AttendoAttendo

Attendo avaa Lohjan Asuntomessuille hoivakodin keskelle kylää

Jaa

Attendo, Pilke päiväkodit ja Hoivatilat toteuttavat yhteisöllisen palvelukiinteistökorttelin Lohjan Asuntomessuille 2021. Toiveiden kortteli -palvelukiinteistökorttelin tavoitteena on lisätä kohtaamisia eri sukupolvien kesken.

Attendolla on hyviä kokemuksia päiväkodin ja hoivakodin yhteistyöstä muualta Suomesta. Myös monet tutkimukset ovat osoittaneet, että yhteisöllisyys parantaa ikäihmisten hyvinvointia ja elämänlaatua*.

Lohjan Asuntomessuille Attendo on halunnut rakennuttaa yhteistyökumppaniensa kanssa hoivakodin, jossa tutkimuksissa ja muissa Attendo-kodeissa havaitut hyvät käytännöt tuodaan yhteen eläväksi kokonaisuudeksi.

Hoivakoti sijaitsee Lohjalla keskeisellä paikalla, mikä helpottaa Attendo-kodissa asuvien ikäihmisten läheisten vierailumahdollisuuksia. Samassa pihapiirissä sijaitseva päiväkoti luo luonnollisen yhteyden päiväkotilapsien vierailuille, lauluesityksille ja piirustustervehdyksille.

Kohtaamisia on mietitty talon suunnittelussa monin tavoin. Hoivakodin alakerrasta löytyy yhteinen ja avoin ravintolatila. Attendo-kodissa asuva ikäihminen voi lähteä esimerkiksi läheistensä kanssa ravintolaan aterioimaan vierailun yhteydessä.

Myös paikalliset voivat tulla ravintolaan syömään ja tutustua samalla palvelutalon ikäihmisiin. Näin vahvistetaan alueen yhteisöllisyyttä ja luodaan mahdollisuuksia erilaisten ihmisten kohtaamisille.

– Olen todella innoissani, että pääsen johtamaan uutta Attendo-kotia Lohjalla. Olen huomannut, että ikäihmiset nauttivat paljon päiväkotilasten vierailuista. Hyvä sijainti ja kaunis ympäristö ovat myös yhdistelmä, joka parantaa aivan kaikkien, niin asukkaiden kuin työntekijöidenkin, viihtyvyyttä, hoivakodin johtaja Annina Oksanen kertoo.

Luontoelämyksiä ja sisustusta on mietitty myös tarkoin Lohjan Attendo-kodin rakentamisen yhteydessä. Hoivakoti on järven läheisyydessä ja pihasta lähtee polku rannalle. Polkua pitkin voi kulkea myös rollaattorin tukemana ja pyörätuolilla. Lisäksi sisustusmateriaaleissa on panostettu luonnonmateriaaleihin.

Lisätietoja antaa mielellään aluepäällikkö Anu Räikkönen p. 044 494 4032 tai sähköposti: anu.raikkonen@attendo.fi.


Lue lisää:
Inspiroivia kokemuksia palvelukorttelin yhteisöllisestä arjesta (7.5.2021)
Lohjan Asuntomessuille rakentuu sukupolvia yhdistävä kortteli vanhuksille ja lapsille (22.4.2021)
Hoivatilat: Toiveiden kortteli -konsepti

* mm. Asumisen yhteisöllisyys ja hyvä vanhuus –tutkimus, Valtioneuvosto 47/2017

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten asumis- ja hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Attendo tarjoaa palveluita niitä tarvitseville elämänkaaren eri vaiheissa. Attendo-kodeissa asuu lastensuojelun asiakkaita, kehitysvammaisia ja vammautuneita, mielenterveys- ja päihdekuntoutujia sekä ikäihmisiä. Tuotamme lisäksi terapia- ja kotihoidon palveluita.

Attendolla työskentelee noin 13 000 ja Attendo-kodeissa asuu noin 10 000 ihmistä. Attendo-koteja on 400 Hangosta Ivaloon. Liikevaihtomme vuonna 2020 oli 597 milj. euroa. Pohjoismaissa Attendolla on yhteensä 24 000 työntekijää yli 700 Attendo-kodissa. Konsernin liikevaihto oli 1,2 mrd euroa. Lue lisää: www.attendo.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Attendolla huomattava nousu mainetutkimuksessa: Toimii aiempaa avoimemmin ja läpinäkyvämmin24.9.2021 08:28:06 EEST | Tiedote

Attendo teki huomattavan mainenousun T-Median Luottamus & Maine -tutkimuksessa. Olemme edelleen viiden huonomaineisimman yrityksen joukossa, mutta tuloksemme parani kaikilla tutkimuksen osa-alueilla. Lisäksi mielikuvat Attendon hallinnon avoimuudesta ja läpinäkyvyydestä parantuivat enemmän kuin yhdenkään muun yrityksen kohdalla koko tutkimuksen yhdeksänvuotisen mittaushistorian aikana.

Tuhannet jäävät ilman hoivakotipaikkaa, jollei hoitajapulaa ratkaista6.9.2021 08:22:20 EEST | Tiedote

Attendo toivoo valtiolta nopeita ja vaikuttavia toimenpiteitä hoitajapulan ratkaisemiseksi. Hoitajamitoituksena kansalaisille tunnetuksi tullut vanhuspalvelulain muutos koskee ympärivuorokautisia hoivakoteja, joissa tällä hetkellä on oltava 0,55 hoitajaa yhtä asukasta kohti kolmen viikon ajanjaksolla. Mitoitus nousee 1.4.2023 mennessä asteittain tasolle 0,7. Tavoitteeseen on mahdotonta päästä, jos hoitajapulaa ei ratkaista ensin.

Valvira päätti Attendon ikäihmisten palveluita koskevan valtakunnallisen valvonnan29.6.2021 11:16:00 EEST | Tiedote

Valvira on päättänyt Attendon ikäihmisten palveluita koskevan valtakunnallisen valvonnan. Päätöksessään Valvira toteaa Attendon laajamittaisen kehittämisen olleen oikeasuuntaista, joskin henkilöstön riittävyys aiheuttaa edelleen huolta niin Attendolla kuin valvontaviranomaisten keskuudessa. Attendon toiminnan parantaminen lukuisilla toimenpiteillä, kuten johtamisen kehittämisellä ja toimintakulttuurin muuttamisella on vakuuttanut valvontaviranomaiset. Muutoksen johtamista kaikissa Attendo-kodeissa tulee jatkaa systemaattisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme