Suomen Pankki

Data Driven Financial Stability -konferenssissa asiaa tekoälyn ja massadatan vaikutuksista rahoitusmarkkinoihin

Jaa

Suomen Pankki järjestää kansainvälisen konferenssin tekoälyn ja massadatan käytöstä rahoitusmarkkinoilla Finlandia-talolla 2.-3. joulukuuta.

Rahoitusmarkkinoiden toiminta perustuu yhä enemmän datalle ja teknologialle. Nämä muutosvoimat voivat luoda uusia uhkia rahoitusvakaudelle, mutta voivat myös toimia entistä vakaampien markkinoiden perustana. Konferenssi tarjoaa asiantuntijoille tilaisuuden saada arvokasta tietoa ja päästä jakamaan kokemuksia kansainvälisten toimijoiden ja kollegojensa kanssa.

Konferenssissa keskusteluun nousevat esimerkiksi seuraavat teemat:

  • Uudet tekoälyyn ja dataan perustuvat uhkat ja mahdollisuudet
  • Vaihtoehtoiset tietolähteet ja tiedonlouhinta uuden tiedon lähteenä
  • Yhteistyö ja avoimen tiedon (data ja lähdekoodi) aloitteet
  • Tulevaisuus rahoitusvakauden perspektiivistä

Tilaisuuden aikana kuullaan monialaisia puheenvuoroja ja paneeli tekoälyn ja massadatan teemoihin liittyen. Konferenssin avaa Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Konferenssi on suunnattu keskuspankeille, rahoitusvalvojille, akateemikoille, alan asiantuntijoille ja muille aiheesta kiinnostuneille.

Katso koko ohjelma ja seuraa tilaisuutta suorana

Tutustu tilaisuuden ohjelmaan verkossa.

Data Driven Financial Stability -konferenssia on mahdollista seurata suorana verkkolähetyksenä. Konferenssi järjestetään englanniksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoasiantuntija-ekonomisti Lauri Jantunen, puh. +358 41 547 2733, lauri.jantunen(at)bof.fi
Sidosryhmäviestinnän ryhmäpäällikkö Satu Hietanen, puh. +358 50 352 7802, satu.hietanen(at)bof.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Pankki
Suomen Pankki
Snellmaninaukio, PL 160
00101 HELSINKI

09 1831http://www.bof.fi

Suomen Pankki on Suomen rahaviranomainen ja kansallinen keskuspankki. Samalla se on osa eurojärjestelmää, joka vastaa euroalueen maiden rahapolitiikasta ja muista keskuspankkitehtävistä ja hallinnoi maailman toiseksi suurimman valuutan, euron, käyttöä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Pankki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme