Kirkko Helsingissä

Aurore 2020 musiikkijuhlien teemana on Englannin renessanssiin

Jaa

Tänä vuonna Aurore – Helsingin Renessassimusiikkijuhlien teemana on englantilainen musiikki. Festivaali järjestetään 23.–26.1.2020 Paavalinkirkossa, Vallilassa.

Helsingin Renessanssimusiikkijuhlien neljä konserttia tarkastalevat Englannin musiikkielämää kukin eri näkökulmasta. Torstain 23.1. konsertti Plots and Intrigues vie Elisabet I:n ja Tudorien aikaan, joka oli poliittisista levottomuuksistaan huolimatta musiikin ja taiteiden kultakautta.

Perjantaina 24.1. siirrytään 1400-luvulle, jolloin kuulemme otsikon Line of Beauty alla musiikkia Etonin kuorokirjasta, joka edustaa Englannin katolisen kauden musiikillista huipentumaa. Lauantaina 25.1. konserttiin Auroren vieraaksi saapuu lauluyhtye Heinavanker Virosta. Konsertissa Cathedrals and Cottages englantilaisten Tavernerin, Fryen ja Tallisin messumusiikin kanssa vuorottelevat virolaisten uskonnollisen heräämisen yhteydessä syntyneet kansankoraalit.

Auroren päätöskonsertti sunnuntaina 26.1. Shakespeare’s Playlist vie meidät 1500- ja 1600-lukujen vaihteeseen Englannin madrigaalitaiteen lyhyeen, mutta hedelmälliseen kulta-aikaan.

Lisätiedot: http://renessanssimusiikkijuhlat.fi/

Mats Lillhannus, p. 050 357 6633, mats@renessanssimusiikkijuhlat.fi
Lisätiedot, akkreditointi: kanttori Sanna-Maarit Hakkarainen, p. 040 560 2996, sannis@renessanssimusiikkijuhlat.fi

Yhteyshenkilöt

Viestinnän asiantuntija Laura Koskelainen, laura.koskelainen@evl.fi, p. 09 2340 2580
Verkkotiedottaja Sirpa Patronen, sirpa.patronen@evl.fi, p. 09 2340 2609.

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kirkko Helsingissä
Kirkko Helsingissä
Kolmas linja 22 B
00530 HELSINKI

09 234 00http://www.helsinginseurakunnat.fi
Me kaikki tarvitsemme uskoa, toivoa ja rakkautta. Kirkko Helsingissä – ihmistä varten.

Kirkko Helsingissä eli Helsingin seurakunnat muodostuu 17 suomenkielisestä ja kolmesta ruotsinkielisestä evankelis-luterilaisesta seurakunnasta. Pääkaupungissa 20:ssä seurakunnassamme on yhteensä noin 340 000 jäsentä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirkko Helsingissä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme