Avain

Avain osallistuu Lukuviikkoon

Jaa
Avain viettää Lukuviikkoa yhdessä lukijoiden kanssa tuomalla ohjelmaa kirjastoon ja sosiaaliseen mediaan. Kustantamo avaa Lukuviikolla oman TikTok-tilin @avainkustantamo. Kustantamon kuulumisia -blogissa julkaistaan Sanna Fäldtin blogipostaus työkaveuuden merkityksestä. Pirkko Vekkeli ja Kaija Rosma vierailevat Kallion kirjastossa kertomassa lastenkirjastaan Lellis ja Räyhä matkalla Saapasmaahan keskiviikkona 19.4. Lisäksi Avain julkaisee viikon aikana lukuvinkkejä sosiaalisen median kanavissaan.
Avain hyppää mukaan TikTokiin Lukuviikolla!  https://www.tiktok.com/@avainkustannus
Avain hyppää mukaan TikTokiin Lukuviikolla! https://www.tiktok.com/@avainkustannus

Kustantamo avaa oman TikTok-tilin tavoittaakseen myös nuoremmat lukijat aikaisempaa paremmin. 

“Uuden kanavan avaaminen ja TikTokin maailmaan hyppääminen on hauskaa ja jännittävää. On tärkeää olla mukana siellä missä lukijat ovat. Samalla haluamme rikastuttaa omaa lukijatuntemustamme sekä kehittää kustantamon vuorovaikutusta niin lukijoiden kuin sidosryhmienkin kesken”, kertoo Avaimen viestintäjohtaja Vilja Kujanpää.

Ensimmäisinä viikkoina Avaimen TikTok-kanavassa julkaistaan muun muassa Sydämellä töissä -kirjan kirjoittaneen työelämävalmentaja Sanna Fäldtin vinkkejä työkaveruuteen, kohtaamisiin ja turvallisiin keskusteluihin. Tulevalla viikolla alkaa myös Avaimen aamukahvit -postaussarja, jossa nautiskellaan uutuuskirjoja kirjailijoiden itsensä lukemina. Mukana ovat muun muassa Anna Pölkki ja Kakkuja salaisesta puutarhasta -leivontakirja, Tiina Kristoffersson &  Vesa-Matti Toivonen ja Kotia kohti, Listamestari! -lastenromaani sekä Karoliina Suoniemi ja Paperinarukengät – Lapsia sota-ajan Suomessa -tietokirja. 

Kustantamon kuulumisia -blogissa julkaistaan keskiviikkona Sanna Fäldtin blogipostaus työkaveruuden merkityksestyä. Blogikirjoitus nostaa esille pandemian aikana vähemmälle huomiolle jääneen työyhteisön merkitykseen ja miten meistä jokainen voi sitä kehittää. Feldtin kirjoittama ja aihetta laajemmin käsittelevä teos Sydämellä töissä julkaistiin aikaisemmin maaliskuussa. 

Kirjailija, toimittaja Pirkko Vekkelin ja kuvataiteilija Kaija Rosman Lellis ja Räyhä matkalla Saapasmaahan -lastenkirjaa juhlistetaan Kallion kirjastossa 19.4. klo 16.00. Kirja kertoo herttaisten koirakaverusten seikkailusta Euroopan läpi.  

Lukukeskuksen järjestämää Lukuviikkoa vietetään 17.–23.4.2023. Tänä vuonna Lukuviikon tavoitteena on juhlistaa lukemisen monia muotoja. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet


Avain, Suomen kirjastopalvelu, viestintäjohtaja Vilja Kujanpää, vilja.kujanpaa@avain.net, puh. 040 755 3319


arvostelukappaleet: info@avain.net

Kuvat

Avain hyppää mukaan TikTokiin Lukuviikolla!  https://www.tiktok.com/@avainkustannus
Avain hyppää mukaan TikTokiin Lukuviikolla! https://www.tiktok.com/@avainkustannus
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Heli Pekkarisen kylähulluus kasvoi Kylässä Italiassa -kirjaa kirjoittaessa31.5.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Tietokirjailija Heli Pekkarinen tunnustautuu kylähulluksi. "En rentoudu monen suomalaisen tapaan luonnossa, vaan minun mieleni rauhoittuu ja hartiani laskeutuvat parhaiten kapeilla mukulakivikujilla ja pienillä piazzoilla", kirjoittaa Pekkarinen Kustantamon kuulumisia -blogissa. Rakkaus pieniin italialaisiin kyliin on Kylässä Italiassa -kirjan kirjoittamisen jälkeen vain kasvanut: "Rakastan pieniä kyliäni nyt jopa enemmän kuin ennen kirjan kirjoittamista: koskaan ei tiedä, mihin keskiaikaisessa italialaiskylässä törmää!"

Nora Lehtinen kirjoittaa blogissa arjestaan kirjailijana ja perheenäitinä24.5.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Kirjailija Nora Lehtinen kirjasi ylös yhden maaliskuisen työpäivän aikana kohtaamansa kohokohdat ja ajatukset. Tuolloin tekeillä ollut lastenromaani valtasi ison osa arka: "En pysty palaamaan kirjan maailmasta. Kirjoittaessa elän tarinaa lähes fyysisesti mukana. Kuljen pöllyävällä hiekkatiellä, kosken vanhaan oven ripaan, haistan ruohonkorsien tuoksun aamuisella nurmikolla, näen tummansinisen aallokon kirkkaana päivänä meren rannassa, tartun metallisiin paloportaisiin silloin, kun seikkailu niin vaatii", hän kirjoittaa Kustantamon kuulumisia -blogissa. Lehtisen lastenromaani Hilma-täti ja vanhan kartan arvoitus ilmestyi toukokuussa.

Karoliina Suoniemi haluaa kirjoittaa lapsille myös sodasta ja sota-ajan lapsuudesta10.5.2023 09:00:00 EEST | Blogi

Opettajana työskentelevä tietokirjailija Karoliina Suoniemi tietää, miten lapsille kerrotaan menneisyydestä ja vaikeistakin asioista. "Kirjani ovat saaneet innostuksensa oman sukuni historiasta ja asioista, jotka ovat kiinnostaneet ja puhutelleen minua. Paperinarukenkiä aloin kirjoittaa jo ennen Ukrainan sodan alkua, mutta sodan syttyminen Euroopassa toi sen aihepiirin vielä lähemmäs. Tahdoin saada kansien väliin omien isovanhempieni ikäluokan kertomukset sota-ajan lapsuudesta ja nuoruudesta, nyt kun se oli vielä mahdollista", kirjoittaa Suoniemi Kustantamon kuulumisia -blogissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme