Attendo

Attendo korjaa puutteita tamperelaisen hoivakodin Villa Aallon toiminnassa yhdessä viranomaisten kanssa

Jaa

Attendo jatkaa hoivakoti Villa Aallossa havaittujen puutteiden korjaamista yhteistyössä Tampereen kaupungin ja Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston kanssa. Villa Aallossa on aloitettu mittavat toimenpiteet ongelmien korjaamiseksi ja niiden taustalla olevien syiden selvittämiseksi. Henkilöstölle ja asukkaiden läheisille on kerrottu tilanteesta avoimesti ja heidän näkemyksiään kuunnellaan, kun asioita ratkotaan.

Attendo Villa Aalto on 59-paikkainen hoivakoti, joka tarjoaa ikäihmisille ympärivuorokautista hoivaa ja palveluasumista Tampereella. Villa Aalto on ollut heinäkuusta 2021 lähtien aluehallintoviranomaisen seurannassa, ja Attendo on korjannut sen toiminnassa ilmenneet puutteet viranomaisen ohjeiden mukaisesti. Valitettavasti ongelmia on jälleen tullut esiin.

Attendo sai Villa Aaltoa koskevan lisäselvityspyynnön aluehallintoviranomaiselta kesäkuussa 2022. Pyynnön mukaan mukaan Villa Aallossa on vakavia puutteita välittömän asiakastyön mitoituksessa ja sen arvioinnissa, johtamisessa, lääkehoidossa, saattohoidon toteuttamisessa ja palvelun laadussa. Aluehallintovirasto harkitsee huomautuksen tai määräyksen antamista tai toiminnan keskeyttämistä Villa Aallon tilanteen vuoksi.

Attendo toimittaa lisäselvityksen 1. elokuuta mennessä.

– Olemme jo aloittaneet Villa Aallossa mittavat toimenpiteet ongelmien korjaamiseksi ja niiden taustalla olevien syiden selvittämiseksi. Olemme kertoneet henkilöstölle ja asukkaiden läheisille tilanteesta avoimesti ja kuulemme heidän näkemyksiään selvittäessämme ongelmia. Teemme myös aktiivista yhteistyötä tilaajamme Tampereen kaupungin ja aluehallintoviraston kanssa. Tavoitteemme on korjata ongelmat ja niiden syyt niin, ettei vastaavaa enää tapahtuisi. Asukkaidemme hyvinvointi on meille ensisijaista ja turvaamme sen myös nyt, sanoo ikäihmisten palveluiden aluejohtaja Sari Laakso.

Villa Aallossa on heinäkuun alussa aloittanut uusi hoivakodin johtaja, jonka perehdytyksestä huolehtii kokenut, muissa Attendo-kodeissa pitkään työskennellyt johtaja. Myös aluejohtaja ja aluepäällikkö ovat tiiviisti mukana Villa Aallon ongelmien korjaamisessa.

– Aluehallintoviranomaisen selvityspyynnössä mainittuihin saattohoidon ja lääkehoidon ongelmiin olemme puuttuneet muun muassa lisäämällä koulutusta. Vahvistamme ja kehitämme vuorovaikutusta ja yhteistyötä myös asukkaiden läheisten kanssa, Laakso kertoo.

Villa Aallossa ilmenneet ongelmat eivät ole hyväksyttäviä eivätkä Attendon arvojen ja muutosmatkan mukaisia. Attendo haluaa turvata jokaiselle asukkaalleen laadukkaan hoivan ja mielekkään, omannäköisen arjen. Villa Aallossa esiin tulleet epäkohdat korjataan yhdessä työntekijöiden kanssa.

Lisätieto- ja haastattelupyynnöt ystävällisesti Attendon viestinnän kautta viestinta (at) attendo.fi tai puh. 044 407 2011.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Attendo
Attendo
PL 750
00181 HELSINKI

030 634 2000http://www.attendo.fi/

Attendo – Pohjoismaiden johtava hoivapalveluiden tarjoaja

Attendo on Pohjoismaiden johtava julkisten hoivapalveluiden yksityinen palveluntuottaja. Yritys on perustettu vuonna 1985, ja olimme ensimmäinen julkisia hoivapalveluja ikäihmisille tarjonnut yksityinen yhtiö Ruotsissa. Ikäihmisille suunnattujen palvelujen lisäksi Attendo tarjoaa hoivapalveluja kehitysvammaisille ja vammautuneille ihmisille sekä mielenterveyskuntoutujille. Tuotamme myös lastensuojelu- ja terapiapalveluita. Attendolla on kaikkiaan noin 24 000 työntekijää yli 700 toimipisteessä Ruotsissa, Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Lue lisää: www.attendo.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Attendo

Me kaikki muutamme mieltämme ­– mutta miksi muistisairaan mieli muuttuu?22.7.2022 14:07:52 EEST | Tiedote

Muistisairaus kansantautina yleistyy: Suomessa arvioidaan olevan noin 200 000 muistisairasta, joista suuri osa on hoivakodeissa asuvia ikäihmisiä. Tässä lyhennetyssä artikkelissa Muistiliiton asiantuntijat kertovat keinoja, joilla muistisairas kohdataan kunnioittavasti ja arvostaen tilanteissa, joissa ihmisen käytös tai tahto muuttuvat muistisairauden takia. Artikkeli on osa Muistiliiton ja Attendon yhteistyötä ja sitä varten on haastateltu Muistiliiton asiantuntijoita Outi Ronkaista ja Mailis Heiskasta.

Uudenmaan Seniorikotien hoivakodit muuttuvat Attendo-kodeiksi13.5.2022 11:45:27 EEST | Tiedote

Hoivatyön perusarkeen muutoksella on hyvin vähän vaikutuksia. Uudenmaan Seniorikodit on tuottanut hoivapalveluja ikääntyneille yhdessätoista hoivakodissa osana Attendoa nyt runsaan vuoden ajan. Molempien yhtiöiden työntekijöillä on vankka kokemus ikäihmisten hoivasta ja vahva tahtotila kehittää sitä entistä paremmaksi. Syyskuusta 2022 lähtien Uudenmaan Seniorikotien hoivakodit jatkavat toimintaansa Attendo-koteina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme