Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun suuri katutyö alkaa 11.1.2021

Jaa

Kalliossa ja Töölössä alkaa 11.1.2021 suuri katutyö, joka ulottuu kolmelle eri kadulle raitiolinja 8:n reitillä. Sen vuoksi Caloniuksen-, Runebergin- ja Helsinginkadun peruskorjaus on nimetty Kasin katutöiksi. Raitiovaunut ja bussit kulkevat työn alkuvaiheessa normaalisti.

Kolme urakka-aluetta kartalla. Kuva: Helsingin kaupunki / Lagom Oy.
Kolme urakka-aluetta kartalla. Kuva: Helsingin kaupunki / Lagom Oy.

Katuremontti on saanut nimen Kasin katutyöt nimikilpailun tuloksena.

Raitiovaunut ja bussit kulkevat työn alkaessa normaalisti.

Maanantaina 11.1.2021 katuremontti alkaa Caloniuksenkadulla sekä Kalliossa Kaarlenkadulla ja Helsinginkadulla. Suuri katutyö alkaa pienillä katumontuilla, sillä ensimmäiseksi tehdään vesijohtojen ja viemäreiden uusimista pienillä työmaa-alueilla.

”Vesihuoltolinjojen uusiminen on hidasta ja riskialtista työtä, sillä maan alla voi tulla vastaan yllätyksiä. Tämän vuoksi on järkevää edetä pienissä pätkissä, jolloin asukkaita ja liikennettä häiritään mahdollisimman vähän”, toteaa projektipäällikkö Jyrki Vainionpää Louhintahiekka Oy:stä, joka on hankkeen pääurakoitsija.

Runeberginkadun urakka-alueella työ alkaa keväällä.

Keväällä työmaa-alueet laajenevat huomattavasti. Tällöin raitioliikenteeseen on tulossa mittavia poikkeusjärjestelyjä, joista tiedotetaan hyvissä ajoin ennen muutoksia.

Työ valmistuu suunnitelman mukaan vuonna 2022.

Liikenneturvallisuus paranee ja maanalainen kunnallistekniikka uusitaan

Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun perusparannuksen jälkeen raitiolinja 8 kulku nopeutuu ja se pysyy entistä paremmin aikataulussa. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden on miellyttävämpää ja turvallisempaa kulkea uusituilla kaduilla. Kaduille rakennetaan esimerkiksi noin kilometrin verran yksisuuntaista pyörätietä ja suojatiet uusitaan.

Katuremontin yhteydessä uusitaan kadun alla olevat putket ja kaapelit, ja kadun pintarakenteet uusitaan. Kaarlenkadulla vesiputket on rakennettu vuonna 1909 ja Caloniuksenkadulla vuonna 1926. Vesihuollon linjoja rakennetaan 1600 metriä ja viemäriputkia 2000 metriä.

Katutyöviestintään paukkuja

Kasin katutyöt, Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun perusparannus -hanke sai nimen nimikilpailussa, joka järjestettiin kaupunkiympäristön toimialan somekanavilla viime lokakuussa. Kaupunkilaiset ehdottivat katu-urakalle noin 200 eri nimeä.

Kasin katutöiden kolmen urakka-alueen läheisyydessä asuu noin 20 000 taloutta, joten kaupunki panostaa hankkeen viestintään. Asukkaille kerrotaan hankkeen alkamisesta asukaskirjeellä, joka jaetaan kaikkiin talouksiin 5. joulukuuta.

Tietoa saa seuraavista lähteistä:

Facebook-sivu www.facebook.com/kasinkatutyot - ajankohtaistietoa töiden etenemisestä
Verkkosivuwww.hel.fi/kasinkatutyot - yleistietoa hankkeesta
• Yötöistä ja mahdollisista lyhyistä vesi- ja sähkökatkoista kerrotaan rappukohtaisilla tiedotteilla.

Urakan alkamisesta järjestetään myös kaksi asukastilaisuutta verkossa. Töölön asukkaiden info Caloniuksenkadun remontista on 15.12. kello 17–18. Kallion tilaisuus on 15.12. kello 18–19. Lisätietoa infoista sekä tilaisuuden osallistumisohjeet ovat hankkeen verkkosivulla. Infoon voi lähettää ennakkoon kysymyksiä kerrokantasi-kyselyn kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liisa Taskila
vs. yksikön päällikkö
Kaupunkiympäristön toimiala, rakennuttaminen
puh. 0931015368
liisa.taskila@hel.fi

Jyrki Vainionpää
projektipäällikkö
Louhintahiekka Oy
puh. 0503717758
jyrki.vainionpaa@louhintahiekka.fi

Kuvat

Kolme urakka-aluetta kartalla. Kuva: Helsingin kaupunki / Lagom Oy.
Kolme urakka-aluetta kartalla. Kuva: Helsingin kaupunki / Lagom Oy.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 58200, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 2611http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta, rakennusvalvonnasta sekä ympäristöön liittyvistä palveluista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan lisää asuntoja, liiketiloja ja palveluita16.5.2022 10:19:56 EEST | Tiedote

Oulunkylän keskustaan suunnitellaan 1 300 uudelle asukkaalle asuntoja, nykyistä enemmän liiketilaa sekä uusi perhe- ja hyvinvointikeskus. Kirjastolle, nuorisotilalle ja työväenopistolle suunnitellaan uudet tilat. Kortteleista valmistellaan parhaillaan kehittämisvarausta. Suunnitelmista voi keskustella verkkotilaisuudessa 24. toukokuuta ja lisäksi suunnittelijoiden kanssa voi tulla juttelemaan kävelyn merkeissä 31. toukokuuta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.5.202212.5.2022 18:11:57 EEST | Tiedote

Kokouksen päätöstiedote (yhteenveto tehdyistä päätöksistä) on julkaistu kaupungin verkkosivuilla: Päätöstiedote 12.5.2022 » Päätöstiedote näkyy verkkosivuilla siihen asti kun kokouksen pöytäkirja julkaistaan. Pöytäkirja korvaa valmistuttuaan päätöstiedotteen. Jaosto kokoontuu seuraavan kerran torstaina 2.6.2022. Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme