Aluehallintovirasto

CrisolteQ Oy:n kemikaalitehtaalle ympäristölupa Harjavaltaan

Jaa

Teollisuuden sivuvirtoja hyödyntävä CrisolteQ Oy on saanut ympäristöluvan ja toiminnan aloittamisluvan kemikaalitehtaalle. Tehdas sijoittuu Harjavaltaan.

Aluehallintovirasto on 6.5.2021 myöntänyt CrisolteQ Oy:lle Harjavaltaan ympäristöluvan ja toiminnan aloittamisluvan jätteitä hyödyntävälle kemikaalitehtaalle. Tehtaalla suunnitellaan valmistettavan metallisulfaatteja ja grafiittia teollisuuden, erityisesti akkumateriaaliteollisuuden tarpeisiin. Raaka-aineena käytetään jätteeksi luokiteltuja teollisuuden sivuvirtoja ja akkujen kierrätyksessä syntyvää jätettä, mustamassaa. Valmistettaville kemikaalituotteille on päätöksessä hyväksytty myös jätteeksi luokittelun päättymistä koskeva ratkaisu, jolla tarkoitetaan, että prosessin läpikäyneitä metallisulfaatteja ja grafiittia ei enää pidetä jätteinä.

Tehdas sijoittuu Harjavallan nykyisen suurteollisuusalueen läheisyyteen, osoitteeseen Sepänkatu 5. Toiminnassa ei muodostu jätevesipäästöjä tai merkittäviä päästöjä ilmaan eikä toiminnalla ole merkittäviä vaikutuksia alueen melutasoon lähimmillä asuinalueilla. Toiminta sijoittuu Järilänvuoren pohjavesialueen ulkoreunalle siten, että kemikaalien ja jätteiden käsittelyyn liittyvät toiminnot sijoittuvat pohjavesialueen ulkopuolelle.

Tehtaan ympäristöluvassa on annettu ympäristön pilaantumisen ehkäisemiseksi tarpeelliset määräykset muun muassa hulevesien hallinnasta, riskienhallintatoimenpiteistä ja päästöjen sekä ympäristövaikutusten tarkkailusta. Koska toimintaan liittyy jätteiden käsittelyä ja toiminnalle on myönnetty aloituslupa, on toiminnanharjoittajan asetettava vakuus valvontaviranomaiselle ennen toiminnan aloittamista. 

Päätös on nähtävänä verkkosivuillamme Vesi- ja ympäristölupien tietopalvelussa ja siihen saa hakea valittamalla muutosta 14.6.2021 saakka.

Lisätietoja

ympäristöneuvos Anna Laiho, p. 0295 016 368
ympäristöneuvos Kari Pirkanniemi, p. 0295 016 425
etunimi.sukunimi@avi.fi

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Egentliga Finland befinner sig på coronaepidemins basnivå, restriktionerna för sammankomster hävs15.6.2021 14:20:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har fattat ett beslut som innebär att deltagarantalet i offentliga tillställningar och allmänna sammankomster i Egentliga Finland inte längre begränsas. Landskapet har övergått till coronaepidemins basnivå, vilket innebär att man inom kommunerna i landskapet från och med den 16 juni kan ordna evenemang och tillställningar inomhus och utomhus utan deltagarbegränsningar.

Kanta-Hämeessä ja Päijät-Hämeessä lievennetään koronarajoituksia 16.6. alkaen15.6.2021 14:00:00 EEST | Tiedote

Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää alueellisten koronakoordinaatioryhmien suositusten mukaisesti Kanta-Hämeen ja Päijät-Hämeen kokoontumisrajoituksia 16.6.2021 alkaen. Tilaisuuksia voi järjestää ilman henkilömäärärajoitusta, mutta osallistujien terveysturvallisuus täytyy varmistaa. Lisäksi alueilta kumotaan ns. turvavälipäätös, joka on velvoittanut laajasti erilaisten asiakas- ja yleisötilojen käytöstä vastaavia toimijoita takaamaan asiakkaille mahdollisuuden säilyttää turvavälit.

Pakollinen terveystarkastus jatkuu Lapin rajanylityspaikoilla riskimaista maahan tuleville, mutta rajaohjeisiin on tullut muutoksia15.6.2021 12:45:49 EEST | Tiedote

Lapin aluehallintovirasto määrää pakollisen terveystarkastuksen kaikille riskimaista Enontekiön, Inarin, Kemin, Kittilän, Kolarin, Muonion, Pellon, Rovaniemen, Sallan, Tornion, Utsjoen ja Ylitornion rajanylityspaikkojen kautta maahan tuleville. Tarkastukseen osallistutaan maahantulon jälkeen. Kaksi koronarokotusta saaneiden ei tarvitse käydä koronatestissä.

Alueelliset verkostot näyttivät voimansa pandemiassa, kuntajohtajat kiittivät15.6.2021 10:11:40 EEST | Tiedote

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ja alueen kuntajohtajien verkosto kokoontui vuoden 2021 kevätkaudella 22. kerran pohtimaan koronaepidemian torjuntatoimia Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Verkostoa vetävän ylijohtaja Terttu Savolaisen mukaan keväällä alueellinen epidemian torjunnan hybridistrategia toteutui erinomaisesti. Niissä kunnissa ja alueilla, joissa tarvittiin yleistä linjaa tiukempia rajoituksia, päätökset tehtiin ripeästi.

Coronabegränsningarna lindras i huvudstadsregionen och Mellersta Nyland den 15 juni, i vissa delar av Nyland upphävs sammankomstbegränsningarna helt14.6.2021 16:17:17 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har fattat beslut som lindrar sammankomstbegränsningarna i bland annat huvudstadsregionen. I Östra Nyland och största delen av västra Nyland upphävs sammankomstbegränsningarna helt från och med den 15 juni. Dessutom upphävs i regionen det så kallade beslutet om säkert avstånd som i omfattande grad har förpliktat aktörer som svarar för användningen av olika utrymmen för kunder och publik att trygga möjligheten för kunderna att hålla säkert avstånd.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme