Insinööriliitto IL ry

Big Wheels tarjoaa tilaisuuden ihastua insinööriin

Jaa

Satavuotista historiaansa juhliva Insinööriliitto kutsuu Big Wheels -harrasteajotapahtuman yleisöä viettämään vapaapäivää lauantaina Pieksämäellä.

Vanhojen autojen lähes tunnin mittainen kokoontumisajo kulkee Pieksämäen ja Naarajärven halki. Ajoneuvoja riittää kuplavolkkareista jättikokoisiin jenkkirekkoihin asti. Paraati kokoaa kaupunkiin liki puolitoista tuhatta harrasteajoneuvoa ja lähes parinkymmenen tuhannen hengen yleisön.

Tapahtuma-alueelle Pieksäjärven rantaan nousee Insinööriliiton teltta, joka palvelee tapahtuman yleisöä lauantaina 20.7. kello 10–16.

Ihastu insinööriin -alue tarjoaa kävijöille monenlaista puuhaa. Paikalta saa insinööriaiheisen tatuoinnin, onnenpyörässä pääsee kisailemaan juhlavuoden palkinnoista. Leikkimielisen testin avulla voi selvittää omaa soveltuvuuttaan kumppaniksi insinöörille. Perheen pienemmät pääsevät kokoamaan jättipalapeliä ja osallistumaan tarkkuusheittoon.

– Meille on tärkeää, että perheen pienimmät viihtyvät. Aikuiset pääsevät seurustelemaan vanhojen ja uusien tuttavuuksien kanssa sekä pitämään hauskaa, sanoo juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola.

Insinööriliitto juhlistaa tänä vuonna tekniikan alan ammattilaisten järjestäytymisen satavuotista historiaa. Juhlavuoden tavoitteena on tuoda esiin insinöörien työtä ja merkitystä yhteiskunnassa.

– Huipputeknologia ja insinöörien työ ovat arkipäiväistyneet. Ne ovat kuitenkin entistä tärkeämpiä koko yhteiskunnan toiminnan kannalta, Ahtola painottaa.

Leppoisan tunnelman ja viihdyttävän ohjelman lomassa saavat rentoutua niin insinöörit kuin muutkin ihmiset. Kukaties tapahtumakävijä löytää uuden tuttavuuden tapahtuman teeman mukaisesti.

– Yksi juhlavuoden teemoista on Ihastu insinööriin. Tarkoituksena on ravistella vanhoja luuloja insinööreistä ihmisinä. Kannattaa olla rohkea ja kokeilla itse, millaisia persoonia heidän joukostaan löytää, Ahtola kehottaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

puheenjohtaja Samu Salo, 040 184 2290

juhlavuoden projektipäällikkö Grete Ahtola, 045 131 6992

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Insinööriliitto IL ry
Insinööriliitto IL ry
Ratavartijankatu 2
00520 Helsinki

0201 801 801http://www.ilry.fi

Insinööriliitto on akavalainen ammattijärjestö, johon kuuluu jäsenjärjestöjen kautta 70 000 jäsentä. Jäsenet ovat insinöörejä ja muita tekniikan asiantuntijoita sekä insinööriopiskelijoita. Insinööriliitto tekee työtä parempien työpäivien puolesta.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Insinööriliitto IL ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme