Vaasan kaupunki - Vasa stad

Coronavaccineringar i större skala inleds när det finns tillräckligt med vaccin

Dela

Vasa stad är beredd att inleda vaccineringen av befolkningen genast då tillräckligt med vaccin fås till Finland och Vasa. Då vaccinering av befolkningen i stor skala inleds, kommer det att informeras om detta både i tidningarna och på Vasa stads webbplats.

– Vaccineringen har nu inletts vid det effektiverade serviceboendet för seniorer och i de persongrupper som riskerar att få svåra sjukdomsbilder eller vilkas arbetsinsats är avgörande vid tryggandet av verksamheten inom hälso- och socialvården, säger ledande överläkaren Heikki Kaukoranta.

Också sedan vaccineringarna har inletts gäller de allmänna försiktighetsåtgärderna, såsom att använda munskydd, tvätta händerna och begränsa de sociala kontakterna, till dess smittrisken är tillräckligt låg.

Se: Vaccinationsordning och covid-19-sjukdomens riskgrupper (THL)

Information om coronaviruset

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum