Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen kampanja kerää varoja Suomessa olevien ukrainalaisten tukemiseksi

Jaa

Diakonissalaitos avaa helmikuussa käynnistämänsä Ukrainan hätäapukeräyksen rinnalle uuden keräyksen, jolla tuetaan Ukrainasta Suomeen paenneita ihmisiä. Tukea kohdennetaan etenkin nuoriin. Lahjoituksella Suomeen tullut ukrainalainen nuori saa henkilökohtaista valmennusta, joka tähtää työ- tai opiskelupaikan löytymiseen. Valmennuksen tarjoaa Diakonissalaitoksen Vamos.

Nuorten Vamos on tehnyt jo 14 vuotta työtä työn ja koulutuksen ulkopuolella olevien nuorten auttamiseksi. Meillä on pitkäjänteistä kokemusta myös maahanmuuttajanuorten kanssa tehtävästä työstä. Haluamme nyt tarjota osaamisemme myös Ukrainasta Suomeen tulleille nuorille,” Vamoksen johtaja Terhi Laine kertoo. 

Suomeen on saapunut helmikuun lopusta alkaen paljon lapsia ja nuoria paeten Ukrainan sotaa. Osa heistä on tullut maahan ilman vanhempia tai läheisiä. Nuorten määrän ennustetaan kasvavan, sillä Suomeen odotetaan tulevan tämän vuoden aikana kymmeniä tuhansia Ukrainan sotaa pakenevia ihmisiä.  

Nuorelle muutamakin kuukausi toimettomana on pitkä aika, joten on toimittava nyt heti. Ensimmäisenä toimintamme käynnistyy Jyväskylässä, mutta tavoitteenamme on tarjota tukea ukrainalaisille nuorille myös muilla Vamos-paikkakunnilla. Valmennuksemme on tarkoitettu 16–29-vuotiaille nuorille, jotka saavat meiltä yksilöllistä tukea sekä arjen perusasioihin että tulevaisuuden suunnitteluun. Toiminta on nuorelle vapaaehtoista ja maksutonta”, Laine kertoo. 

Ukrainalaisilla nuorilla on halu päästä rakentamaan uutta arkea Suomessa. Osa heistä saattaa jäädä Suomeen pitkäksikin aikaa, koska tulevaisuutta pahasti sodan runtelemilla alueilla on vaikea nähdä. Ei ole myöskään tiedossa, kauanko sota tulee kestämään. Nuoret tarvitsevat tukea sodan traumoihin ja uuden elämän rakentamiseen Suomessa. Lahjoitustuotoilla voimme auttaa nuoria pääsemään takaisin kiinni elämään opiskelun ja työn avulla. 

Lahjoittamalla voi auttaa Suomeen tulleita ukrainalaisia. 

Linkki keräykseen 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Vamoksen johtaja Terhi Laine, terhi.laine@hdl.fi, puh. 040 023 7775
Viestintäpäällikkö Jenni Sarolahti, jenni.sarolahti@hdl.fi, puh. 050 372 0828
Varainhankinnan asiantuntija Pertti Keinänen, pertti.keinanen@hdl.fi, puh. 050 325 0183

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Kidutettujen kuntoutus ansaitsisi pysyvän rahoituksen23.6.2022 10:45:14 EEST | Tiedote

Sunnuntaina 26.6. vietetään YK:n kansainvälistä päivää kidutuksen uhrien puolesta. Suomi on sitoutunut YK:n kidutuksen vastaisessa yleissopimuksessa kieltämään kaikenlaisen kidutuksen, mutta myös järjestämään kidutuksen uhrien kuntoutuksen oikeudenmukaisella tavalla. Diakonissalaitos on kuntouttanut kidutettuja pian 30 vuoden ajan määräaikaisin hankerahoituksin. Hankerahoituksen katkonaisuus on ongelmallinen sekä uhrien että auttajien näkökulmasta. Suomen pitäisi pystyä parempaan.

Diakonissalaitos ja Solidate yhteistyöhön: Ainutlaatuinen työsuhde-etu katkaisee ylivelkaantumiskierteen6.6.2022 08:17:10 EEST | Tiedote

Diakonissalaitos on sopinut Solidate Oy:n kanssa yhteistyöstä, jonka tavoitteena on tukea työntekijää talouden hallinnassa ja tarvittaessa auttaa taloudellisen tasapainon saavuttamisessa Solidate Oy:n myöntämän Järjestelylainan avulla. Työsuhde-etu on tarjolla koko konsernin henkilöstölle. Diakonissalaitos on merkittävä työnantaja, joka työllistää noin 2700 työntekijää.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme