Den svenska fotokonstnären Carl-Mikael Ström ställer ut i Hanaholmens galleri

Dela

Välkommen på Vernissage måndagen den 30 maj 2022 kl. 16. Utställningen pågår från den 30 maj till den 2 oktober 2022.

Den svenska fotokonstnären Carl-Mikael Ström utmanar tanken på fotokonsten som ett språk och ställer frågan: vad är det som kan visas, men inte kan sägas?

Enligt Ström formas våra bildupplevelser av den kunskap vi har, vår kultur och vårt språk. En bild på ett äpple identifieras som ett äpple eftersom det är något vi känner igen och kan förhålla oss till.

Men hur ser de bilder ut som inte kan förklaras genom språk eller rationalitet? Det är den gränsen Carl-Mikael Ström vill överskrida och utforska med sina verk.

”Ett av Ströms visuella kännetecken är de olika manipulationer och bearbetningar han gör i sina bilder genom kemi, måleri och olika former av trycktekniker”, berättar Hanaholmens programkoordinator Alexandra Enberg.

Utställningen på Hanaholmen har producerats i samarbete med Helsinki Photo Festival och kuraterats av festivalens konstnärlige ledare Rafael Rybczynski.

Om Carl-Mikael Ström

Carl-Mikael Ström föddes 1986 i Sverige. Han studerade vid fotoskolan Fatamorgana i Köpenhamn under ledning av Morten Bo 2013–2014. Mellan 2014–2018 assisterade han den svenska fotografen JH Engström. Ström arbetar inom fotografi, film och poesi.

Utställningen ”Brightness Hiding (the failure…” är Carl-Mikaels Ströms första soloutställning och visas i Hanaholmens galleri från den 30 maj till den 2 oktober 2022. Inträdet är gratis.

Kontakt: Alexandra Enberg, alexandra.enberg(at)hanahomen.fi, tel. 040 551 9933

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus
Hanasaarenranta 5
02100 ESPOO

+358 40 767 7373http://www.hanaholmen.fi

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Toteutamme yhteistyönä erilaisia tapahtumia, kursseja, seminaareja ja projekteja, selvitämme kehittämistarpeita sekä teemme aloitteita maiden välisen yhteistyön kehittämiseksi. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio ja Suomalais-ruotsalainen kulttuurirahasto on sen hallinnollinen päämies. 

Hanaholmen är ett kulturcentrum för Sverige och Finland samt ett konferenshotell och mötescentrum i Esbo, strax utanför Helsingfors. Hanaholmen arrangerar högaktuella seminarier och evenemang där viktiga samhälleliga frågor diskuteras och debatteras. Kulturfonden för Sverige och Finland är Hanaholmens huvudman, dvs. har det yttersta ansvaret för Hanaholmens verksamhet. 

Följ Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Hanasaari - ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum