Uudenmaan ELY-keskus

Broreparationer medför ändringar i trafiken på regionväg 170 vid Kortesbackens viadukt

Dela

Grundrenoveringen av Kortesbackens viadukt som inleds i juni medför ändringar i trafikarrangemangen i närheten av regionväg 170 i närheten av Lovisa. Broreparationerna slutförs i sin helhet i slutet av oktober.

Bild: Kortesbackens viadukt.
Bild: Kortesbackens viadukt.

Grundrenoveringen av Kortesbackens viadukt i närheten av Lovisa inleds i juni 2022. Brons vattenisoleringar, räcken, mellanstödets pelare under bron samt kantbalkarna iståndsätts och beläggningarna förnyas. Arbetet på körbanan slutförs i oktober 2022.

På Kortesbackens viadukt sänks hastighetsbegränsningen till 30 km/h och endast en fil är i bruk. Under reparationsarbetet används trafikljus på bron.

Under den tid som mellanstödets pelare under bron (riksväg 6) renoveras är hastigheten 60 km/h vid bron (riksväg 6) och två filer är i bruk.

Kartlänk till broplatsen: https://goo.gl/maps/zMgKhN1KZNW97Uv39

Byggherre är NTM-centralen i Sydöstra Finland. Entreprenör för objektet är Destia Oy och Rakennuttajatoimisto HTJ Oy ansvarar för övervakningen av entreprenaden.

Nyckelord

Kontakter

Mer information:

Projektchef Timo Repo, NTM-centralen i Sydöstra Finland, tfn 0295 021 338

Arbetsplatschef Olli-Pekka Angeria, Destia Oy, tfn 040 540 5899

Tillsynskonsult Timo Kanto, Rakennuttajatoimisto HTJ Oy, tfn 050 512 5950

Bilder

Bild: Kortesbackens viadukt.
Bild: Kortesbackens viadukt.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

NTM-centralerna är statliga myndigheter som främjar den regionala utvecklingen genom att sköta statsförvaltningens uppgifter och utveckling. NTM-centralerna sköter uppgifter i anslutning till näringar, arbetskraft, kunnande samt trafik och infrastruktur samt miljö och naturresurser. NTM-centralerna utvecklar och stöder ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar välfärd.

Följ Uudenmaan ELY-keskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uudenmaan ELY-keskus

Planeringen av landsväg 11617 (Linjatie) till byväg upphör, Tusby och Mäntsälä29.6.2022 15:24:26 EEST | Tiedote

Planeringen av en bygväg för Linjatie (landsväg 11617) på gränsen mellan Tusby och Mäntsälä kommuner som inleddes våren 2022 upphör och vägavsnittet genomförs inte som byväg. De beläggningsarbeten som programmerats för Linjatie och Niittykulmantie genomförs dock enligt planen under sommaren 2022. Körbanemarkeringarna genomförs på sedvanligt sätt enligt dimensioneringsanvisningarna för landsvägar med två körfält. Inga farthinder byggs på Linjatie i samband med beläggningsarbetena. Hastighetsbegränsningen på Linjatie förblir tills vidare oförändrad. Tusby kommuns tidtabellsmål för genomförandet av detaljplanen Joenranta invid Linjatie påverkade beslutet att avsluta planeringen av byvägsprojektet. Byggarbetena under den tid som planområdet byggs kommer att öka byggplatstrafiken betydligt på Linjatie, vilket skulle ha försämrat byvägens funktion och säkerhet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum