DiakonissalaitosDiakonissalaitos

Diakonissalaitos aloittaa Hyvinvointimentoriohjelman

Jaa

Diakonissalaitos haluaa panostaa henkilöstön hyvinvointiin ja sen myötä aina laadukkaampaan asiakkaidemme palveluun. Aloitamme mittavan hyvinvointimentoriohjelman, jonka avulla hyvinvointia viedään monipuolisesti organisaatiomme työarkeen. Hanke saa rahoitusta Työsuojelurahastolta.

Sisäisten hyvinvointimentoreiden verkosto edistää työntekijöiden kokonaisvaltaista työhyvinvointia vaikuttaen koko organisaation hyvinvointiin. Verkosto vahvistaa hyvinvointia arvostavaa yrityskulttuuria ja luo yhteisiä toimintamalleja työpaikalle. 

”Haluamme, että meillä on keinoja kohdata jaksamisen haasteet arjessamme ja tukea henkilöstömme hyvinvointia ja työkykyä entistä enemmän myös ennaltaehkäisevästi. Uskomme hankkeen kautta syntyvien toimintamallien tukevan myös henkilöstön pysyvyyttä ja vahvistavan hyvinvoinnin roolia kulttuurimme ytimessä,” kertoo hyvinvointijohtaja Nina Leppäkangas. 

Hyvinvointimentorit työhyvinvoinnin tukijoina 

Ohjelmaan on valittu sisäisellä, kaikille avoinna olleella haulla kymmenen Diakonissalaitoksen työntekijää, edustaen kaikkia toimialojamme (Rinnekoti, Diakonissalaitoksen Hoiva, Caritas Palvelut sekä Diakonia ja sosiaalinen vastuu). Hakemuksia tuli upeat 60 kappaletta.  

Valitut aloittavat hankkeen mukaisen hyvinvointimentorivalmennuksen joulukuussa ja se jatkuu syksyyn 2021 saakka.Ohjelma jatkuu hankkeen päätyttyä ja toimintakäytäntöjä juurrutetaan osaksi Diakonissalaitoksen hyvinvointikulttuuria.  Hyvinvointimentorit toimivat itsenäisesti ja ryhmänä koko Diakonissalaitoksen henkilöstön työhyvinvoinnin tukijoina.  

”Mentorit voivat osallistua ja tuoda sisältöä vaikkapa työyhteisöjen tyhy-päivään tai tulla mukaan tiimipalavereihin, jos kaivataan esimerkiksi työilmapiirin tukemiseen sparrausta,” kuvailee Leppäkangas erilaisia mahdollisuuksia. 

Hankkeen toteuttajat 

Ohjelmaa johtaa Diakonissalaitoksella hyvinvointijohtaja Nina Leppäkangas ja IhanaElo Oy:n puolelta Alisa Yli-Villamo. IhanaElo vastaa hyvinvointimentoriohjelman asiantuntemuksesta ja tapaamisten sisällön tuottamisesta. Alisa Yli-Villamo on IhanaElo Oy:n yrittäjä, hyvinvointivalmentaja ja -kouluttaja. IhanaElo®-hyvinvointiohjaaja Terhi Kolari vahvistaa kokemuksellaan pedagogista ja henkilöstön kehittämisen näkökulmaa.  

”Diakonissalaitoksen työntekijöillä on työssään vahvasti sydän mukana. Työantajana on tiedostettu, miten kriittistä henkilöstön jaksaminen on onnistumiselle. Toivomme yhdessä toteutettavan hankkeemme lisäävän sekä jokaisen ikiomaa että koko työyhteisön hyvinvointia,” kertoo Alisa Yli-Villamo. 

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja:

Nina Leppäkangas
hyvinvointijohtaja
Diakonissalaitos
040 570 0102
nina.leppakangas@hdl.fi

Alisa Yli-Villamo
IhanaElo Oy:n yrittäjä
hyvinvointivalmentaja ja -kouluttaja
045 126 1100
alisa@ihanaelo.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Diakonissalaitos
Diakonissalaitos
Alppikatu 2
00530 HELSINKI

09 77 501http://www.hdl.fi

Diakonissalaitos on yleishyödyllinen säätiö, rohkea ihmisarvon puolustaja. Säätiö, siihen kuuluva Rinnekoti ja tytäryritys Diakonissalaitoksen Hoiva Oy tuottavat yhdessä vaikuttavia sosiaali- ja terveyspalveluita, jotka parantavat asiakkaiden elämää. Yhteiskunnallisena yrityksenä Diakonissalaitos laittaa hyvän kiertämään. Toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autetaan niitä, jotka ovat vaarassa jäädä yhteiskunnassamme syrjään. ​

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonissalaitos

Työtaitoja nuorille ja työnantajille19.1.2021 13:44:31 EETTiedote

Poikkeusaika on asettanut syrjäytymisvaarassa olevat nuoret entistä haavoittuvampaan asemaan. Työ- tai työkokeilupaikkojen tarjoaminen nuorille tilanteessa, jossa vakituista henkilöstöä on lomautettu, ei ole helposti toteutuva vaihtoehto. Syrjäytymisvaarassa olevien nuorten moninaisiin haasteisiin vastaa Työtaidot -hanke Rovaniemen alueella. Helsingin Diakonissalaitoksen säätiön Vamoksen koordinoima hanke toteutetaan yhteistyössä Rovaniemen kaupungin, Lapin TE-palveluiden sekä eri työnantajien kanssa. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto (ESR).

Kokoelmaraportit kuvittavat Diakonissalaitoksen ainutlaatuista historiaa14.1.2021 08:00:00 EETTiedote

Diakonissalaitos on toiminut Helsingissä vuodesta 1867. Laitoksen historiallinen esinekokoelma on kuvattu ja koottu kahdeksi raportiksi. Kokoelmaraportti I muodostaa kuvallisen kertomuksen Diakonissalaitoksen vaiheista 1950-luvun lopulle, Kokoelmaraportti II on teemallinen; esineet ovat pääsääntöisesti käyttöesineitä, joiden käyttöpaikka on ollut Diakonissalaitoksessa tai käyttäjä/omistaja on ollut Sisarkodin jäsen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme