Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksella avattiin näyttely ihmisarvosta

Jaa

Diakonissalaitoksella on avattu näyttely ihmisarvosta. Siinä neljä Diakonissalaitoksen toiminnan piirissä olevaa henkilöä – Isabella, Laura, Kaitsu ja Mattias - kertovat, mitä ihmisarvo on heidän mielestään. Nelikolla on myös kokemuksia siitä, miltä tuntuu, kun omaa ihmisarvoa ei tunnusteta.

Jokaisella ihmisarvoinen elämä

Me Diakonissalaitoksella teemme töitä sen puolesta, että jokaisella on ihmisarvoinen elämä. Sellainen elämä, jossa ihmisoikeudet toteutuvat ja ihmistä kohdellaan kunnioittavasti. Haluamme vahvistaa ihmisen omaa tunnetta siitä, että hänellä on ihmisarvo, hän on tärkeä ja hän on tärkeä osa yhteisöä sellaisena kuin on. Luomme ja tarjoamme mahdollisuuksia toimia yhteisöissä.

Ihmisoikeudet perustuvat ihmisarvoon

Ihmisoikeudet ovat oikeuksia, joita ihmisillä on perustuen ihmisarvoon. Yhdistyneet Kansakunnat (YK) antoi Ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen 1948. Ihmisoikeudet haluttiin määritellä erityisesti 1900-luvun sotien ja natsien toimeenpaneman juutalaisten kansanmurhan vuoksi. Kansainvälistä ihmisoikeuksien päivää vietetään vuosittain 10.12.

Näyttelyn on käsikirjoittanut Diakonissalaitoksen intendentti, viestinnän asiantuntija Jaana af Hällström. Näyttelysuunnittelusta vastaa Good Kombo Oy. 

Ihmisarvo
Diakonissalaitoksen päärakennus
Alppikatu 2, 00530 Helsinki
avoinna ma-pe klo 9-15
Näyttely on esillä loppukesään 2020.

Meillä kaikilla on ihmisarvo -video

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritys Diakonissalaitoksen Hoiva Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. ​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen Vamos palaa lähivalmennukseen – etätyössä opittiin uusia toimintatapoja1.6.2020 08:46:16 EESTTiedote

Koronakevään jälkeen Diakonissalaitoksen Vamoksen ryhmävalmennus palaa lähivalmennukseen kesäkuun alussa. Myös Vamoksen tuottama Kelan Nuotti-valmennus toteutuu parin kuukauden etäjakson jälkeen lähivalmennuksena. Tarvittaessa järjestetään myös etävalmennusta. Etätyöjaksolla otettiin haltuun myös uusi työväline, joka korvasi nuorten kanssa tehtävän lähityön kiitettävästi.

”Löysin mahdollisuuksia, joita en olisi koskaan tullut yksin ajatelleeksi” – Nuoria tuetaan läpi poikkeusaikojen Rovaniemellä22.5.2020 08:00:00 EESTTiedote

”Kun muutin paikkakunnalle, josta en tuntenut ketään – ilman töitä, harrastuksia tai opiskelupaikkaa tunsin olevani hukassa, eksyksissä ja niin yksin. Koronan aiheuttama poikkeustilanne on aiheuttanut yhteiskuntaan vähän samanlaisen tilanteen kuin minulla oli muuttaessani – eristäytymistä ja epävarmuutta”, kertoo Diakonissalaitoksen Vamos Rovaniemen nuori nimimerkillä Perillä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme