SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Bomban karjalaiskylässä vietetään herkullista kesää. Ravintola Bomban tarjonta uudistuu, erikoisuutena Valamo-menu.

Jaa
Bomban karjalaiskylässä Nurmeksessa herkutellaan ensi kesänä laadukkailla paikallisilla mauilla. Niin Bomban talon ravintolan uusi ruokalista kuin viiden ruokalajin Valamo-menu ovat keittiötoimenpäällikkö Pasi Brillin taidonnäytteitä. Bomballa keittiöpuuhiin pääsevät vieraatkin, suosittuja karjalanpiirakkapajoja järjestetään kesäkaudella viikoittain. Valamon viinien makumaailmaan taas pääsee viinipruuviin osallistumalla. Matkailijat yöpyvät kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomballa tai karjalaiskylän uudistetuissa huoneissa.
Valamo-menun jälkiruoka. Ravintola Bomba.
Valamo-menun jälkiruoka. Ravintola Bomba.

Bomba on jatkossa myös ruokamatkailukohde

Bomban alue kehittyy nyt monin tavoin. Kylpylähotellin uudisrakennuksen työt käynnistyivät keväällä, hirsirivitalojen huoneet on jo uudistettu. Nyt monipuolistetaan ravintolaelämyksiä.

”Hotellilaajennuksen käynnistyminen motivoi meitä kaikkia todella paljon. On ihan loistavat fiilikset olla mukana kehittämässä Bomban aluetta korkeatasoiseksi elämyskohteeksi myös ruokatarjoilujen osalta. Matkailijoille hyvä ruoka on tärkeä osa lomakokemusta”, Savosta Pohjois-Karjalaan päätynyt Pasi Brilli toteaa.

”Muunnamme ravintola Bomban liikeideaa niin, että 26. kesäkuuta alkaen ravintolassa tarjoillaan paikallisiin makuihin keskittyviä laadukkaita a la carte -illallisia”, Brilli kertoo. ”Lounaalla jatketaan hyväksi todetulla seisovan pöydän idealla.”

Inspiraatio a la carte -annoksiin on kummunnut aidoista karjalaisista makumuistoista ja toteutettu raikkaalla nykykarjalaisella twistillä. Pääosaa näyttelevät paikalliset raaka-aineet, kuten oman kylän juurekset, pohjoiskarjalaiset marjat, Pielisen kuha, lähimetsistä saatu peuran- ja karhunliha sekä Hauhalan Hanhifarmin hanhenpaistit.

Valamo-menu kunnioittaa luostariviinien makuaromeja

Brillin kädenjälkeä niin ikään olevalla viiden ruokalajin Valamo-menulla marjaisten luostariviinien ympärille on haettu sopivat makuparit.  Lopputulos kuulostaa herkulliselta; maa-artisokkaa Valamon Kerubin kanssa, sokerisuolattua kuhaa Valamon Valon kanssa, jatkeena tournedot’ta Valamon Vaeltajalle. Lopuksi sitruunajuustokakkua ja kotimaisia juustoja.

Menu valmistetaan minimi 10 hengen ryhmille, on saatavilla päivittäin ja tarjoaa tyylikkään valinnan erilaisiin juhlaillallisiin.

Valamon viinejä voi testata myös erillisessä viinipruuvissa, joita järjestetään Bomban talolla 10.6. alkaen viikoittain. Karjalaiskeittiön perinneleivontaan pääsee tutustumaan loma-aikoina pidettävissä, suosituiksi tulleissa karjalanpiirakkapajoissa. Pajoihin voi ilmoittautua ennakkoon tai paikan päällä.

Elämyksellisen Bomban suosio kasvussa

Luonnon läheisyys, karjalaiskylän perinnekulttuuri sekä ylellinen kalevalaishenkinen kylpylä muodostavat Bombasta uniikin elämyskokonaisuuden. Tunnin ajomatkan päässä on peräti kolme kansallispuistoa ja alueella runsaasti aktiviteetteja. Lisäksi Break Sokos Hotel Bomban pihapiiristä löytyy uimaranta, frisbeegolfrata ja nuotiopaikkoja. Bomba kiehtoo yhä useampia kohderyhmiä ja käyttöasteet ovat hyvässä nousussa.

”Onkin mahtavaa, että ensi kesänä saamme hotellin yhteyteen 92 täysin uutta huonetta luonnonläheisin värein ja upeilla näkymillä. Uudisrakennukseen tulee myös ravintola, joten ravintolapalvelut Bomballa vain monipuolistuvat. Tulossa on muun muassa artesaanipizzeria, paikallisella vivahteella”, hotellinjohtaja Sanna Tenhunen raottaa tulevaa.

Bomban palvelut:

  • karjalaiskylän hotellihuoneet, uusittu keväällä 2023
  • kylpylähotelli Break Sokos Hotel Bomba
  • hotellin elämyskylpylä Spa Bomba
  • Trattoria Pielinen, ravintola Bomba
  • Bomban talon puodit ja näyttely.

Break Sokos Hotel Bomba uudistuu; kesällä 2024 Pielisen rantaan avautuu kokonaan uusi 92-huoneinen hotellisiipi ravintoloineen. 

Lisätietoja:

Pasi Brilli, keittiötoimenpäällikkö, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 010 762 3861, pasi.brilli@sok.fi

Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 050 301 0419, Sanna.Tenhunen@sok.fi

 

Break Sokos Hotel Bomba on nykykarjalaista luksusta tarjoava kylpylähotelli perinteikkään karjalaiskylän vierellä, Pielisen rannalla Nurmeksessa. Spa Bomban ylellisessä kylpylässä luonto ja karjalainen mystiikka pilkahtelevat esiin yllättävissäkin paikoissa. Kylpylässä on kolme saunaa ja seitsemän allasta sekä järvelle avautuva panoraamanäkymä. Hotellin läheisyydessä oleva Bomban talo näyttelyineen, puoteineen ja ravintoloineen toimii karjalaisen kulttuurin näyteikkunana. Ravintolapalveluita tarjoavat Trattoria Pielinen ja ravintola Bomba.

www.sokoshotels.fi/fi/nurmes/sokos-hotel-bomba

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pasi Brilli, keittiötoimenpäällikkö, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 010 762 3861, pasi.brilli@sok.fi


Sanna Tenhunen, hotellinjohtaja, Break Sokos Hotel Bomba, puh. 050 301 0419, Sanna.Tenhunen@sok.fi

Kuvat

Valamo-menun jälkiruoka. Ravintola Bomba.
Valamo-menun jälkiruoka. Ravintola Bomba.
Lataa
Valamo-menun pääruoka. Ravintola Bomba.
Valamo-menun pääruoka. Ravintola Bomba.
Lataa
Viinipruuvi, Bomban talo, Nurmes, Pohjois-Karjala.
Viinipruuvi, Bomban talo, Nurmes, Pohjois-Karjala.
Lataa
Bomban talo, piirakkapaja.
Bomban talo, piirakkapaja.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Fleminginkatu 34
00510 Helsinki

http://www.s-ryhma.fi
​S-ryhmä on suomalaisten kotitalouksien omistama kaupparyhmä. S-ryhmän muodostavat 19 alueosuuskauppaa, SOK sekä niiden tytäryhtiöt. ​
 
Tarjoamme arjen palveluita päivittäistavarakaupassa, hotelleissa & ravintoloissa, tavarataloissa, liikennemyymälöissä, rautakaupassa ja oman pankkimme kautta. ​
 
Olemme suurin yksityinen työllistäjä Suomessa - meitä s-ryhmäläisiä on noin 40 000. Ilmastotavoitteemme ovat maan kunnianhimoisimmat, ja olemme Suomen suurin kotimaisen ja lähiruoan myyjä. Verojalanjälkemme on lähes 1,7 miljardia euroa, ja investoimme Suomeen vuosittain noin 500 miljoonaa euroa. ​​
 
#parempipaikkaelää

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SOK - Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta

Savonlinnan Original Sokos Hotel Seurahuoneen upea huoneuudistus valmistuu kesäsesonkiin 202329.5.2023 08:00:00 EEST | Tiedote

Savonlinnan hotelli Seurahuoneen huoneuudistus valmistuu 1.6.2023, sopivasti kaupungin vilkkaaksi odotettuun kesäsesonkiin. Uudistuksessa hotellin 55 huonetta saavat kauniin, maanläheisen ilmeen. Tyylikkään huonevalikoiman, monipuolisten ravintola- ja tapahtumatilojen sekä upean saunaosaston kokonaisuus tekevät hotelli Seurahuoneesta houkuttelevan elämyskokonaisuuden Saimaan rannalla.

Elinkustannusten kallistuminen toi esiin yllättävän vaateilmiön Prismassa – vaatelaastareita ja paikkaustarvikkeita ostetaan nyt ennennäkemättömällä tahdilla24.5.2023 08:45:00 EEST | Tiedote

Maailmantilanteen aiheuttama elinkustannusten nousu on saanut suomalaiset paikkamaan vaatteitaan aiempaa suuremmalla innolla. Prisman myyntidatasta selviää, että ompelu- ja paikkaustarvikkeiden myynti lähti viime syksynä selvään kasvuun samoihin aikoihin sähkön hinnan nousun kanssa. Kasvu on vain kiihtynyt tänä keväänä ja etenkin vaatelaastarit tekevät nyt kauppaansa ennenäkemättömällä tahdilla.

Suomalaiset paljastavat mikä juhlapukeutumisessa on vaikeinta – pukukoodien rooli korostuu erityisesti11.5.2023 08:45:00 EEST | Tiedote

Sokoksen teettämästä laajasta kyselytutkimuksesta selviää, että suomalaiset arvostavat juhlapukeutumisessaan erityisesti monikäyttöisyyttä ja istuvuutta. Kuitenkin samalla yli puolet kokee haastavimmaksi tekijäksi omalle vartalolleen istuvien juhlavaatteiden löytämisen. Kyselytutkimus paljasti myös suomalaisten kaipaavan vapaan hulluttelun sijaan rajoja ja raameja juhlapukeutumiseensa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme