Haaga-Helia ammattikorkeakouluHaaga-Helia ammattikorkeakoulu

Circulate Electronicsista saat tehokkaita toimistokoneita murto-osalla alkuperäisestä hinnasta

Jaa

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun Circular Economy Digital Marketplace -kiertotaloushanke (CEDIM) lähestyy loppuaan, jonka jälkeen se yhteydessä luotu Circulate Electronics -markkinapaikka jatkaa elämää osana Fiare Solutions Oy:n palvelupakkia.

Haaga-Helia ammattikorkeakoulun koordinoima Circular Economy Digital Marketplace -hanke (CEDIM) lähestyy loppuaan. Hankkeen yhteydessä luotu, IT-laitteille suunnattu kiertotalouden markkinapaikka avattiin syyskuussa pilotoinnille.

Digitaalinen Circulate Electronics -markkinapaikka on tarkoitettu käytettyjen IT-laitteiden välittämiseen edullisesti yritykseltä toiselle.

Tarpeettomiksi käyneistä toimivista laitteista luopuminen on tehty mahdollisimman helpoksi, jotta yrityksille ei syntyisi ylimääräisiä lisäkustannuksia.

Nopeaan toimitukseen perustuvassa markkinapaikassa kierrätetty ja huollettu laite maksaa parhaimmillaan vain kolmanneksen normaalista markkinahinnasta.

Kaikki markkinapaikan kautta myydyt laitteet sisältävät myös takuun.

Circulate Electronics syntyi tarpeesta

Tutkimusten mukaan jopa joka kolmannes suurista yrityksistä uusii laitteistonsa noin neljän vuoden välein. Liian usein käytetyt laitteet päätyvät kaatopaikoille tai toimistojen kaappeihin pölyttymään, vaikka ne olisivat edelleen täysin toimiva, ja voisivat oikeanlaisella huollolla kestää vielä vuosikausia.

Toisin sanoen, yritykset heittävät joka vuosi menemään toimivia tietokoneita, jotka voisivat oikeanlaisella huollolla kestää vielä vuosikausia. Tämä kasvattaa paitsi yritysten kuluja ja hiilijalanjälkeä myös ihmiskunnalle tärkeiden luonnonvarojen liikakäyttöä.

Tänä päivänä kannettavia tietokoneita valmistetaan yli 272 miljoonaa kappaletta vuodessa. Tietotekniikkateollisuuden päästöt ovat kasvaneet vuosi vuodelta ja tänä vuonna se on vastuussa jopa yli 2 prosentista maailman hiilidioksidipäästöjä.

Elektroniikan uusiokäyttö säästää luontoa.

Kiertotalous luo uusia työpaikkoja ja palveluja. Kunnostettu ja päivitetty elektroniikka on yrityksille edullinen ja kestävä tapa hankkia laitteita.

Miten markkinapaikka toimii

Circulate Electronics -markkinapaikan käyttäminen on helppoa. Ostaminen toimii samalla tavalla kuin missä tahansa muussakin verkkokaupassa. Myös vanhoista laitteista luopuminen onnistuu lähes keneltä tahansa.

Riittää, kun vanhoista laitteista jättää ilmoituksen markkinapaikalle.

Ilmoituksen jälkeen markkinapaikka hoitaa kaupat yrityksen puolesta välittämällä tiedot tarpeettomiksi käyneistä laitteista alustalla toimiville huoltoyrityksille, jotka tekevät luovuttajalle tarjouksen käytetyistä laitteista.

Huoltoyritysten tehtäviin kuuluu myös laitteiden tietoturvallinen tyhjennys, käyttöjärjestelmän uudelleen asentaminen sekä huoltaminen.

Lopuksi huoltoyritykset jälleenmyyvät markkinapaikalla huollettuja laitteita kolmansille osapuolille oman palvelukonseptinsa mukaisesti.

Circular Economy Digital Marketplace -kiertotaloushankkeessa ovat mukana Haaga-Helia ja Metropolia ammattikorkeakoulut, Inrego, LapTech, mcare, Teraset Finland sekä markkinapaikan luonnista ja ylläpidosta vastaava Fiare Solutions.

Hankkeen rahoittajana toimii Uudenmaanliitto.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Haaga-Helia ammattikorkeakoulu
Ratapihantie 13
00520 HELSINKI

09 229 611http://www.haaga-helia.fi/fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme