Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Demokratiaverkosto 21 –hanke lanseerataan Anders Chydenius –palkinnon luovutustilaisuudessa

Jaa

Demokratiaa haastaa globalisaation ja digitalisaation lisäksi myös käynnissä oleva koronapandemia. Siksi tarvitsemme keskustelua demokratiasta, sen haasteista ja mahdollisuuksista – myös pohjoismaissa, jotka monien demokratiamittausten perusteella ovat onnistuneet demokratian toimivuudessa hyvin.

Siksi Anders Chydenius –säätiö, Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus, Lundin yliopisto ja Ahvenanmaan rauhaninstituutti käynnistävät Demokratiaverkosto 21 –nimisen hankkeen. Tavoitteena on pohjoismaisen demokratiakulttuurin vahvistaminen ja pohjoismaisen demokratiakeskustelun edistäminen - ja keinona on ruotsalaisten, suomalaisten ja ahvenanmaalaisten demokratiatoimijoiden ja demokratiakeskustelijoiden yhteistyön lisääminen.

Hanke on ajoitettu Suomen puheenjohtajuusvuodelle Pohjoismaiden ministerineuvostossa (PMN) vuonna 2021, jolloin PMN täyttää 50 vuotta. Tämä on luontevaa, kun demokratian ja osallisuuden edistäminen liittyy PMN:n strategian toimeenpanoon osana kestävää kehitystä.

Demokratiaverkosto 21 lanseerataan tilaisuudessa 7.12.2020 klo 10.30-11.30. Samassa tilaisuudessa julkistetaan Demokratiaverkosto 21:n kunniajäsenet, joille Kokkolan kaupunki on kuluvan 400-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi päättänyt myöntää Anders Chydenius –palkinnon.

Anders Chydenius -säätiön suosituksesta vuoden 2020 palkinto myönnetään demokratian edistämiseen liittyvästä työstä yhdelle suomalaiselle ja ruotsalaiselle henkilölle. Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila ja Anders Chydenius -säätiön hallituksen puheenjohtaja Björn Vikström luovuttavat palkinnon, jonka yhteisarvo on 10.000 euroa.

Tilaisuudessa esitellään myös uusi antologia politiikan haasteista Ruotsissa ja Suomessa. Aiheesta puhuu kirjan toimittaja Olof Ehrenkrona, Johannes Lindvall Lundin yliopistosta sekä Sia Spiliopoulou Åkermark Ahvenanmaan rauhaninstituutista.  

Tilaisuuden avaa toimitusjohtaja Gunvor Kronman ja päättävät Suomen Tukholman-suurlähettiläs Liisa Talonpoika ja Ruotsin Helsingin-suurlähettiläs Nicola Clase.

Tervetuloa mukaan!

Kysymykset ja ilmoittautumiset Hanasaaren viestintäjohtaja Håkan Forsgårdille, hakan.forsgard(at)hanaholmen.fi, puh.: 040 767 7373

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme