ManpowerGroup

CSR Europe palkitsi ManpowerGroupin monimuotoisen työllistämisen edistämisestä Suomessa

Jaa

Eurooppalainen yritysvastuuorganisaatio CSR Europe järjesti ensimmäisen yritysvastuukilpailun, johon osallistui 700 kilpailuehdotusta 29 Euroopan maasta. Yrityksiä palkittiin kolmessa sarjassa innovatiivisista, ei-kaupallisten toimijoiden kanssa toteutetuista yhteistyöhankkeista, jotka ovat auttaneet ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia ja tuoneet samalla liiketoiminnallista hyötyä yrityksille.

Suuryritysten sarjan voitti ManpowerGroup Oy, joka perusti monimuotoiseen työllistämiseen keskittyvän sosiaalisen yrityksen, Manpower Inclusive Oy:n, vuonna 2007.  Yritys on tukenut heikommassa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä avoimille työmarkkinoille. Käytännössä työllistämisen kohderyhmiä ovat olleet pitkäaikaistyöttömät, vaikeasti työllistyvät ja osatyökykyiset työnhakijat. Vuoden 2013 alusta kohderyhmiin on nostettu myös nuoret, vastavalmistuneet sekä yli 50-vuotiaat työnhakijat, kun palkkatuen käyttö-mahdollisuuksia on laajennettu.

”Manpower Inclusiven toiminta on osoitus siitä, että kansainvälistä arvopohjaamme ja vastuullista toimintaa on onnistuttu jalkauttamaan myös Suomessa, lähtemällä liikkeelle paikallisten markkinoiden tarpeesta, toimintaympäristöstä ja mahdollisuuksista, johtaja Mika Wilén sanoo. ”Päädyimme palkkatuettuun henkilöstövuokrausmalliin, jonka avulla työllistämiskynnystä voidaan madaltaa myös taloudellisia kannusteita tarjoamalla”, Mika Wilén kuvaa liiketoimintaideaa. ”Palveluratkaisu hyödyttää työnhakijoita, työnantajia ja yhteiskuntaa sekä tukee omaa ydinliiketoimintaamme. Lisäksi se osoittaa, että yhteiskunnallisten asioiden edistämisessä yritykset, julkinen sektori ja kolmas sektori pystyvät tulokselliseen yhteistyöhön toistensa vahvuuksia ja verkostoja jakamalla.”  

Valintaperusteluiden mukaan ManpowerGroupin ja sen tytäryhtiön Manpower Inclusiven hankkeessa yhteiskunnallinen tarkoitus eli monimuotoisuuden ja työllisyyden edistäminen, nivoutuvat esimerkillisesti osaksi yrityksen ydinliiketoimintaa. Yhtiö on tehnyt pitkäjänteistä yhteistyötä monipuolisen kumppanijoukon kanssa. Yhteistyöllä on saatu aikaan sekä uutta liiketoimintaa että positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia työllistämällä mm. yli 400 osatyökykyistä ja pitkäaikaistyötöntä.  ”Ilman vahvaa verkostoitumista emme olisi päässeet niihin tuloksiin, joista nyt saimme tunnustuksen”, Wilén toteaa.

Palkinto jaettiin Yritysvastuuverkosto FIBSin RATKAISUN PAIKKA 2013 –tapahtumassa.

ManpowerGroup on rekrytointiin, henkilöstövuokraukseen, konsultointiin sekä palveluratkaisuihin erikoistunut yritys, joka toimii 80 maassa. Suomessa toiminta on aloitettu vuonna 1997 ja asiakkaita ja hakijoita palvellaan valtakunnallisesti aluetoimistojen kautta. 

Vuosittain ManpowerGroup tuottaa palveluita ja ratkaisuja yli 400 000 yritykselle ja organisaatiolle eri toimialoilla, paikallisista pk-yrityksistä globaaleihin yhtiöihin. ManpowerGroup toimii neljän brändin alla: ManpowerGroup Solutions, Experis, Manpower ja Right Management. Tytäryhtiö Manpower Inclusive Oy toimii sosiaalisena yrityksenä, joka keskittyy monimuotoiseen työllistämiseen.  

Lisätiedot:

Mika Wilén, johtaja, markkinointi ja sidosryhmäsuhteet

puh. 041 455 2970

mika.wilen@manpowergroup.fi 

www.manpowergroup.fi

Manpower Inclusive: https://www.manpower.fi/MPNet3/Content.asp?Ref=FINLAND&NodeRef=50932&

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Mika Wilén, johtaja, markkinointi ja sidosryhmäsuhteet

puh. 041 455 2970

mika.wilen@manpowergroup.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

ManpowerGroup
ManpowerGroup
Porkkalankatu 20
00180 HELSINKI

020 1700 100https://www.manpowergroup.fi
ManpowerGroup on rekrytointiin, henkilöstövuokraukseen, konsultointiin sekä palveluratkaisuihin erikoistunut yritys, joka toimii yli 80 maassa. Suomessa aloitimme vuonna 1997 ja palvelemme asiakkaitamme ja hakijoitamme valtakunnallisesti aluetoimistojemme kautta. Yhdistämme yksilöiden osaamisen ja potentiaalin yritysten tavoitteisiin. Olemme edelläkävijöinä luomassa ja tuottamassa innovatiivisia henkilöratkaisuja, jotka auttavat asiakkaitamme selviytymään voittajina muuttuvassa työmaailmassa. Vuosittain tuotamme palveluita ja ratkaisuja yli 400 000 yritykselle ja organisaatiolle eri toimialoilla, paikallisista pk-yrityksistä globaaleihin yhtiöihin. ManpowerGroup toimii neljän brändin alla: ManpowerGroup Solutions, Experis, Manpower ja Right Management. Tytäryhtiö Manpower Inclusive Oy toimii sosiaalisena yrityksenä, joka keskittyy monimuotoiseen työllistämiseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ManpowerGroup

ManpowerGroupin työmarkkinabarometri: suomalaisten työnantajien työllistämisaikeet pessimistisiä koronakriisin keskellä9.6.2020 05:30:00 EESTTiedote

HELSINKI 9.6.2020. ManpowerGroupin työmarkkinabarometri vuoden 2020 kolmannelle vuosineljännekselle on julkaistu tänään. Barometrin tulosten perusteella työllistämisaikeet heikkenevät merkittävästi heinä-syyskuulle. Henkilöstömäärän muutoksen saldoluku on -6, mikä on heikoin tulos sen jälkeen, kun tutkimusta alettiin Suomessa tehdä vuonna 2012. Rekrytointiaikeet heikkenevät 12 prosenttiyksikköä edellisestä vuosineljänneksestä ja 14 prosenttiyksikköä vuodentakaisesta. Puolet työnantajista sanoo Covid-19:n vaikuttaneen kielteisesti liiketoimintaan; puolet myös arvioi, että rekrytointi palaisi ennalleen aikaisintaan 10 kuukauden kuluttua.

ManpowerGroupin työmarkkinabarometri: suomalaisten työnantajien työllistämisaikeet pitävät pintansa10.3.2020 05:00:00 EETTutkimus

HELSINKI 10.3.2020. ManpowerGroupin työmarkkinabarometri vuoden 2020 toiselle vuosineljännekselle on julkaistu tänään. Barometrin tulosten perusteella työllistämisaikeet säilyvät kohtalaisen toiveikkaina myös huhti-kesäkuussa. Henkilöstömäärän muutoksen saldoluku on positiivinen kaikilla tutkituilla toimialoilla. Vahvimmat työllistämisaikeet raportoidaan tällä kertaa rahoitus- ja vakuutusalalta (+18) sekä majoitus- ja ravitsemistoiminnasta (+16). Alueista parhaassa vedossa on Etelä-Suomi, jossa indikaattori on +9.

Työmarkkinabarometri: työnantajien rekrytointiaikeet pysyvät ennallaan6.8.2019 00:00:00 EESTTiedote

ManpowerGroupin työmarkkinabarometrin mukaan suomalaiset työnantajat arvioivat palkkaavansa työvoimaa tasaiseen tahtiin seuraavan vuosineljänneksen aikana. Toimialoista teollisuus, rahoitus-, vakuutus- ja kiinteistöala sekä liike-elämän palvelut ennustavat suurinta työvoiman kasvua. Suomi on kuitenkin jakautunut voimakkaasti kahtia, ja lännessä tilanne näyttäytyy työnhakijoille erittäin hyvänä. Itä-Suomessa työllisyysodotukset ovat puolestaan miinuksella ensimmäistä kertaa yli kahteen vuoteen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme