Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Diak tiedottaa kampusrakennepäätöksestä keskiviikkona 27.10.2021

Jaa

Diakonia-ammattikorkeakoulun hallitus kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 26.10.2021. Tavoitteena on tehdä päätös Diakin uudesta kampusrakenteesta.

Diak tiedottaa mediaa henkilöstön tiedotustilaisuuden jälkeen ke 27.10. noin klo 13. Toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen on median tavoitettavissa klo 13–14 ja 15–17. Yhteystiedot löydät tämän tiedotteen lopusta.

Tausta: Diak uudistaa kampusrakennettaan

Diakonia-ammattikorkeakoulun hallitus valitsi 11.5.2021 järjestetyssä kokouksessaan toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntusen esittämästä kymmenestä vaihtoehtoisesta kampusrakenne-ehdotuksesta kolme, joiden pohjalta suunnittelua ja neuvottelua jatkettiin henkilöstön ja sidosryhmien kanssa.

Jatkovalmisteluun etenivät seuraavat kampusrakenne-ehdotukset:

  • Helsinki, Oulu, Pori ja liikkuva kampus
  • Helsinki, Oulu, Pori (vain terveysala) ja liikkuva kampus
  • Helsinki, Oulu, Pori, Pieksämäki/TKI-yksikkö ja liikkuva kampus.

Nykyisellään Diakilla on viisi kampusta Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Turussa ja Porissa.

Diak haluaa jatkossakin olla valtakunnallinen toimija sosiaali- ja terveysalan, kirkollisen koulutuksen ja tulkkauksen aloilla. Se haluaa olla laadukas ja toimintaansa jatkuvasti kehittävä ammattikorkeakoulu.

Muutostarpeen perusteena on muun muassa varautuminen kiristyvään taloustilanteeseen. Diak pyrkii ennakoimaan rahoituksen kiristymistä ja turvaamaan toimintaedellytyksensä pitkällä aikavälillä.

Diak huolehtii mahdollisesti suljettavien kampusten osalta niin, että opiskelijat voivat suorittaa opintonsa loppuun Diakissa. Koulutusten laatu on jatkossakin ensiarvoisen tärkeää Diakille. Koulutuksia toteutetaan kampusrakenteen mahdollisista muutoksista huolimatta korkeatasoisen opetuksen ja opiskelijoiden tarpeisiin vastaavan ohjauksen kautta.

Tavoitteena on, että koulutustoiminta käynnistyisi uuden rakenteen mukaisesti täysimääräisesti syyslukukaudella 2023.

Lisätietoa

Tutustu kampusrakenneuudistuksen taustoihin Diakin nettisivuilla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Paperittomien henkilöiden sosiaalisia oikeuksia selvitetään valtioneuvoston tilaamassa tutkimushankkeessa24.11.2021 09:50:57 EET | Tiedote

Paperittomien henkilöiden saamissa julkisissa palveluissa on alueellisia eroja ja kirjavia käytäntöjä, mikä johtaa eriarvoisuuteen ja vaikeuttaa sote-ammattilaisten työtä. Valtioneuvoston tilaamassa ja rahoittamassa tutkimuksessa tarkastellaan paperittomien oikeuksien toteutumista sosiaalihuollon osalta ja annetaan ratkaisuehdotuksia päätöksenteon tueksi.

Oppilaiden osallisuus vahvistuu opettajan digitaitoja kehittämällä. Kutsu webinaariin 24.11.202110.11.2021 08:06:00 EET | Tiedote

Korona-aika ei ole jättänyt epäselväksi, että digitaalinen syrjäytyminen on todellisuutta, ja kouluilla on tärkeä rooli digi-pudokkuuden estämisessä sekä osallisuuden vahvistamisessa. Webinaarissa "Tuntisuunnitelmat tuuletukseen! Ratkaisuja koronanjälkeiseen oppimiseen ja osallisuuteen" kuullaan oppilaiden, opettajien ja asiantuntijoiden puheenvuoroja nykyaikaisesta digiosallisuudesta. Tervetuloa!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme