Vaasan kaupunki - Vasa stad

Delgeneralplanen för Lillkyro kyrknejd 2040 har nu vunnit laga kraft

Dela

Planförslaget, som godkändes av stadsfullmäktige år 2018, överfördes till förvaltningsdomstolen för behandling på grund av anförda besvär. Förvaltningsdomstolen upphävde stadsfullmäktiges beslut i fråga om skyddsbeteckningen för en bostads- samt uthusbyggnad. Till övriga delar har planen nu vunnit laga kraft.

Huvudmålen för delgeneralplanen är att säkerställa en bra och trivsam livsmiljö för områdets nuvarande och kommande invånare. Viktiga mål är också bevarande och utveckling av Lillkyros och Kyro älvdals särprägel samt värnande om områdets landskapsmässiga och kulturhistoriska värden samt kulturmiljövärden.

Delgeneralplanen har utarbetats som en områdesreserveringsplan med rättsverkan och då den träder i kraft ersätter den delgeneralplanen för Lillkyro kyrknejd från 2020. Planen möjliggör cirka 300 nya invånare.

Läs mera: www.vaasa.fi/sv/dgp_kyrknejd

Kontakter

Jussi Telaranta
generalplanläggare
e-post: jussi.telaranta@vasa.fi
tfn: 040 170 3640

Bilder

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum