Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Danske Bankin Suomen pääkonttorille ympäristösertifikaatti ennätyslukemin – ”Tämä on virallisesti aurinkovoimala”

Jaa

Danske Bankin Suomen päätoimitila, Visio, Helsingin Pasilassa palkittiin ympäristöystävällisyydestä ja energiatehokkuudesta ennätyskorkeilla pisteillä.

Danske Bankin Suomen pääkonttorin Visio-rakennus on saanut tunnustuksena pitkäjänteisestä työstä ympäristöystävällisyyden eteen LEED-sertifikaatin. Toimistorakennuksen energiatehokkuus on luokiteltu suomenennätyslukemin LEED Gold -kategoriassa 74 pisteellä, vaikeimmalla v4-tasolla. Sertifikaatin myöntää rakennukselle U.S. Green Building Council® (USGBC®).

”Ensinnäkin on todella kova juttu, että saadut pisteet ovat koko Suomen LEED Gold -historian korkeimmat pisteet. Tulos kertoo heti, kuinka energiatehokas ja vihreä talo tämä on”, Danske Bankin toimitiloista vastaava johtaja Erkko Murto sanoo.

Murron mukaan LEED-sertifiointi antaa rakennukselle virallisen statuksen ja kiitoksen kaikille energiatehokkuustoimille ja ihmisille, jotka ovat tehneet kovasti töitä Vision energiatehostamisen puolesta.

”Kaikki toimet ovat tähän tähdänneet”, Murto kiteyttää.

Danske Bank on toiminut Vision päävuokralaisena vuodesta 2017 lähtien, ja ympäristöystävällisyyteen on tähdätty koko tämän ajan. Huomiota on kiinnitetty niin kemikaalittomaan siivoukseen, lämmitykseen, vedenkulutukseen kuin ainoastaan hiilidioksidivapaan sähkön käyttämiseen.

”Talo on luonnollisesti rakennettu vastaamaan Suomen rakennusmääräyksiä, jotka itsessään jo ovat korkealla tasolla, mutta paljon on sisään muuton jälkeen tehty töitä veden, lämmön ja sähkönkäytön tehostamiseksi”, Murto summaa.

LEED-sertifikaatit luokitellaan ympäristötehokkuutta kuvastaviin kategorioihin Certified, Silver, Gold ja Platinum. Vision toimitila saa suomenennätyslukemat sertifikaatin toiseksi korkeimmalla Gold-tasolla. Tulos on erinomainen 2000-luvulla Fennian pääkonttoriksi rakennetulle toimistorakennukselle, sillä Platinum-tasolle v4 on yltänyt Euroopassa alle 10 rakennusta.

”Danske Bankin Suomen toiseksi suurimmat toimitilat sijaitsevat Helsingin Kaartinkaupungissa vuonna 2017 valmistuneessa Kasarmikatu 21 -arvorakennuksessa, joka on luokitukseltaan LEED Platinum -tasolla. Tämä tarkoittaa, että Danske Bankin Suomen henkilöstöstä jo yli 80 prosenttia työskentelee erittäin ympäristöystävällisissä ja vihreissä toimitiloissa.”

Kiinteistön omistaja, Keskinäinen Vakuutusyhtiö Fennia, pitää tunnustusta erinomaisen yhteistyön tuloksena, ja nostaa sertifioinnin upeaksi saavutukseksi.

”Ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus ovat tärkeitä arvoja pitkäjänteisessä kiinteistösijoittamisessa ja ne korostuvat tulevaisuudessa entisestään. Olemme tottuneet hakemaan ympäristösertifiointeja uudiskohteissa, mutta tämä on Fennian suorassa kiinteistösijoitussalkussa ensimmäinen käytön ajan LEED-sertifiointi. Osapuolten sitoutuminen hankkeeseen ja saumaton yhteistyö näkyvät nyt saavutettujen ennätyspisteiden muodossa”, kertoo kiinteistösijoitusjohtaja Harri Oravainen Fennia Kiinteistöt Oy:stä. Fennia Kiinteistöt Oy on osa S-Pankki -konsernia ja tuottaa johtamis- ja hallinnointipalvelua Fennian kiinteistösijoitussalkkuun.

Danske Bank on asettanut konsernitasolla vastuullisuustavoitteita, joihin lukeutuvat muun muassa hiilidioksidipäästöjen merkittävä pienentäminen.

”Kannustamme asiakkaitamme vastuulliseen ja kestävään liiketoimintaan ja elämäntyyliin. Luonnollisesti haluamme, että meillä on omassa talossa tehty tarvittavat toimenpiteet, joilla olemme mahdollisimman ympäristöystävällisiä”, Murto kiteyttää.

Yksi suurimmista ponnistuksista ympäristöystävällisyyden eteen nähtiin kuluvan vuoden kesällä, jolloin Vision katolle asennettiin yhteensä 486 aurinkopaneelia. Nyt jo merkittävä osa Visiossa käytettävästä sähköstä on tuotettu talon omalla aurinkovoimalla, ja toimitila on saanut Heleniltä virallisen aurinkovoimala-luokituksen.

”Voimme sanoa ihan virallisesti työskentelevämme aurinkovoimalassa”, Murto päättää tyytyväisenä.

Lisätiedot:

Erkko Murto, toimitiloista vastaava johtaja, p. 050 5292895, erkko.murto@danskebank.fi.

LEED Rating System: https://www.usgbc.org/leed

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme