Robert Bosch Oy

Boschin uusi nopea koronavirustesti antaa luotettavan tuloksen alle 40 minuutissa

Jaa

Seuraavana kehitysaskeleena on testauskapasiteetin moninkertaistava testi, jolla ensimmäisenä maailmassa voi analysoida viiden ihmisen näytettä yhtä aikaa.

Bosch jatkaa koronavirustestin kehittämistä. Uusin testi antaa 98 prosentin herkkyydellä 100-prosenttisesti luotettavan tuloksen 39 minuutissa.
Bosch jatkaa koronavirustestin kehittämistä. Uusin testi antaa 98 prosentin herkkyydellä 100-prosenttisesti luotettavan tuloksen 39 minuutissa.

Bosch on kehittänyt Vivalytic-analyysilaitteelleen uuden nopean testin tunnistamaan SARS-CoV-2-patogeenin. Testillä saa luotettavan tuloksen 39 minuutissa ja se on tällä hetkellä nopein nukleiinihapon osoitusmenetelmällä (PCR) toimiva testi koko maailmassa.

Boschin uusi pikatesti on tarkoitettu käyttöön erityisesti liikkuvissa testikeskuksissa, esimerkiksi huoltoasemilla tai lentokentillä. Testin tekevät ihmiset voivat saada luotettavan testituloksen jo testiasemalla. CE-hyväksytty testi on jo saatavilla Saksassa, Iso-Britanniassa ja Irlannissa, minkä lisäksi Bosch työstää julkaisuprosessia muihin maihin.
 
Testin avulla voidaan lyhentää testikaranteeniaikoja, keventää laboratorioiden työkuormaa ja tehdä sekä matkustamisesta että työnteosta taas turvallista.“Tartuntalähteiden nopea tunnistaminen on avaintekijä koronaviruspandemian vastaisessa taistelussa. Siksi olemme keskittyneet entistä nopeamman koronavirustestin kehittämiseen ensimmäisen testin julkaisun jälkeen”, Boschin pääjohtaja Volkmar Denner sanoo.“Testin avulla saamme ihmisille mielenrauhaa nopeammin.”
 
Testin herkkyys on 98 prosenttia ja tarkkuus 100 prosenttia. Testin kehittämiseksi Boschin tytäryhtiö Bosch Healthcare Solutions yhdisti voimansa saksalaisen bioteknologiayrityksen R-Biopharmin kanssa, joka on johtava manuaalisten korkeaherkkyyksisten PCR-testien toimittaja.
 
Ensimmäisenä maailmassa: viiden näytteen samanaikainen testaaminen
 
Bosch julkaisi ensimmäisen pikatestin Vivalytic-analyysilaitteelleen maaliskuun lopussa vain kuuden viikon kehitystyön jälkeen. Kyse on ns. multiplex-testistä eli se tarkistaa yhtä aikaa näytteitä SARS-CoV-2-viruksen lisäksi yhdeksästä muustakin hengitystiesairaudesta. Tulokset tulevat kahdessa ja puolessa tunnissa.
 
”Vivalytic-laitteella voi testata eri koronaviruksia ja tehdä erilaisia analyysistrategioita ja se tarjoaa laajan kattauksen erilaisia testiskenaarioita. Yksinkertaisimmillaan sillä voi tehdä seulontoja, mutta Vivalyticin analyysi kykenee myös tarjoamaan tukea, kun pyritään tekemään erotusdiagnoosia samankaltaisia oireita sisältävistä sairauksista”, Bosch Healthcare Solutions GmbH:n toimitusjohtaja Marc Meier sanoo.
 
Kehitystyö jatkuu Boschilla täyttä vauhtia. Lokakuun alkupuolesta 2020 alkaen Vivalytic-analyysilaitteella on mahdollista testata yhtäaikaisesti viisi näytettä yhdellä testikasetilla – ensimmäisenä maailmassa.Bosch lisää siis käytettävissä olevaa testauskapasiteettia mahdollistamalla täysin automatisoidun prosessoinnin yli 160 näytteelle päivässä Vivalytic-laitetta käyttämällä. Lisäksi seuraavien viikkojen sisällä saapuvalla optimoidulla ohjelmistolla on mahdollista entisestään lyhentää positiivisten koronatestitulosten saamiseen menevää aikaa.
 
Helppo käyttää testauspaikalla
 
Nopeuden lisäksi Boschin pikatesti on helppokäyttöinen: Hoitohenkilökunta tarvitsee vain nopean koulutuksen sen käyttämiseen. Näyte otetaan potilaan nenästä tai kurkusta puikolla ja se asetetaan testikasettiin. Tarvittavat reagenssit sisältävä testikasetti asetetaan Vivalytic-laitteeseen automaattiseen analyysiin.Vuoden loppuun mennessä Bosch haluaa saavuttaa miljoonan testin kapasiteetin.

Avainsanat

Kuvat

Bosch jatkaa koronavirustestin kehittämistä. Uusin testi antaa 98 prosentin herkkyydellä 100-prosenttisesti luotettavan tuloksen 39 minuutissa.
Bosch jatkaa koronavirustestin kehittämistä. Uusin testi antaa 98 prosentin herkkyydellä 100-prosenttisesti luotettavan tuloksen 39 minuutissa.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Robert Bosch Oy
Robert Huberin tie 16 A
01510 Vantaa

010 48080http://www.bosch.fi

Bosch-konserni on maailman johtava teknologiatuotteiden ja palvelujen toimittaja. Sen palveluksessa oli vuoden 2019 lopussa noin 400 000 työntekijää. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 77,7 miljardia euroa. Konserni on jaettu neljään liiketoiminta-alueeseen: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods ja Energy and Building Technology. Johtavana IoT-yhtiönä Bosch tarjoaa innovatiivisia ratkaisuja älykoteihin, älykaupunkeihin, verkottuneeseen liikkumiseen ja verkottuneelle teollisuudelle. Boschin asiantuntijuus anturiteknologiassa, ohjelmistoissa ja palveluissa sekä oma IoT-pilvipalvelu takaavat, että sen asiakkaat voivat saada verkottuneita ja toimialojen rajat ylittäviä ratkaisuja yhdeltä toimittajalta. Bosch-konsernin strategisena tavoitteena on luoda innovaatioita verkottuneen maailman tarpeisiin. Bosch parantaa elämänlaatua kaikkialla maailmassa innovatiivisilla ja innostusta herättävillä tuotteillaan ja palveluillaan – yhtiö tarjoaa tekniikkaa, joka on ”Invented for life”.

Konserni käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 440 tytäryhtiötä ja paikallista yhtiötä yli 60 maassa. Jos mukaan luetaan myös myynti- ja palveluyhteistyökumppanit, on Bosch tuotanto-, suunnittelu- ja myyntiverkostonsa kautta läsnä lähes kaikissa maailman maissa. Yhtiön kasvun perusta on sen innovaatiovoima. Tutkimuksessa ja tuotekehityksessä työskentelee noin 72 600 henkilöä 126 toimipisteessä eri puolilla maailmaa. Lisäksi Boschilla työskentelee yli 30 000 ohjelmistokehittäjää.

Robert Bosch (1861–1942) perusti yhtiön Stuttgartissa vuonna 1886 hienomekaniikan ja sähkötekniikan korjaamoksi. Robert Bosch GmbH:n poikkeuksellinen omistusrakenne takaa konsernin taloudellisen riippumattomuuden. Sen ansiosta yhtiön on mahdollista suunnitella tulevaisuuttaan pitkäjänteisesti ja sijoittaa tulevaisuutensa kannalta välttämättömiin investointeihin etupainotteisesti. 92 prosenttia Robert Bosch GmbH:n pääomasta omistaa yleishyödyllinen säätiö, Robert Bosch Stiftung. Omistajuuteen liittyvistä toiminnoista huolehtii Robert Bosch Industrietreuhand KG, jolla on myös äänienemmistö. Muut osakkeet ovat Boschin perheen ja Robert Bosch GmbH:n omistuksessa.

Lue lisää: www.bosch.fi, www.iot.bosch.com, www.bosch-press.com, www.twitter.com/BoschPresse

 

 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Robert Bosch Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme