HUS

Digital vård är temat för Dagen för patientens rättigheter

Dela

HUS ordnar Dagen för patientens rättigheter onsdagen 29.5.2021 klockan 14.30–17. Evenemanget är öppet för alla och är kostnadsfritt. Temat för dagen är “Vården digitaliseras – vad ändras?” och själva evenemanget ordnas för första gången på distans.

Digitalisering ger möjligheten att delta i den egna vården bättre än tidigare och gör kontakten med hälsovården smidigare. Genomförandet av en kundorienterad digital förändring är ett av de viktigaste målen på HUS. Bemötande utgör grunden i HUS verksamhet och det lyckas också digitalt.

“Coronaviruspandemin har ytterligare ökat på behovet av digitala möten och att kunna sköta ärenden digitalt inom hälsovården. Distansmottagningar, kontakt via exempelvis applikationen Maisa och möjligheten att få vård via Hälsobyns digitala vårdvägar är exempel på dessa”, berättar ordförande för Dagen för patientens rättigheter, Reetta-Maria Roiha, utvecklingsdirektör på HUS IT-Psykiatri.

Evenemangets deltagare kan under dagen följa experternas infopuffar och delta i diskussionen på chatten på adressen hus.fi/sv/dagen-for-patientens-rattigheter.

”Under Dagen för patientens rättigheter får vi ta del av intressanta infopuffar om digital vård, patientens rättigheter och om att sköta ärenden säkert på nätet. Evenemanget som förverkligas på ett coronasäkert sätt stöder genomförandet av HUS värderingar”, säger Anders Häggblom, patientombudsman på HUCS sjukvårdsområde.

År 2007 började medborgarnätverket Active Citizenship tillsammans med andra patientorganisationer som företräder medborgarna marknadsföra en årlig europeisk dag för patientens rättigheter i alla EU-länder. HUS var en föregångare i Finland som den första arrangören av Dagen för patientens rättigheter 2013.


Förhandsvideo

Nyckelord

Kontakter

Reetta-Maria Roiha
Ordförande för Dagen för patientens rättigheter
reetta-maria.roiha@hus.fi

Anders Häggblom
Patientombudsman, HUCS sjukvårdsområde
anders.häggblom@hus.fi

Länkar

Om

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

På HUS Helsingfors universitetssjukhus vårdas årligen cirka 680 000 patienter. Våra nästan 27 000 proffs arbetar för alla patienters bästa. Vi har ansvaret för den specialiserade sjukvården för invånarna i våra 24 medlemskommuner. Dessutom har behandlingen av flera sällsynta och svåra sjukdomar koncentrerats riksomfattande till oss.

HUS är Finlands största aktör inom hälso- och sjukvårdsbranschen och den näst största arbetsgivaren i landet. Vår kompetens är internationellt känd och erkänd. Som universitetssjukhus utvärderar och utvecklar vi ständigt våra behandlingsmetoder och vår verksamhet.

Följ HUS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från HUS

FINENTRY-palvelu sujuvoittaa maahantuloa – uudet ominaisuudet myös jalkapallon EM-kisakävijöiden hyödynnettävissä11.6.2021 15:22:37 EEST | Tiedote

FINENTRY-palvelu opastaa pandemian aikana Suomeen saapuvia sekä sujuvoittaa koronavirustestausta. Ulkomailta Suomeen palaavat jalkapallon EM-kisaturistit sekä muut Suomeen ulkomailta saapuvat saavat FINENTRY-palvelun kautta ajankohtaiset toimintaohjeet sekä tilannekohtaisen ohjauksen koronavirusnäytteenottoon. Koronavirustestauksilla voi lyhentää omaehtoista karanteenia.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum