HUS

Branden på Mejlans sjukhusområde orsakade elproblem

Dela
Elbranden som utbröt i tunnelvåningen på Mejlans sjukhusområde orsakade problem med eldistributionen i en del av områdets byggnader. I flera byggnader övergickman till att använda reservkraft. Kvinnokliniken och Ögon-öronsjukhuset fungerar för närvarande med reservkraft. I de övriga byggnaderna på området fungerar elen igen normalt.

Familjer som kom för att föda styrdes under eftermiddagen till Esbo sjukhus, menca kl 18 kunde föderskor igen tas emot som vanligt vid Kvinnokliniken. 

På grund av strömavbrottet var strålbehandlingsapparaterna vid Cancercentrumtillfälligt ur bruk. Därtill orsakade elavbrotten kortvariga avbrott i användningen av vissa avbildningsapparater. Undersökningarna utfördes med andra avbildningsapparater medan eldistributionen återställdes och apparaternas funktionsduglighet säkrades. 

Verksamheten på Mejlans sjukhusområde håller på att återgå till det normala. Ifall störningar som hänför sig till patientvården uppkommer, strävar vi till att vara i kontakt med patienterna. 

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi ansvarar för ordnandet av specialiserad sjukvård inom Nyland. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum