Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bank: Rahoitusalan osakkeet näyttävät nyt houkuttelevilta

Jaa

Vaikka koronaviruksen pelko aiheuttaa yhä hermostuneisuutta osakemarkkinoilla, säilytämme näkemyksessämme ylipainon osakkeissa. Olemme kuitenkin tehneet pieniä muutoksia toimialakohtaisissa sijoitussuosituksissamme.

Rahoitussektori on ollut yksi pahimmin koronakriisistä kärsineistä aloista, ja vain energiasektori on kehittynyt sitä huonommin. Matalat korot ja talousongelmissa olevat asiakkaat ovat vaarallinen yhdistelmä, mutta nyt alalla on edessä käänne. Näin arvioi Danske Bank, joka odottaa rahoitusalan osakkeiden menestyvän lähitulevaisuudessa paremmin kuin markkinat yleensä. Sen vuoksi toimialan painotus nostetaan neutraalista ylipainoon.

Danske Bankin senioristrategi Kaisa Kivipellon mukaan tähän on useita syitä.

”Arviomme mukaan rahoitusalan osakkeista on tullut liian halpoja siihen nähden, että odotamme yhä maailmantalouden avautuvan ja elpyvän asteittain tämän vuoden aikana. Lisäksi alalla on nyt alettu jälleen puhua osingoista ja osakkeiden takaisinostoista, jotka ovat olleet jonkin aikaa tauolla koronakriisin vuoksi, ja juuri ne ovat perinteisesti kuuluneet toimialan houkutteleviin ominaisuuksiin", Kivipelto sanoo.

Kivipelto ennustaa myös korkokäyrän jyrkentyvän hiukan – eli lyhyiden ja pitkien korkojen välisen eron kasvavan – talouden elpyessä, mikä vaikuttaisi myönteisesti pankkien tuottomahdollisuuksiin.

 Toisen syklisen toimialan painotus laskee

Rahoitusala on perinteinen syklinen toimiala, joka tyypillisesti menestyy parhaiten talouden nousukausina ja vastaavasti kärsii pahoin kriiseistä. Sen vuoksi se on sijoittajille yksi riskialtteimmista toimialoista.

”Emme halua tällä hetkellä lisätä sijoitusstrategiamme kokonaisriskiä, joten tasapainon säilyttämiseksi olemme laskeneet toisen syklisen sektorin, eli kulutustuotteiden, painotuksen ylipainosta neutraaliin painoon”, Kaisa Kivipelto sanoo.

Kivipellon mukaan se johtuu muun muassa siitä, että osa kulutustuoteyhtiöiden osakekursseista on noussut talouden tähänastisiin kehitysaskeliin verrattuna todella paljon viime kuukausina.

Osakkeet yhä maltillisessa ylipainossa

Danske Bank ylipainottaa yhä osakkeita hiukan, eli niiden osuus salkuissa on jonkin verran pitkän aikavälin tavoitetta suurempi.

”Ylipainotuksemme kertoo siitä, että odotamme yhä talouskasvun palaavan asteittain entiselle tasolleen tämän vuoden aikana, ja vaikka osakekursseihin on viime kuukausien nousun vuoksi jo leivottu sisään paljon positiivisia odotuksia, näemme osakkeissa yhä tiettyjä nousumahdollisuuksia. Pidämme osakkeet vain maltillisessa ylipainossa, koska haluamme yhä saada lisävarmistusta maailmantalouden elpymisestä ja talouksien kyvystä kestää koronaviruksen mahdollinen toinen aalto”, Kivipelto sanoo.

Uusia kurssilaskuja koronan vuoksi

Epidemian uuteen leviämiseen liittyvä pelko on kuluneen viikon aikana laukaissut uusia kurssilaskuja osakemarkkinoilla. Yhdysvaltojen tiedot ovat aiheuttaneet pettymyksen, sillä ne osoittavat tartuntamäärien kasvun kiihtyvän useissa osavaltioissa, ja viime päivinä kiinalaiset ovat löytäneet ryppään uusia tartuntoja Pekingistä.

”Se on vahvistanut pelkoa koronaviruksen toisen aallon tulemisesta, mutta uskomme viranomaisten ja kansalaisten oppineen paljon ensimmäisestä aallosta, joten mahdollista toista aaltoa pystytään hallitsemaan paremmin. Sen ansiosta yhteiskuntia ei tarvitse sulkea jälleen täysin, ja lisäksi koronavirusrokotteen löytäminen on nyt lähempänä. Rahoitusmarkkinat reagoivat kuitenkin epäilemättä yhä hyvin herkästi viruspandemian kehitykseen, ja se on riski, joka sijoittajien kannattaa luonnollisesti pitää mielessä”, Kaisa Kivipelto toteaa.

Lisätietoja: Kaisa Kivipelto, senioristarategi, Danske Bank, p. 050 4346230, kaisa.kivipelto@danskebank.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme