Demarinaiset

Demarinaiset: Hoitovelka on maksettava takaisin - budjettiriihessä on löydettävä ratkaisuja sosiaali- ja terveydenhuollon tukemiseen

Jaa

Marinin hallitus kokoontuu tällä viikolla budjettiriiheen neuvottelemaan vuoden 2022 budjetista. On keskeistä, että sosiaali- ja terveydenhuollon resurssit turvataan, jotta koronan aiheuttama hoitovelka pystytään maksamaan takaisin. Hyvinvointivaltion on turvattava ihmisille hoitoon pääsy ja laadukkaat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut poikkeusajasta huolimatta.

-Panostuksia on löydettävä etenkin ennaltaehkäiseviin palveluihin, kuten esimerkiksi mielenterveyspalveluihin. Koronavuosien aikana hälyttävä viesti lasten- ja nuorten hyvinvoinnin heikkenemisestä on otettava tosissaan, täsmentää Demarinaisten puheenjohtaja, ministeri Tytti Tuppurainen. 

Mielenterveyspalveluiden ohella on arjen hyvinvoinnin kannalta merkittävien palveluiden, kuten neuvola-, kuntoutus- ja hoivapalveluiden toimintakyky on turvattava ja niille löydettävä riittävät resurssit. Lisäksi on myös tärkeää kiinnittää huomiota suun terveydenhuollon palveluihin ja erityisesti hammashoitoon, sillä näiden palveluiden merkitys esimerkiksi sydänterveyden kannalta on huomattavia. Tällä hetkellä myös hammashoidon hoitojonot ovat paikoitellen venyneet yli puolen vuoden mittaisiksi ja tilanne on pystyttävä korjaamaan. 

-Poikkeusajan aiheuttaman hoitovelan takaisinmaksu on otettava vakavasti. Muutoin joudumme maksamaan tulevaisuudessa vielä suurempaa hintaa, jos ihmisten hoidonsaanti edelleen viivästyy. Kyse on ihmisten hyvinvoinnin perusasioista ja niiden turvaamisesta”, Tuppurainen päättää. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Demarinaiset
Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs. 00530 HELSINKI


https://www.demarinaiset.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinaiset

Demarinaiset: Kriisialueiden naiset ja tytöt eivät ole turvassa13.5.2022 14:25:59 EEST | Tiedote

Jo yli kaksi kuukautta kestänyt sotatila Ukrainassa on saanut aikaan humanitaarisen katastrofin. Yli neljä miljoonaa siviiliä on paennut kotimaastaan ja lisäksi heihin sekä Ukrainaan jääneisiin siviileihin on kohdistunut julmia sotarikoksia, kuten seksuaaliväkivaltaa, seksuaalissävytteistä kidutusta ja väkivallalla uhkailua. Rikokset ovat kohdistuneet erityisesti naisiin ja tyttöihin ikään katsomatta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme