Diakonissalaitos

Diakonissalaitoksen uusi strategia Yhdessä rohkein kutsuu kaikki mukaan ihmisarvotyöhön

Jaa

Diakonissalaitos on tehnyt lähes 155 vuotta työtä ihmisarvoisen elämän puolesta. Tämä tavoite on myös uuden, henkilöstön ja sidosryhmien kanssa tehdyn strategiamme ytimessä. Juuri nyt tarvitaan rohkeutta ja aktiivista otetta heikoimmassa asemassa olevien tilanteen parantamiseksi.

”Diakonissalaitos on kasvanut ja valtakunnallistunut nopeasti ja samalla toimintaympäristömme on isossa muutoksessa. Meidän oli tarpeellista yhdessä miettiä ja kirkastaa tulevaa suuntaa ja valintoja. Saimme aikaan innostavan ja eteenpäin katsovan strategian, johon jokaisen työntekijän, asiakkaan ja yhteistyökumppanin on helppo liittyä mukaan”, Diakonissalaitoksen toimitusjohtaja Olli Holmström kiittää. 

Haluamme toimia entistä vaikuttavammin 

Strategiassa on neljä painopistettä, joihin Diakonissalaitos tulee panostamaan tulevaisuudessa.  Keinojamme ovat rohkea vaikuttaminenvaltakunnallistuminenyhtenäisyyden vahvistaminen sekä tulevaisuuden työyhteisön rakentaminen. 

”Kaikki strategian painopisteet ovat tärkeitä, mutta juuri tällä hetkellä eriarvoistuminen etenee ja etenkin syrjäytymisvaarassa olevat nuoret tarvitsevat tukea. Tarvitaan suunnannäyttäjää ja aktiivista otetta heikoimmassa asemassa olevien tilanteen parantamiseksi. Haluamme toimia entistäkin vaikuttavammin ihmisarvon puolesta niin palveluliiketoiminnoissa kuin diakoniatoiminnassa”,  

Osaamistamme tarvitaan asiakasta lähellä 

Yhteiskunnallisena yrityksenä kasvu ei ole Diakonissalaitokselle itseisarvo, vaan sen palveluita ja osaamista tarvitaan asiakkaan lähellä.  

”Tunnemme hyvin erityistä tukea vaativat asiakkaat ja meillä on hyödyllistä osaamista palvelujen ja toiminnan kehittämisestä sekä tulosten mittaamisesta. Haluamme vaikuttaa siihen, millaiseksi erityistä tukea tarvitsevien ihmisten elämä suomalaisessa hyvinvointiyhteiskunnassa muodostuu. Kehittämistyöhön haluamme niin yhteistyökumppanit kuin asiakkaatkin mukaan”, Holmström sanoo. 

Sote-alalla tehdään tulevaisuuden työtä 

Paheneva työvoimapula kiirehtii panostamaan siihen, että Diakonissalaitos nähdään tulevaisuuden työpaikkana niin nykyisten kuin tulevien työntekijöiden silmissä.  

”Haluamme näyttää, että työ sotealalla on rohkeaa, uutta luovaa ja teknologisesti edistyksellistä – tulevaisuuden työtä. Tässä onnistuminen on kaiken edellytys. Tavoitteemme on olla vieraanvarainen ja kutsuva yhteisö, johon on helppo tulla asiakkaana, uutena työntekijänä ja kumppanina.​ Meillä tehdään tulevaisuudessakin työtä ammattitaidolla ja sydän mukana.”  

Strategiaprosessi perustui muotoiluajatteluun, ihmiskeskeiseen suunnitteluun ja ketterään tekemiseen. Prosessissa oli mukana laajasti henkilökuntaa ja sidosryhmiä (yli 800 henkilöä). Yhteistyökumppanimme työskentelyssä oli Futurice Oy.  

Lue lisää strategiasta 

Katso Yhdessä rohkein -video

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Toimitusjohtaja Olli Holmström kertoo Diakonissalaitoksen uudesta strategiasta.Siirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501https://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritykset Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Tutkimus: Kiireetön kohtaaminen on vaikuttava keino saada nuoret takaisin koulu- ja työpoluille15.9.2021 00:01:00 EEST | Tiedote

Itla tutki Diakonissalaitoksen Vamos-palvelun vaikuttavuutta. Tutkimus osoittaa, että Vamos on vaikuttava keino saada nuoret takaisin koulu- ja työpoluille. Vamos-nuoret siirtyvät useammin opiskelemaan kuin vastaavassa tilanteessa olevat nuoret ilman tukea. Nuoret jäävät myös harvemmin kokonaan työelämän ulkopuolelle tai pitkäaikaistyöttömiksi. Samoin osuus toimeentulotuella olevista laskee enemmän kuin vastaavassa tilanteessa olevien nuorten. Yhteiskunnallinen hyöty lasketaan miljoonissa euroissa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme