Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Brottspåföljdsmyndigheten stärker medvetenheten om sin strategi

Jaa

Brottspåföljdsmyndigheten har släppt en tecknad video där vi berättar om vår nuvarande strategi på finska, svenska och engelska. Syftet med videon är att öka kunskapen om Brottspåföljdsmyndighetens strategi bland vår egen personal och externa samarbetspartners och medborgare i allmänhet.

Brottspåföljdsmyndigheten har i uppgift att se till att straff som dömts ut av domstolar verkställs lagenligt och på ett tryggt sätt. Vårt viktigaste strategiska mål är att coacha och rehabilitera dem som avtjänar straff så att de får bättre förutsättningar att föra ett liv utan kriminalitet när de väl blivit släppta eller avtjänat samhällspåföljd.

För varje fånge och varje samhällspåföljdsklient tar vi fram en plan på de aktiviteter och tjänster han eller hon ska få ta del i, utgående från individens personliga behov och risker. Samtidigt motiverar vi dem som avtjänar straff att delta i aktiviteterna och ta ansvar för sitt eget liv. Bland annat utser vi för varje fånge och klient en anställd som arbetar i nära kontakt med honom eller henne, och som i samverkan med andra i arbetsgemenskapen ser till att planen för strafftiden realiseras.

Forskning ger vid handen att de tjänster som står till vårt förfogande hjälper de dömda att ta sig ur kriminalitet. Brottspåföljdsmyndigheten för ett aktivt nätverkssamarbete bl.a. med andra myndigheter och aktörer i tredje sektorn för att öka de dömdas chanser för återanpassning till samhället. Vårt mål är att den dömde stegvis flyttar över från slutet fängelse till öppen anstalt och, när det enligt vår utvärdering kan ske tryggt, till  övervakad frihet på prov.

Brottspåföljdsmyndigheten bidrar till säkerheten i samhället genom ge dem som avtjänar straff bättre färdigheter och på så sätt ha en reducerande effekt på återfall i brott.

Videon har tagits fram i samarbete med Tussitaikurit.

Den finns att se här: https://youtu.be/EdwPQezp8Bk

Ytterligare uppgifter lämnas av kommunikationschef Pilvi Isotalus, tel. 050 331 0067, pilvi.isotalus@om.fi

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Brottspåföljdsmyndigheten har hand om verkställighet av samhällspåföljder och fängelsestraff. Brottspåföljdsmyndigheten lyder under justitieministeriet. Brottspåföljdsmyndigheten har till uppgift att främja säkerheten i samhället genom att förebygga återfall i brott.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Fängelseteater befäster färdigheter som behövs i frihet6.9.2018 10:39Tiedote

En studie över teaterverksamhet i finländska fängelser och dess effekter gav vid handen att projekt genomförda av föreningen Taittuu rf har gett fångarna upplevelser av lärande och samhörighet och förstärkt färdigheter som de har behov av i frihet. Taittuu ry är den enda aktören i landet som koncentrerat sysslar med fängelseteater. Laura Menard genomförde studien i samverkan med läroämnet socialpsykologi vid Helsingfors universitet med stöd av medel från forsknings- och utvecklingsanslaget för brottspåföljdsområdet.

Vankilateatteri vahvistaa vapaudessa tarvittavia taitoja6.9.2018 10:28Tiedote

Suomalaista vankilateatteria ja sen vaikutuksia kartoittaneessa tutkimuksessa saatiin näyttöä siitä, että Suomen ainoan vankilateatteriin keskittyneen toimijan – Taittuu ry:n – projektit ovat tarjonneet vangeille oppimisen ja yhteisöllisyyden kokemuksia sekä vahvistaneet vapaudessa tarvittavia taitoja. Tutkimuksen toteutti Rikosseuraamuslaitoksen tutkimus- ja kehittämismäärärahalla Laura Menard yhteistyössä Helsingin yliopiston sosiaalipsykologian oppiaineen kanssa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme