Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bankilta lomautuslaina akavalaisten liittojen jäsenasiakkailleen: ”Haluamme tukea asiakkaitamme tilapäisessä kriisissä”

Jaa

Koronakriisin aiheuttamat lomautukset ovat ruuhkauttaneet työttömyyskassat, ja monen suomalaisen henkilökohtainen talous on vaikeuksissa. Osana yhteistyötään Akavan kanssa Danske Bank tarjoaa akavalaiseen liittoon kuuluville nykyasiakkailleen lomautuslainaa, eli rahoitusta tilapäiseen tarpeeseen alennetulla marginaalilla ja ilman järjestelypalkkiota.

Lomautuslaina on nimensä mukaisesti suunnattu koronakriisistä tilapäisesti taloudellisesti kärsiville Danske Bankin asiakkaille, jotka kuuluvat Akavan jäsenliittoon. Se on vakuudeton ja järjestelypalkkioton laina, jonka määrä voi olla 2000–15 000 euroa ja marginaali on 2,9 % (norm. 4,9–7,9 %)*. Tarjous jatkuu määräaikaisena vuoden 2020 loppuun.

”Koronakriisi on poikkeuksellinen siinä mielessä, että lomautusten kautta työllisyys on heikentynyt ennätyksellisen nopeasti, mikä on ymmärrettävästi ruuhkauttanut työttömyyskassat. Pankit voivat omassa roolissaan helpottaa asiakkaidensa tilannetta silloin, kun huoli tulojen menetyksestä on väliaikaista. Jo käyttöön otetut lyhennysvapaat kantavat monia perheitä yli lomautuksen, mutta jousto kohdentuu tällöin vain asuntovelallisiin. Olemme tehneet pitäjänteistä yhteistyötä Akavan kanssa, ja haluamme yhdessä olla auttamassa vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen joutuneita asiakkaitamme asumismuodosta riippumatta”, kertoo Danske Bankin Vähittäispankin johtaja Riikka Laine-Tolonen.

Kohdentamalla lomautuslainan nykyisille asiakkailleen, joilla on riittävä takaisinmaksukyky ja jotka ovat hoitaneet pankkiasiansa moitteettomasti, Danske Bank haluaa varmistaa luottohakemusten nopean käsittelyn.

”Kun oma taloudellinen tilanne on äkillisesti vaikeutunut, on tärkeää, että apu tulee nopeasti. Elämän rahoittaminen velalla ei ole pitkän aikavälin ratkaisu, mutta tilapäisessä vaikeassa tilanteessa haluamme olla turvaamassa asiakkaidemme taloudellista mielenrauhaa.”

Jos asiakas esimerkiksi ottaa 7500 euron lainan kolmen kuukauden ajalle, sen kulu on kokonaisuudessaan alle 63 euroa.*

”Suomessa on yt-menettelyjen piirissä tai lomautettuina jo noin puoli miljoonaa henkilöä. Monet liittojemme jäsenet ovat koronakriisin vuoksi nyt täysin uuden tilanteen edessä. On hienoa, että liittojen ja akavalaisten työttömyyskassojen avun lisäksi Danske Bank reagoi nopeasti ja tarjoaa lisää tukea ja turvaa jo olemassa olevien etujen lisäksi”, sanoo Akavan johtaja Risto Kauppinen.

Koronaviruksen aiheuttaman erityistilanteen vuoksi Danske Bank tarjoaa laajennettua tukea ja neuvontapalveluita kaikille henkilö- ja yritysasiakkailleen, jotka kärsivät epidemian taloudellisista vaikutuksista.

Esimerkkejä Danske Bankin vaihtoehdoista asiakkaille, jotka kärsivät äkillisistä koronaviruksen vaikutuksista ja jotka täyttävät yleiset luottokelpoisuusehdot:

 • Maksuton korttiluoton luottorajan korotus, tilapäinen luottokortin maksuvapaa tai mahdollisuus pienentää kulutusluoton kuukausittaista maksuerää henkilöasiakkaille verkkopankin kautta haettuna
 • Uusi luottokortti tai käyttölaina henkilöasiakkaille verkkopankin kautta haettuna Uusi luottokortti tai käyttölaina henkilöasiakkaille verkkopankin kautta haettuna
 • Jopa kuuden kuukauden lyhennysvapaa asuntolainaan maksutta verkkopankin kautta haettuna
 • Muutoksia yritysasiakkaiden maksuohjelmiin ja korotuksia yritysasiakkaiden luotollisten tilien limiitteihin tai muihin käyttöpääomalimiitteihin

Danske Bankin lomautuslaina

 • Danske Bankin Etulaina koronakriisistä tilapäisesti taloudellisesti kärsiville Akavan jäsenliittojen jäsenille, jotka ovat Danske Bankin nykyisiä asiakkaita
 • Lainan määrä 2000–15 000 euroa
 • Marginaali 2,90 % (norm. 4,9–7,9 %)
 • Viitekorko 12 kk Euribor
 • Ei järjestelypalkkiota
 • Laskutuspalkkio 2,50 euroa (norm. 4,50 €)
 • Laina-aika 1–5 vuotta
 • Tarjous jatkuu määräaikaisena vuoden 2020 loppuun
 • Lisätietoja https://danskebank.fi/etulaina

 

*) Lainan korko on sidottu 12 kuukauden Euribor-viitekorkoon ja siihen lisätään 2,90 prosenttiyksikköä. Tuote on Danske Bankin kertalaina. Lainan todellinen vuosikorko on 3,64 % laskettuna 12 kuukauden Euribor-viitekorolla lisättynä 2,90 prosenttiyksikköä 7 500 euron luotolle (24.4.2020). Arvioitu maksettava tuleva luoton kokonaismäärä korkoineen ja kuluineen on 8 208,57 euroa laskettuna 7 500 euron luotolle (24.4.2020), sis. luoton järjestelypalkkion 0 euroa, laskutuspalkkiot 2,50 euroa/kuukausi viiden vuoden luottoajalta, yhteensä 150 euroa. Lainan maksettavaksi tulevan luoton arvioitu kokonaismäärä ja todellinen vuosikorko on laskettu olettaen, että luottoaika on viisi vuotta ja luotto nostetaan heti kokonaan käyttöön, luoton korko sekä palvelumaksut pysyvät samana koko luotonajan ja luotto maksetaan takaisin 60 saman määräisenä eränä kuukauden välein. Laskelmassa on otettu huomioon luoton perustamiseen, nostamiseen ja sopimuksen mukaiseen takaisinperintään liittyvät kulut. Tämä ei ole lainatarjous. Lainan myöntäminen edellyttää aina hyväksyttyä luottopäätöstä. Luottopäätöksen tekemistä varten Danske Bank tarkistaa asiakkaan henkilöluottotiedot Suomen Asiakastieto Oy:stä.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Sara Anttila, viestintäpäällikkö, Danske Bank, 050 564 1713, sara.anttila@danskebank.fi

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Omistusasujista vanhemmat ikäluokat tietoisempia taloyhtiön asioista – kymmenesosa nuorista asukkaista ei tiedä vastikkeen suuruutta10.7.2020 13:36:33 EESTTutkimus

Oman taloyhtiön asioita tunnetaan pääsääntöisesti varsin hyvin, kertoo Danske Bankin tutkimus. Asioiden tuntemus on kaikkien kysyttyjen asioiden osalta selkeästi heikointa nuorimpien omistusasujien kohdalla. Heistä jopa kolmannes ei tiedä tontin omistusta, kymmenesosa vastikkeen suuruutta ja joka kuudes ei tiedä isännöitsijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme