Ateneumin taidemuseo / Konstmuseet Ateneum / Ateneum Art Museum

Ateneum ottaa enemmän yleisöä ti 22. kesäkuuta alkaen

Jaa

Pääsy Ateneumin taidemuseon näyttelyihin helpottuu. Ateneum kasvattaa päiväkohtaisia kävijämääriä ja lippuja myydään myös ovelta ti 22.6.2021 alkaen. Samana päivänä klo 9.00 alkaa myös lisälippujen myynti Lippu.fi:ssä 6.7.–29.8. väliselle ajalle. Ennakkolipun ostoa suositellaan edelleen, jos haluaa varmistaa pääsyn museoon haluamanaan ajankohtana. Kävijämääriä voidaan kasvattaa nyt, kun Etelä-Suomen aluehallintovirasto on lieventänyt pääkaupunkiseudulla voimassa olleita kokoontumis- ja turvavälirajoituksia.

Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen
Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen

Kysyntä Repin-näyttelyn lipuille on ollut erittäin suurta

Erittäin suosittu taidemaalari Ilja Repinin näyttely on esillä su 29.8.2021 asti. Lisäksi esillä ovat Fokus-salin näyttely Hannu Väisänen ja Schillmark-variaatiot su 8.8.2021 asti sekä kokoelmanäyttely Suomen taiteen tarina. Tällä hetkellä myynnissä olevista kesän ennakkolipuista on myyty jo 80 prosenttia.

Suosittelemme ennakkolipun ostamista

Kaikki ennakkoliput näyttelyyn myydään Lippu.fi:n kautta. Jos haluaa varmistaa pääsyn museoon haluamanaan ajankohtana, suosittelemme ennakkolipun ostoa.

Lippu.fi:n kautta ostettaessa normaalin pääsylipun hinta on 19 € ja alennetun pääsylipun hinta 17 € (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät, siviilipalvelus- ja varusmiehet/-naiset). Lippu.fi:ssä käyvät 22.6. alkaen maksuvälineenä myös eri vuosikortit (esim. museokortti, pressikortti, Ateneumin ystävien ja opettajien jäsenkortit). Lippu.fi:stä voi varata pääsylipun myös alle 18-vuotiaalle. Oikeus alennus- tai ilmaislippuun tarkistetaan lipuntarkastuksen yhteydessä.

Kaikkiin Lippu.fi:stä ostettuihin lippuihin, myös ilmaiseen sisäänpääsyyn oikeuttaviin kortteihin sekä alle 18-vuotiaiden lippuihin, lisätään Lippu.fi:n palvelumaksu 2 euroa sekä vähintään 1 euron tilausmaksu riippuen valitusta toimitustavasta. Lippu.fi-verkkopalvelun lisäksi lipun voi ostaa Lippu.fi:n puhelinpalvelusta, puh. 0600 900 900 (ma–pe 9–17, 2 € / alk. min + mpm/pvm) sekä Stockmannilta.

Osta pääsylippu Lippu.fi:n sivuilta

Lippuja myydään 22. kesäkuuta alkaen myös Ateneumissa

Paikan päältä lippuja ostavien tulee varautua jonottamiseen. Sisäänpääsyn ajankohta on kiinni ostohetken asiakasmäärästä. Lipunmyynti ovelta loppuu tuntia ennen museon sulkeutumisaikaa.

Museosta ostetusta lipusta veloitetaan vain lipun hinta 19 tai 17 euroa. Eri vuosikorttien omistajat sekä alle 18-vuotiaat pääsevät Ateneumiin ilman Lippu.fi:n palvelu- ja tilausmaksuja silloin, kun lippu varataan paikan päällä museossa.

Eri sisäänkäynnit ennakkolipulla ja lipulla ovelta

Ennakkolipun ostaneiden museovieraiden sisäänkäynti on Ateneuminkujan puolella.Pääsylippuja myydään ajankohtiin, jotka alkavat 30 minuutin välein. Sisään voi saapua haluamanaan ajankohtana lipussa lukevan 30 minuutin aikana. Suosittelemme saapumaan päivän viimeiseen ajankohtaan heti sen alkaessa, jolloin näyttelyyn tutustumiseen on yksi tunti aikaa ennen museon sulkeutumista. 

Paikan päältä Ateneumista lipun ostavien sisäänkäynti on pääovilla Kaivokadun puolella.

Elokuussa Ateneum on avoinna joka päivä klo 10–21

Ateneum on avoinna Repin-näyttelyn viimeiset viikot 2.–29.8.2021 joka viikonpäivä maanantaista sunnuntaihin klo 10–21.

Katso kaikki aukioloajat

Twitter@AteneumMuseum | Facebook: AteneumArtMuseum | Instagram: ateneummuseum

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedottaja Anna Kari, puh. 040 717 8185, anna.kari at ateneum.fi

Viestintäpäällikkö Johanna Eiramo, puh. 0400 99 56 99, johanna.eiramo [a] ateneum.fi

Kuvat: press.ateneum.fi | Huom! Kuvapankki on uudistunut. Luothan pankkiin henkilökohtaisen tunnuksen.

Kuvat

Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen
Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Ateneumin taidemuseo / Konstmuseet Ateneum / Ateneum Art Museum
Ateneumin taidemuseo / Konstmuseet Ateneum / Ateneum Art Museum
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.ateneum.fi

Ateneum on Suomen taiteen koti ja osa Kansallisgalleriaa yhdessä nykytaiteen museo Kiasman sekä Sinebrychoffin taidemuseon kanssa. Kokoelmaamme kuuluu yli 20 000 kansallisaarretta, jotka ovat meidän kaikkien yhdessä omistamia taideteoksia. Meiltä löytyy taidetta 1800-luvulta moderniin. www.kansallisgalleria.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ateneumin taidemuseo / Konstmuseet Ateneum / Ateneum Art Museum

The Modern Woman and Dialogue: online press conference on Wednesday 9 February at 11:0026.1.2022 10:25:21 EET | Press Invitation

The exhibitions The Modern Woman and Dialogue – Elina Brotherus and Hannele Rantala will be presented at the Ateneum Art Museum from Thursday 10 February to Sunday 27 March 2022. The opening day of the exhibitions has been advanced by one day. More information about the exhibitions is to be given online on 9 February from 11:00 to 12:00, and visitors can explore the exhibitions at the Ateneum from 14:00 to 16:00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme