkaisee vuosi 2022 tiedotteensa ja näkymät vuodelle 2023 tammikuun puolivälissä. Katsaus sisältää sekä Suomen Kiinteistömaailma-ketjun tiedot että Baltian maissa toimivan OberHausin katsauksen.

Lisätiedot:
Risto Kyhälä, toimitusjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0400 998800
Tony Korkala, analyytikko, Kiinteistömaailma Oy, puh. 050 3070361
Taina Mustamo, markkinointi- ja viestintäjohtaja, Kiinteistömaailma Oy, puh. 0504240045
Kiinteistömaailman kuvapankkihttps://www.kiinteistomaailma.fi/kuvapankki

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistömaailma
Kiinteistömaailma
Unioninkatu 30
00100 HELSINKI

info@kiinteistomaailma.fihttps://www.kiinteistomaailma.fi

Kiinteistömaailma on kiinteistönvälityspalveluita Suomessa ja Baltian maissa tarjoava yritys.

Suomessa Kiinteistömaailma on maan suurin kiinteistönvälitysketju, jossa työskentelee 600 asuntokaupan ammattilaista reilussa sadassa yrittäjävetoisessa asuntomyymälässä ympäri Suomen. Yritys perustettiin vuonna 1990.

Baltian maissa (Viro, Latvia, Liettua) Kiinteistömaailma toimii Ober-Haus -brändillä. Kiinteistömaailma osti Ober-Hausin liiketoiminnan vuonna 2021.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistömaailma

Kiinteistömaailman vuosi 2022 ja näkymät keväälle 2023: Kriisivuosi mullisti asuntokaupan – vuokravälitys ja arviointipalvelut kasvoivat poikkeusolojenkin keskellä20.1.2023 08:00:00 EET | Tiedote

Kiinteistömaailma-ketjuun ja -konserniin kuuluvat yhtiöt tekivät vuonna 2022 Suomessa, Virossa, Latviassa ja Liettuassa yhteensä 62 miljoonan euron liikevaihdon hoitamalla yhteensä 14 300 välitystoimeksiantoa. Niiden lisäksi Baltiassa tehtiin 19 000 arviointitoimeksiantoa, joiden määrä kasvoi myös Suomessa. Suomen liiketoiminnoissa Kiinteistömaailman välittämien myyntikohteiden määrä ylsi alkuvuonna yli viiden vuoden keskiarvon, mutta asuntomarkkinan merkittävän hiljentymisen myötä asunto- ja kiinteistökaupan loppuvuosi muodostui vaatimattomaksi, ja koko vuoden volyymit jäivät noin viidenneksen viime vuotta pienemmiksi. Vuokravälitysliiketoiminta kuitenkin kasvoi myös Suomessa. Baltiassa Kiinteistömaailman tytäryhtiön Ober-Hausin välitys- ja arviointiliiketoiminta kasvoivat selvästi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme