Avara Oy

Avara perusti rahaston vastaamaan kohtuuhintaisen vuokra-asumisen tarpeeseen

Jaa

Avara perusti uuden lyhyen korkotuen rahaston vastaamaan kohtuuhintaisen vuokra-asumisen tarpeeseen. Tavoitteena on rakentaa kasvukeskuksiin yli 2 000 asuntoa. Puolen miljardin euron suuruista vuokrakotisalkkua varten tavoitellaan 50 miljoonan euron pääomia sijoittajilta. Tarkoitusta varten on jo 20 miljoonan euron sijoitussitoumukset olemassa.

Avara rakentaa yli 2 000 kohtuuhintaista vuokra-asuntoa Suomen kasvukeskuksiin seuraavan viiden vuoden aikana. Kolmannes asunnoista valmistuu jo kahden seuraavan vuoden aikana. Asuntojen rakennuttamiseksi Avara on perustanut kohtuuhintaiseen vuokra-asumiseen sijoittavan Vuokrakodit I Ky -rahaston, joka on tarkoitettu kotimaisille ammattimaisille sijoittajille.

Rahaston sijoitussitoumukset ovat 20 miljoonaa euroa. Kokonaistavoiteena on maksimissaan 50 miljoonan euron sijoitussitoumukset, mikä mahdollistaa kohtuuhintaisen vuokrakotisalkun kasvattamisen noin 500 miljoonaan euroon.

”Vuokrakotisalkun rakentamisessa hyödynnetään Avaran vahvaa osaamista ja perinteitä korkotuella rakentamisesta. Korkotuella toteutettavissa vuokrakodeissa on noin 15–25 prosenttia markkinahintaa alhaisemmat vuokrat. Tällaisille hankkeille on selvä tarve olemassa kasvukeskuksissa”, Avara Rahastot Oy:n toimitusjohtaja Arttu Ekqvist toteaa.

Lyhytaikaisella korkotuella toteutettava asuntotuotanto kohdistetaan suurimpiin ja nopeimmin kasvaviin kasvukeskuksiin. Tuotannon painopiste on pääkaupunkiseudulla, missä kohtuuhintaisille vuokra-asunnoille on pitkäaikaista tarvetta eikä vuokra-asuntojen nykyinen tarjonta vastaa kysyntää. Lisäksi tuotantoa suunnitellaan myös Tampereelle ja Turkuun sekä Jyväskylään, Kuopioon, Lahteen ja Ouluun.

”Suurten kaupunkien kiristynyt vuokra-asumisen markkinatilanne vaatii kohtuuhintaisen asumisen lisäämistä kasvukeskuksiin. Kaupungistuminen megatrendinä tulee vahvistamaan tarvetta tulevina vuosikymmeninä”, Avaran toimitusjohtaja Mika Savolainen sanoo.

Avara Oy
Viestintä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Mika Savolainen, toimitusjohtaja, Avara Oy, puh. 040 098 6526
Harri Retkin, sijoitus- ja talousjohtaja, Avara Oy, puh. 040 704 6014
Tuomas Rantsi, liiketoiminta- ja kiinteistökehitysjohtaja, Avara Oy, puh. 040 838 5276
Arttu Ekqvist, toimitusjohtaja, Avara Rahastot Oy, puh. 050 566 5300

Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@avara.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Avara Oy
Avara Oy
Kansakoulukatu 10
00100 Helsinki

+358504903141http://www.avara.fi

Avara lyhyesti

Avara Oy on vastuullinen vuokra-asuntojen omistuksia johtava palveluyritys, joka vastaa noin 8 000 vuokra-asunnon toiminnan organisoinnista. Lisäksi Avara kehittää ja luo uusia asumisen palveluita. Avaran toiminnan painopiste on isoissa kasvukeskuksissa, joissa muuttopaineen vuoksi vuokra-asuntojen tarve on kaikkein suurin.

Avaran historia ulottuu vuoteen 1939. Nykyisen toimintamallinsa ja rakenteen Avara sai vuonna 2010. Avaran suurimmat omistajat ovat Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Elo, Vakuutus-osakeyhtiö Henki-Fennia, OP-Eläkekassa, Keravan kaupunki ja OP-Henkivakuutus Oy. Viiden suurimman omistajan osuus Avarasta on 90,6 %. Avaralla on yhteensä 20 osakkeenomistajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avara Oy

Avara perusti uuden vapaarahoitteisen asumisen rahaston menestyksekkään ykkösrahaston jatkoksi12.12.2019 10:18:00 EETTiedote

Avara perusti uuden vapaarahoitteisen rahaston vastaamaan asumisen ja erityisesti vuokra-asumisen tarpeeseen. Tavoitteena on rakentaa kasvukeskuksiin yli 2 000 asuntoa. Puolen miljardin euron suuruista salkkua varten tavoitellaan 200 miljoonan euron pääomia ammattimaisilta sijoittajilta niin kotimaasta kuin ulkomailta. Tarkoitusta varten on jo noin 40 miljoonan euron sijoitussitoumukset olemassa.

Avaran tavoitteena on tuplata johtamansa kiinteistövarallisuus15.10.2019 08:00:00 EESTTiedote

Suomen suurimpana asuinkiinteistöjen sijoitus- ja varainhoitoyhtiönä Avaran tavoitteena on kaksinkertaistaa johtamansa varallisuus 2,5 miljardiin euroon kolmessa vuodessa. Kasvu perustuu Avaran rooliin strategisena kumppanina ammattimaisille sijoittajille sekä omaan sijoitustoimintaan. Tavoite on kirjattu päivitettyyn, vastuullisuutta ja kestävää kehitystä korostavaan strategiaan vuosille 2020–2023.

Starwood Capital Group ja Avara hankkivat 2200 asunnon asuntosijoitussalkun Suomesta2.9.2019 09:00:00 EESTTiedote

Starwood Capital Group (‘Starwood Capital’), johtava globaali yksityinen sijoituspalvelukonserni, on yhteistyössä Avara Oy:n (’Avara’) kanssa tänään julkistanut hankkineensa suomalaisen asuntosijoitussalkun, jossa on noin 2 200 asuntoa. Myyjänä on ollut kotimaisista sijoittajista koostuva ryhmittymä. Sijoitussalkun 73 kiinteistön varallisuus sijoittuu 16 kaupunkiin. 50 % salkun arvosta on pääkaupunkiseudulla.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme