Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Destia petti lupauksensa – JHL aloittaa taas työtaistelutoimet yrityksessä

Jaa

Ammattiliitto JHL JHL ry aloittaa työtaistelutoimet Destiassa uudelleen 2.5.2022. Syynä tähän on, että Destia petti lupauksensa työehtojen säilyttämisestä ja estää tarkoituksella työntekijöidensä järjestäytymisoikeuden JHL:ään.

Monialayhtiö Destia yrittää viedä ammattiliitto JHL:ltä oikeuden sopia jäsentensä työehdoista. Tällä hetkellä yhtiö ei ota JHL mukaan työehtoneuvotteluihin.

– Suuri osa Destian työntekijöistä on JHL:n jäseniä, mutta tällä hetkellä JHL ei pääse valitsemaan yhtiöön luottamusmiehiä. Emme pysty valvomaan, miten jäsentemme työehdot toteutuvat. Tähän pitää saada muutos. JHL on otettava osapuoleksi työehtosopimukseen, jota yhtiö noudattaa, sopimusasiantuntija Kari Lehtinen sanoo.

Yhtiö ilmoitti syksyllä, että se noudattaa jatkossa ICT- ja Energia-alan työntekijöihin alan yleissitovaa työehtosopimusta luovuttuaan JHL:n kanssa tekemästä normaalisitovasta työehtosopimuksesta.

Destia ei kuitenkaan ole antanut JHL:n valita sähköalan työntekijöille omaa luottamusmiestä, vaikka JHL on sopijaosapuoli ICT- ja Energia-alan työehtosopimuksessa. Talon johdon mukaan Destia ei ole enää missään tekemissä JHL:n kanssa. Destian ICT- ja Energia-alan töitä tekevistä työntekijöistä reilusti yli puolet ovat järjestäytyneet JHL:ään.

Lisäksi JHL on saanut tietoonsa, että työantaja on muuttanut yksipuolisesti työehtoja sekä vaatii uusille työntekijöille jopa 12 kuukauden irtisanomisaikoja. Lisäksi on tullut eteen tilanteita, joissa työvuoron pituudeksi on määritelty 12 tuntia ilman minkäänlaisia ylityökorvauksia.

JHL on pyrkinyt yrittänyt jo pitkään ratkaista asiaa, mutta tulokseen ei ole päästy sopimalla. Nyt ammattiliitto joutuu puolustamaan jäsentensä etua lakolla. JHL aloittaa Destiassa lakon maanantaina 2. toukokuuta kello 0.01. Lakko on voimassa toistaiseksi. Lakkoon kuuluvat kaikki Destia Group oyj:n työt, jotka tehdään sähköalan tes- energia-ict-verkosto -työehtosopimuksen piirissä.

Destia on nykyään osa ranskalaista Colas-konsernia.

Lisätiedot

sopimusasiantuntija Kari Lehtinen 050 566 1567

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL
Sörnäisten rantatie 23
00500 HELSINKI

010 77031http://www.jhl.fi

Julkisten ja hyvinvointialojen liiton JHL:n noin 165 000 jäsentä huolehtivat suomalaisten hyvinvoinnista, peruspalveluista ja turvallisuudesta monenlaisissa tehtävissä. Heidän alojaan ovat hoito, hoiva, kasvatus, sivistys, ruokahuolto, tekniikka ja infrastruktuuri, liikenne, puhtaus ja kunnossapito, hallinto, vapaa-aika, kulttuuri, turva ja pelastus. JHL:n jäsenet työskentelevät kunnissa, valtiolla, yrityksissä, järjestöissä ja seurakunnissa. Kunta-alalla JHL on suurin henkilöstöjärjestö.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme