Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksella avattiin näyttely ihmisarvosta

Jaa

Diakonissalaitoksella on avattu näyttely ihmisarvosta. Siinä neljä Diakonissalaitoksen toiminnan piirissä olevaa henkilöä – Isabella, Laura, Kaitsu ja Mattias - kertovat, mitä ihmisarvo on heidän mielestään. Nelikolla on myös kokemuksia siitä, miltä tuntuu, kun omaa ihmisarvoa ei tunnusteta.

Jokaisella ihmisarvoinen elämä

Me Diakonissalaitoksella teemme töitä sen puolesta, että jokaisella on ihmisarvoinen elämä. Sellainen elämä, jossa ihmisoikeudet toteutuvat ja ihmistä kohdellaan kunnioittavasti. Haluamme vahvistaa ihmisen omaa tunnetta siitä, että hänellä on ihmisarvo, hän on tärkeä ja hän on tärkeä osa yhteisöä sellaisena kuin on. Luomme ja tarjoamme mahdollisuuksia toimia yhteisöissä.

Ihmisoikeudet perustuvat ihmisarvoon

Ihmisoikeudet ovat oikeuksia, joita ihmisillä on perustuen ihmisarvoon. Yhdistyneet Kansakunnat (YK) antoi Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 1948. Ihmisoikeudet haluttiin määritellä erityisesti 1900-luvun sotien ja natsien toimeenpaneman juutalaisten kansanmurhan vuoksi. Kansainvälistä ihmisoikeuksien päivää vietetään vuosittain 10.12.

Näyttelyn on käsikirjoittanut Diakonissalaitoksen intendentti, viestinnän asiantuntija Jaana af Hällström. Näyttelysuunnittelusta vastaa Good Kombo Oy. 

Ihmisarvo
Diakonissalaitoksen päärakennus
Alppikatu 2, 00530 Helsinki
avoinna ma-pe klo 9-15
Näyttely on esillä loppukesään 2020.

Meillä kaikilla on ihmisarvo -video

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Yhdessä tytäryrityksemme Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n kanssa tuotamme vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Tavoitteenamme on, että jokaisella on mahdollisuus arvokkaaseen elämään.

Yhteiskunnallisessa konsernissamme työskentelee noin 800 ammattilaista ja yli kaksi tuhatta vapaaehtoista. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autamme niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Diakonissalaitos ja Rinnekoti yhdistyivät – Sote-sektorille syntyy vaikuttava yhteiskunnallinen yritys ja monipuolinen työnantaja8.1.2020 07:00:00 EETTiedote

Vuoden alusta voimaan astuneen yhdistymisen myötä Diakonissalaitoksesta tulee entistä vahvempi ja vaikuttavampi arvopohjainen toimija sote-sektorille. Yhdistyminen antaa valtakunnallisesti toimivalle ja yli 2300 työntekijää työllistävälle yhteiskunnalliselle yritykselle hyvät edellytykset toteuttaa liiketoimintaa, jonka tuotto menee yhteiskunnallisesti merkittävään tarkoitukseen.

Sovinnosta kansalaistaito: Sovinnon osaamista kehitetään yhdessä kansainvälisten rauhanvälitys- ja kansallisten sovittelutoimijoiden kanssa27.12.2019 08:30:00 EETTiedote

Tiedote 27.12.2019. Diakonissalaitos, Helsingin seurakuntayhtymä ja Suomen Lähetysseura ovat sopineet yhteistyöstä #Sovinto-hankkeen käynnistämiseksi. Tavoitteena on edistää yksilöiden ja yhteisöjen halua ja kykyä toimia sovinnon rakentajina Suomessa ja kansainvälisesti. Sovinnon vahvistamiseen kutsutaan mukaan muita aiheeseen perehtyneitä toimijoita.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme