Dayton osti Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa

Jaa

Päivittäistavara-, horeca- ja elintarvikealan laitteita ja huoltopalveluita toimittava Dayton Oy on ostanut Thomekon elintarviketeollisuuskone- ja -laitetoiminnot Suomessa. Kaupalla Dayton nousee elintarviketeollisuuden kokonaisratkaisujen johtavaksi tarjoajaksi.

Thomekon kone- ja laitetoimintojen liiketoimintakaupalla Dayton vahvistaa asemaansa Suomen elintarviketeollisuuden kumppanina. Dayton on toimittanut pitkään elintarviketeollisuuden tuotantolinjoihin vaaka-, etiketti- ja ruokaturvallisuusratkaisuja Bizerba-tuotemerkillä.

Perheyhtiö Dayton Group on Suomen ja Baltian johtava laitetoimittaja ja huoltopalveluiden tarjoaja päivittäistavarakaupassa, elintarviketeollisuudessa sekä ravintola- ja fast food -sektoreilla. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 noin 51 miljoonaa euroa, josta runsas puolet syntyi Suomessa ja loput Baltian maissa.

Dayton määritti vuoden 2019 aikana uuden kasvu- ja liiketoimintastrategian, joka painottaa kokonaisratkaisujen tarjoamista, asiakaslähtöisyyttä ja omaa huoltotoimintaa.

Tuotantolinjojen kehittämistä elintarviketeollisuuden kumppanina

– Thomekon kone- ja laitetoimintojen hankinta vahvistaa merkittävästi asemaamme elintarviketeollisuuden kumppanina Suomessa. Pystymme nyt toteuttamaan kokonaisratkaisuja myös teollisuuden valmistusprosesseihin sekä löytämään parhaimmat laiteyhdistelmät alan arvostetuimpien toimittajien kanssa, Dayton Groupin hallituksen puheenjohtaja Rasmus Molander kertoo.

– Pitkä ja syvällinen yhteistyömme päivittäistavarakaupan ja ravintola-alan kanssa osoittaa, että hyvä dialogi ja asiakasymmärrys ovat avainasemassa. Luotettavuus, ratkaisuhakuisuus ja maankattava huolto ovat aina olleet vahvuuksiamme, Molander jatkaa.

Uutuutena elintarviketeollisuuden laiteratkaisujen kokonaisvastuupalvelu

Dayton kehittää palvelukonsepteja johtavien päivittäistavara-, ravintola- ja elintarviketeollisuusyritysten kanssa. Tavoitteena on uudistaa toimialan yhteistyötapoja ja luoda uutta lisäarvoa.

– Tarjoamme pian elintarviketeollisuudelle kokonaisvastuupalvelua – eli huolehdimme laiteratkaisujen käyttöönotosta, toimivuudesta ja kunnossapidosta kaikilta osin, Dayton Groupin toimitusjohtaja Pekka Tiainen toteaa.

– Kasvutavoitteitamme tukee hienosti, että saamme edustukseemme lisää arvostettuja tuotemerkkejä. Daytonin teollisuustiimi vahvistuu, kun Thomekon kone- ja laitetoimintojen kokenut henkilöstö siirtyy meille vanhoina työntekijöinä. Laajemmalla tuotevalikoimalla ja henkilöstöllä sekä räätälöidyillä ratkaisuillamme palvelemme elintarviketeollisuuden asiakkaita entistä monipuolisemmin, Pekka Tiainen sanoo.

Lisätietoja:

Pekka Tiainen, toimitusjohtaja Dayton Group Oy ja Dayton Oy, puh. +358 40 549 0050, pekka.tiainen@dayton.fi

Rasmus Molander, hallituksen puheenjohtaja, Dayton Group Oy, puh. +46 70 8237433

Dayton Group lyhyesti

Dayton Group -konserni on suomalainen perheyritys, joka tarjoaa ruoka- ja juomamyynnin ajanmukaisimpia laite- ja kalusteratkaisuja, tarvikkeita ja huoltoa päivittäistavarakaupalle, fastfood- ja horeca-yrityksille sekä elintarviketeollisuudelle. Vuonna 2023 Dayton Group täyttää sata vuotta.

Konserniin kuuluvat tytäryhtiöt Suomessa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Venäjällä ja Valko-Venäjällä. Dayton Group edustaa yli kahtakymmentä tunnettua kansainvälistä tuotemerkkiä ja sillä on oma ruostumattomaan teräkseen erikoistunut tehdas Liettuassa. Tämän lisäksi konsernilla on valtakunnalliset huoltoverkostot Suomessa ja Baltian maissa sekä materiaalien ostokonttori Kiinassa.

Dayton Groupin liikevaihto vuonna 2019 oli noin 51 miljoonaa euroa ja konsernilla on palveluksessaan noin 300 alan ammattilaista. Dayton Groupin toimitusjohtaja on Pekka Tiainen ja hallituksen puheenjohtajana toimii perustajasukua edustava Rasmus Molander.

 

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Mailand Communications Oy
Mailand Communications Oy
Arkadiankatu 16 B 26
00100 Helsinki

0405670212http://www.mailand.fi

Viestintätoimisto Mailand Communications auttaa asiakkaitaan tunnettuuden kasvattamisessa, muutostilanteiden hallinnassa ja myynnin kehittämisessä monikanavaisen viestinnän keinoin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mailand Communications Oy

Varsinais-Suomen kuntavaaliehdokkaat samoilla linjoilla yhdessä asiassa – ennaltaehkäiseviin palveluihin tulee jatkossa panostaa29.3.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n (VSLJ) toimesta tehty kysely osoittaa, että kuntavaaliehdokkaat olisivat valmiita lisäämään tukea lapsille ja nuorille. Lasten ja nuorten kouluoloja sekä laadukasta varhaiskasvatusta priorisoitiin muun muassa ikäihmisten päivätoimintaan tai yleisten liikuntapaikojen kehittämiseen verrattuna.

EU:n Safety Gate -järjestelmä auttaa saamaan vaaralliset COVID-19-tuotteet pois markkinoilta2.3.2021 14:30:00 EET | Tiedote

Euroopan komissio julkaisi tänään Safety Gate -vuosiraporttinsa. Safety Gate on tuoteturvallisuutta koskeva EU:n nopea tietojenvaihtojärjestelmä, joka on ollut käytössä vuodesta 2003 lähtien. Sen avulla varmistetaan nopea tiedonkulku viranomaisten kesken tuotteista, jotka on todettu vaarallisiksi. Vuonna 2020 Safety Gate -järjestelmässä ovat mukana 27 EU-maan lisäksi Iso-Britannia, Islanti, Liechtenstein ja Norja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme