Attendo

Attendo irtisanoo ikäihmisten hoivasopimuksen Espoon ja muiden Länsi-Uudenmaan kuntien kanssa

Jaa

Syy irtisanomiselle on, etteivät kunnat ole valmiita maksamaan hoivapalveluista riittävää hintaa 1.4.2023 alkaen, jolloin mitoitusvaatimus kasvaa 0,7 hoitajaan asukasta kohti.

Sopimuksen irtisanomisaika on 12 kuukautta ja se päättyy 31.3.2023. 

– Olemme neuvotelleet kuntien kanssa hoivapalvelun uudesta hinnasta 1.4.2023 alkaen, koska sopimuksessamme ei ole määritelty hintatasoa lakisääteisen mitoituksen kasvaessa. Kyseessä on Uudellamaalla poikkeuksellinen sopimus, jossa kunnat päättävät palvelusta maksettavan hinnan yksipuolisesti. Muualla Uudellamaalla kuten Helsingissä, Vantaalla tai Keski-Uudellamaalla yhden hinnan mallia ei ole, vaan hinnat perustuvat palveluntuottajien tarjoushintoihin, jotka huomioivat todelliset kustannukset, Attendon myyntijohtaja Alex Gullichsen sanoo. 

– Emme ole päässeet riittävästä hintatasosta yhteisymmärryksen. Olemme ehdottaneet, että palvelu kilpailutettaisiin uudestaan samalla tavalla kuin muualla Uudellamaalla. Näin jokainen palveluntuottaja saisi tarjota omien kustannustensa perusteella riittävää hintaa, Gullichsen sanoo. 

Sopimuksen irtisanominen ei vaikuta asukkaiden hoitoon tai maksuihin. Asukkaiden ei tarvitse muuttaa pois tutusta hoivakodista. 

Espoon itse tuottamat hoivapalvelut ovat merkittävästi kalliimpia, kuin se maksaa samoista palveluista ostopalvelutuottajille. Espoon tuottama hoiva maksoi 173,60 euroa vuorokaudessa vuonna 2021, kun ostopalvelutuottajille maksettava vuorokausihinta on 140 euroa vuonna 2022. Lisäksi 140 euron vuorokausihinta on merkittävästi matalampi kuin muualla Uudellamaalla. 

Hoivakoteihin on palkattava tuhansia hoitajia lisää 1.4.2023 

Kun henkilöstömitoitus nousee vuoden päästä 1.4.2023, on hoivakoteihin palkattava tuhansia uusia hoitajia. Pula osaavista ammattilaista pahenee välittömästi, sillä heitä ei ole riittävästi tällä hetkelläkään. Uusi mitoitus aiheuttaa lisäkustannuksia henkilöstön palkkojen, mutta myös ylityökorvausten, erilaisten saatavuuslisien ja vuokratyöntekijöiden muodossa. Käytännössä kun työntekijöiden kysyntä on suurempaa kuin tarjonta, palkkakustannukset kohoavat. 

– Mikäli ostopalveluiden vuorokausihintaa ei nosteta taloudellisesti kestävälle tasolle, tulee yhä harvempi vanhus pääsemään hoivapalveluihin.Kunnilla on lain mukaan vastuu järjestää vanhuksille tarvittavat asumis- ja hoivapalvelut. Kunnilla on myös vastuu siitä, että palveluntuottajille maksettava korvaus on realistinen ja sillä voidaan tuottaa sovitut palvelut, toteaa toimitusjohtaja Virpi Holmqvist. 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt toimitusjohtaja Virpi Holmqvistille ystävällisesti Attendon viestinnän kautta sähköpostilla viestinta (at) attendo.fi tai toissijaisesti puhelimitse median palvelunumeroomme 044 407 2011. 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Uudenmaan Seniorikotien hoivakodit muuttuvat Attendo-kodeiksi13.5.2022 11:45:27 EEST | Tiedote

Hoivatyön perusarkeen muutoksella on hyvin vähän vaikutuksia. Uudenmaan Seniorikodit on tuottanut hoivapalveluja ikääntyneille yhdessätoista hoivakodissa osana Attendoa nyt runsaan vuoden ajan. Molempien yhtiöiden työntekijöillä on vankka kokemus ikäihmisten hoivasta ja vahva tahtotila kehittää sitä entistä paremmaksi. Syyskuusta 2022 lähtien Uudenmaan Seniorikotien hoivakodit jatkavat toimintaansa Attendo-koteina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme