Lapinjärven kunta

Biokaasuntuotannosta kaavaillaan uutta liiketoimintaa Lapinjärven yrityksille

Jaa

Biokaasusta elinvoimaa- hanke käynnistyi Lapinjärvellä heinä-elokuun vaihteessa. Hankkeen tavoitteena on edistää biokiertotalouden ekosysteemin muodostumista kuntaan selvittämällä taloudellisesti kannattavan biokaasuntuotannon edellytyksiä sekä tiivistämällä yritysten välistä yhteistyötä.

Resurssiviisas Lapinjärvi -hankkeessa vuonna 2018 tehtyjen alkukartoitusten perusteella Lapinjärvellä on erinomaiset edellytykset biokaasuntuotannolle. Biokaasuntuotannossa voidaan hyödyntää useita erilaisia alihyödynnettyjä biomassoja sekä tuottaa niistä uusiutuvaa energiaa ja kierrätyslannoitteita.

Samalla luodaan yrityksille uutta liiketoimintaa. Biokaasusta elinvoimaa -hankkeessa pureudutaan tarkemmin taloudellisesti kannattavan biokaasuntuotannon edellytyksiin toteuttamalla kattavat jatkoselvitykset mm. biokaasulaitoksen kannattavuudesta, sijoittamisesta, logistiikasta sekä potentiaalisista yhteistyökumppaneista. Lisäksi hankkeessa selvitetään biokaasuntuotannossa muodostuvan mädätteen jatkokäsittelyä ja hyödyntämistä sekä jaetaan tietoa biokaasusta sekä biokiertotaloudesta muun muassa yrityksille ja kuntalaisille.

Biokaasusta elinvoimaa -hankkeessa on mukana seitsemän biokaasuntuotannosta ja biomassojen hyödyntämisestä kiinnostunutta yritystä, jotka muodostavat hankkeen kehittämisryhmän. Kehittämisryhmään kuuluvat: Lantbrukssammanslutning Pockar Gård, Porlammin Potka Oy, Lapinjärven Lämpö Oy, Amerikan porsas Oy, Yli-Simola Oy, Guy Bosas sekä Maatalousyhtymä Onnila Martti, Onnila Turo ja Onnila Ulla.

Lisäksi hankkeessa on mukana Kymenlaakson Sähkö Oy. Hanke toteutetaan tiiviissä yhteistyössä yrittäjien kanssa yritysten tarpeiden pohjalta. Lapinjärven kunta koordinoi hankkeen toimintaa, hankkeen projektipäällikkönä toimii Tanja Pöyhönen. Biokaasusta elinvoimaa -hanketta rahoittaa Uudenmaan ELY-keskus Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahastosta ja se jatkuu vuoden 2021 loppuun saakka.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina HeikkaKunnanjohtaja

Uuden ajan kunnanjohtaja täynnä ideoita ja uskallusta. Innovatiivinen ja ihmislähtöinen työote näkyy niin kunnassa sisällä kuin ulospäinkin.

044 720 8686tiina.heikka@lapinjarvi.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

LAPINJÄRVI KÄÄNTÄÄ TALOUTTA NOUSUUN JA INVESTOI20.11.2019 12:34:21 EETTiedote

Lapinjärven kunnan talouteen on haettu kunnanhallituksen toimesta pientä puskuria talouden vaihteluihin sekä konsernin alijäämän pienentämiseen. Puskuri löydettiin 0,5 prosenttiyksikön tuloveroprosentin korotuksella sekä toiminnan tehostamisella. Kunnalla on edelleen kumulatiivista ylijäämää, mutta tätä ei haluta enää syödä. Laadukkaista palveluista ei ole kuitenkaan tarvinnut tinkiä. Tärkeänä pidettiin myös edelleen panostusta henkilöstön hyvinvointiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme