Suomen Pankki

Data Driven Financial Stability -konferenssissa asiaa tekoälyn ja massadatan vaikutuksista rahoitusmarkkinoihin

Jaa

Suomen Pankki järjestää kansainvälisen konferenssin tekoälyn ja massadatan käytöstä rahoitusmarkkinoilla Finlandia-talolla 2.-3. joulukuuta.

Rahoitusmarkkinoiden toiminta perustuu yhä enemmän datalle ja teknologialle. Nämä muutosvoimat voivat luoda uusia uhkia rahoitusvakaudelle, mutta voivat myös toimia entistä vakaampien markkinoiden perustana. Konferenssi tarjoaa asiantuntijoille tilaisuuden saada arvokasta tietoa ja päästä jakamaan kokemuksia kansainvälisten toimijoiden ja kollegojensa kanssa.

Konferenssissa keskusteluun nousevat esimerkiksi seuraavat teemat:

  • Uudet tekoälyyn ja dataan perustuvat uhkat ja mahdollisuudet
  • Vaihtoehtoiset tietolähteet ja tiedonlouhinta uuden tiedon lähteenä
  • Yhteistyö ja avoimen tiedon (data ja lähdekoodi) aloitteet
  • Tulevaisuus rahoitusvakauden perspektiivistä

Tilaisuuden aikana kuullaan monialaisia puheenvuoroja ja paneeli tekoälyn ja massadatan teemoihin liittyen. Konferenssin avaa Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Konferenssi on suunnattu keskuspankeille, rahoitusvalvojille, akateemikoille, alan asiantuntijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Katso koko ohjelma ja seuraa tilaisuutta suorana

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan verkossa.

Data Driven Financial Stability -konferenssia on mahdollista seurata suorana verkkolähetyksenä. Konferenssi järjestetään englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoasiantuntija-ekonomisti Lauri Jantunen, puh. +358 41 547 2733, lauri.jantunen(at)bof.fi
Sidosryhmäviestinnän ryhmäpäällikkö Satu Hietanen, puh. +358 50 352 7802, satu.hietanen(at)bof.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pankki
Suomen Pankki
Snellmaninaukio, PL 160
00101 HELSINKI

09 1831http://www.bof.fi

Suomen Pankki on Suomen rahaviranomainen ja kansallinen keskuspankki. Samalla se on osa eurojärjestelmää, joka vastaa euroalueen maiden rahapolitiikasta ja muista keskuspankkitehtävistä ja hallinnoi maailman toiseksi suurimman valuutan, euron, käyttöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pankki

International Monetary Fund publishes assessment of Finland's economy16.1.2020 16:10:00 EETUutinen

The International Monetary Fund (IMF) has concluded its annual assessment of the current state of and outlook for Finland’s economy. The assessment is based on discussions held in Finland in autumn 2019 between an IMF staff team and Finnish authorities as well as representatives of research institutes, private financial institutions, social partners and other relevant parties. The country report is now available in full on the IMF website at www.imf.org. IMF concluding statement on the Finnish economy (19 November 2019)

Internationella valutafonden publicerar utvärdering av Finlands ekonomi16.1.2020 16:10:00 EETUutinen

Internationella valutafonden (IMF) har slutfört sin årliga utvärdering av Finlands ekonomi och de ekonomiska utsikterna för Finland. Utvärderingen bygger på diskussioner som den delegation från IMF som besökte Finland hösten 2019 förde med myndigheter, forskningsinstitut, privata finansinstitut, arbetsmarknadsparter och andra instanser. Hela rapporten finns nu tillgänglig på IMF:s webbplats www.imf.org. IMF:s kommentarer om Finlands ekonomi (19.11.2019)

Kansainvälinen valuuttarahasto julkaisee arvion Suomen taloudesta16.1.2020 16:10:00 EETUutinen

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) on saanut päätökseen vuosittaisen arvionsa Suomen talouden tilasta ja näkymistä. Arvio perustuu keskusteluihin, joita Suomessa syksyllä 2019 vieraillut valuuttarahaston asiantuntijaryhmä kävi viranomaisten, tutkimuslaitosten, yksityisten rahoituslaitosten, työmarkkinaosapuolten ja muiden tahojen kanssa. Raportti on nyt kokonaisuudessaan saatavilla valuuttarahaston verkkosivulla www.imf.org. IMF:n lausunto Suomen taloudesta (19.11.2019)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme