Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Ateneumin taidemuseon museonjohtajaksi filosofian tohtori Marja Sakari

Jaa

Sakari siirtyy tehtävään Nykytaiteen museo Kiasman vaihtuvien näyttelyiden intendentin paikalta. Hän aloittaa työt Ateneumin taidemuseon museonjohtajana 3. joulukuuta 2018.

Marja Sakari. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.
Marja Sakari. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.

Kansallisgallerian hallitus haki tehtävään taidehistorian ja taidemuseoalan ammattilaista sekä julkisella että hiljaisella haulla. ”Haastattelimme useita varteenotettavia hakijoita”, kertoo Kansallisgallerian pääjohtaja Risto Ruohonen. ”Marja Sakarilla on vahvaa osaamista sekä taidehistorian tutkimuksesta että taidemuseo ja -näyttelytoiminnasta. Hän on myös laajasti verkottunut läpi kulttuurialan niin kansallisesti kuin kansainvälisesti.”

”Olen kiitollinen saamastani luottamuksesta”, sanoo Marja Sakari. ”On hienoa tulla nimitetyksi Suomen tunnetuimman museon johtajaksi. Jatkan edeltäjieni luomalla vahvalla tiellä ja luottamukseni Ateneumin asiantuntijoihin on vahva. Odotan innolla uutta tehtävääni.”

”Ateneum on maan tunnetuin taidemuseo ja Suomen taiteen koti. Hallitus on vakuuttunut siitä, että Marja Sakari tulee luotsaamaan Ateneumin tutkimustyötä ja johtamaan sen toiminnan kansallista ja kansainvälistä näkyvyyttä menestyksekkäästi,” kertoo Kansallisgallerian hallituksen puheenjohtaja, presidentti Tarja Halonen.

Lataa Marja Sakarin valokuva: http://press.fng.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Haastattelupyynnöt: Tiedottaja Anna Kari, puh. +358 40 717 8185, anna.kari@ateneum.fi

Kansallisgalleria, pääjohtaja Risto Ruohonen, puh. +358 50 556 7169

Marja Sakari, Ateneumin taidemuseo, museonjohtaja 3.12.2018 alkaen, puh. +358 40 513 7164

Kuvat

Marja Sakari. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.
Marja Sakari. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery
Kaivokatu 2
00100 HELSINKI

0294 500 200http://www.kansallisgalleria.fi

Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen. www.kansallisgalleria.fi

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kansallisgalleria / Finlands Nationalgalleri / Finnish National Gallery

Kansallisgalleria ja Senaatti-kiinteistöt parantavat Ateneumin kokoelmanäyttelyn saavutettavuutta28.2.2019 13:48:36 EETTiedote

Ateneumin taidemuseossa tehdään vuoden 2019 aikana parannuksia saavutettavuuteen ja esteettömyyteen. Suomen taiteen tarina -kokoelmanäyttelyn saleihin rakennetaan tehokkaampi valaistusjärjestelmä ja pääsalista viereiseen saliin johtavan portaikon yhteyteen rakennetaan hissi. Remontin johdosta Ateneumin pääsali on yleisöltä suljettuna 4.–29.3.2019 välisen ajan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme