Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Brottspåföljdsmyndigheten stärker medvetenheten om sin strategi

Jaa

Brottspåföljdsmyndigheten har släppt en tecknad video där vi berättar om vår nuvarande strategi på finska, svenska och engelska. Syftet med videon är att öka kunskapen om Brottspåföljdsmyndighetens strategi bland vår egen personal och externa samarbetspartners och medborgare i allmänhet.

Brottspåföljdsmyndigheten har i uppgift att se till att straff som dömts ut av domstolar verkställs lagenligt och på ett tryggt sätt. Vårt viktigaste strategiska mål är att coacha och rehabilitera dem som avtjänar straff så att de får bättre förutsättningar att föra ett liv utan kriminalitet när de väl blivit släppta eller avtjänat samhällspåföljd.

För varje fånge och varje samhällspåföljdsklient tar vi fram en plan på de aktiviteter och tjänster han eller hon ska få ta del i, utgående från individens personliga behov och risker. Samtidigt motiverar vi dem som avtjänar straff att delta i aktiviteterna och ta ansvar för sitt eget liv. Bland annat utser vi för varje fånge och klient en anställd som arbetar i nära kontakt med honom eller henne, och som i samverkan med andra i arbetsgemenskapen ser till att planen för strafftiden realiseras.

Forskning ger vid handen att de tjänster som står till vårt förfogande hjälper de dömda att ta sig ur kriminalitet. Brottspåföljdsmyndigheten för ett aktivt nätverkssamarbete bl.a. med andra myndigheter och aktörer i tredje sektorn för att öka de dömdas chanser för återanpassning till samhället. Vårt mål är att den dömde stegvis flyttar över från slutet fängelse till öppen anstalt och, när det enligt vår utvärdering kan ske tryggt, till  övervakad frihet på prov.

Brottspåföljdsmyndigheten bidrar till säkerheten i samhället genom ge dem som avtjänar straff bättre färdigheter och på så sätt ha en reducerande effekt på återfall i brott.

Videon har tagits fram i samarbete med Tussitaikurit.

Den finns att se här: https://youtu.be/EdwPQezp8Bk

Ytterligare uppgifter lämnas av kommunikationschef Pilvi Isotalus, tel. 050 331 0067, pilvi.isotalus@om.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Brottspåföljdsmyndigheten har hand om verkställighet av samhällspåföljder och fängelsestraff. Brottspåföljdsmyndigheten lyder under justitieministeriet. Brottspåföljdsmyndigheten har till uppgift att främja säkerheten i samhället genom att förebygga återfall i brott.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Fångar tränar artificiell intelligens inom ramen för utveckling av arbetsverksamheten13.3.2019 09:00:00 EETTiedote

Att träna artificiell intelligens är den nya grenen i fångarnas arbetsverksamhet. Brottspåföljdsmyndigheten och företaget Vainu har tecknat ett samarbetsavtal enligt vilket Vainu köper fångarnas arbetsinsats i syfte att utbilda artificiell intelligens. Brottspåföljdsmyndigheten går in för att ständigt utveckla arbetsverksamheten mot en mer rehabiliterande och modernare riktning.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme